Kırklareli'nde yıldırım düştü; 1 turist öldü

Sağanak yağmurun etkili olduğu Kırklareli'nin Ürünlü köyünde bisikletli 2 turistin üzerine yıldırım düştü. Olayda Alman uyruklu turist ölürken, Fransız uyruklu turist ise yaralandı.

GİRİŞ 17.07.2018 21:32 GÜNCELLEME 18.07.2018 08:53
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Balkanlar üzerinden gelen sağanak yağmur ve fırtına Edirne ve Kırklareli'nde etkili oldu. Bulgaristan'dan Dereköy Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye bisikletle giriş yapan Alman ve Fransız uyruklu 2 turist, Edirne'ye gitmek üzere yollarına devam etti.

Turistler, Kırklareli-Edirne karayolu üzerinde bulunan Ürünlü köyü yakınlarında yağmura yakalandı. Köy yakınlarında üzerlerine yıldırım isabet eden turistlerden Alman uyruklu turist ölürken, Fransız uyruklu turist yaralandı.

Köylülerin haber vermesi üzerine bölgeye giden sağlık ekipleri yaralı turistleri Edirne'nin Havsa İlçesi Devlet Hastanesi'ne götürdü. Ancak durumu ağır olan Alman uyruklu turist doktorların müdahalesine rağmen kurtarılamadı. Fransız uyruklu turist ise ilk müdahalesinin ardından Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi.

Jandarma olayla ilgili olarak turistlerin kimliklerini belirleme çalışmalarını sürdürüyor.
 

 

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 3
  • halil 5 yıl önce Şikayet Et
    bisiklet metaldir elektriği çok iyi iletir , yıldırımı üstüne çeker , yağmurlu havalarda metal eşyan varsa kapalı bir ortama veya çukur bir yere sığın
    Cevapla
  • Gurbetci 5 yıl önce Şikayet Et
    Caktirmadan devletimiz bu kisilerin dogumundan suanki hallerine kadar bi gecmislerinde gezinmeli diye dusunuyorum. Belki ajandir.
    Cevapla
  • semih 5 yıl önce Şikayet Et
    Böyle havalarda bisiklet sürerken bisiklet üzerinde cep telefonu bilgisayar benzeri cihazlar kapatılmalıdır.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu
EYT düzenlemesinden en çok faydalananlar SSK’lı çalışanlar