Slime hamurunda ürküten kimyasal

İngiltere’de yapılan bir araştırma, Türkiye’de de çocuklar arasında popüler olan slime hamurunun tehlikeli seviyede, kısırlığa yol açan kimyasal içerdiğini ortaya koydu.

GİRİŞ 18.07.2018 06:24 GÜNCELLEME 18.07.2018 08:47
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Tüketici örgütü Which? adına yapılan araştırma kapsamında 11 slime hamuru incelendi. Sekiz üründeki boron seviyesinin tavsiye edilen miktarın üzerinde olduğu belirlendi. Tahlillerde bu ürünlerden birindeki boron seviyesinin AB’nin izin verdiği oranın dört kat üzerinde olduğu açıklandı.

Which?, aileleri slime hamuruna ihtiyatla yaklaşmaya ve hükümeti bu konuda adım atmaya çağırdı. Örgüt, evde yapılan slime hamurunda kullanılan malzemelerin de kontakt lens solüsyonlarında kullanılan ve borondan oluşan boraks içerdiğine dikkat çekti. Avrupa Komisyonu’na göre, oyun hamuruna yapışkanlık özelliği vermek için kullanılan boronun fazlası, tahriş, ishal, kusma, kramp ve kısırlığa yol açtığı gibi, anne karnındaki bebeklere de zarar veriyor.

 
YORUMLAR 5
  • Yusuf Halil 5 yıl önce Şikayet Et
    tavsiye edilen miktar ne kadar onu bari açıklasaydınız da biz de bilinçlenseydik. Şu anda söylentiden öteye gitmiyorsunuz
    Cevapla
  • Yazık 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu haberler nedense bu slime denilen oyun hamurlarının modası geçtikten sonra yayınlanıyor. 2 sene önce bende çocuğuma almıştım hiç elinden düşürmüyordu. Üzerinde sağlığa hiçbir zararı yoktur ibaresi vardı. O zaman nerdeydiniz? Tabi oyuncak firmaları vurgunu yaptıktan sonra zararı ortaya çıktı. Görün işte Türk vatandaşının değerini.
    Cevapla
  • Mahmut Akar 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu madde, özellikle çocuklar hastalanarak, ilaçlara ve tedaviye muhtaç olsunlar diye üretilmiş kimyasal bir harp yöntemidir. Uzak durun.
    Cevapla
  • Ukab 5 yıl önce Şikayet Et
    Nedense bu arastirma hic bizim ulkede yapılmıyor! Deneme tahtasi mubarek
    Cevapla
  • Yusuf 5 yıl önce Şikayet Et
    Devletimiz derhal acil önlem alsın.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
PKK/KCK'nin Almanya yapılanması sözde sorumlularından Saim Çakmak İstanbul'da yakalandı
Dünyanın konuştuğu operasyon sonrası Kuzey Kore'den 'İran' sürprizi!