Bedelli Askerlik 28 gün koşulu kalktı mı? İşte, bedelli ücreti ve yaşı!

Uzun zamandır milyonlarca asker adayı tarafından beklenilen Bedelli Askerlik hususuna dair AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan mühim açıklamalar gerçekleştirdi. Yapılan açıklamaları doğrultusunda Bedelli Askerlik yaşı, ücreti şartları ne olacak? Harekete geçilerek çalışmalar başlatılan Bedelli Askerlik 28 gün koşulu kalktı mı?

Bedelli Askerlik 28 gün koşulu kalktı mı? İşte, bedelli ücreti ve yaşı!
Bedelli Askerlik 28 gün koşulu kalktı mı? İşte, bedelli ücreti ve yaşı!
GİRİŞ 23.07.2018 14:20 GÜNCELLEME 24.07.2018 11:16
Bu Habere 43 Yorum Yapılmış

Askeri birliğe katılım sağlama çağına erişen asker adayları tarafından büyük umutlar biriktirilerek sabırsızlık içerisinde beklenen, milyonlarca vatandaş tarafından konuya ilişkin yapılan tüm açıklamaların pür dikkat takip edildiği Bedelli Askerlik hususuyla ilgili müjdeli bir gelişme yaşandı. Çok uzun bir süredir gündemdeki sarsılmaz yerini koruyan, hakkında çok çeşitli kampanyalar başlatılan, geniş bir kesim tarafından sosyal mecralarda da gelmesi yönünde rica ve taleplerin dile getirildiği Bedelli Askerlik konusuna dair AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan asker adaylarını yakından ilgilendirecek mühim açıklamalara yer verdi.

2018 Bedelli Askerlik yaş sınırı, gün sayısı ve ücreti ne olacak?

 

Bunun neticesinde AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan kamuoyuna Bedelli Askerlik yaşı ve ücretini açıklayarak, bu getirilecek düzenlemenin TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu akabinde, TBMM Genel Kurulu'nda geçirilerek yasalaştırılacağının altını özellikle çizdi. Peki, gerçekleştirilen açıklamalar doğrultusunda Bedelli Askerlik yaşı, ücreti ve şartları ne olacak? Harekete geçilerek çalışmalar başlatılan Bedelli Askerlik 28 gün koşulu kalktı mı?

Askerlik sistemi komple değişecek! Yeni sistemde askerlik detayları...

BEDELLİ ASKERLİK YAŞI VE ÜCRETİ AÇIKLANDI! BEDELLİ ASKERLİK ŞARTLARI BELİRLENDİ!

Son zamanlarda gündemde büyük bir yankı uyandırarak hükümet kanadından gerçekleştirilen tüm açıklamaların çoğunluk tarafından ağırlıklı bir şekilde takip edilerek,  gelmesi yönünde alınacak kararın dört gözle beklendiği Bedelli Askerlik konusuyla ilgili AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan açıklamalar gerçekleştirdi. Bülent Turan getirilen yeni düzenlemeyle birlikte Bedelli Askerlik yaşının 25 olacağını ve Bedelli Askerlik ücretinin ise 15 bin TL olarak öngörüldüğünü vurgulayarak askerlik süresinin de 28 gün olacağını sözlerine ekledi. Öte yandan, Bedeli Askerlik yaşı, ücreti ve şartlarına ilişkin harekete geçilerek çalışmalar başlatılmasının ardından bu düzenlemenin TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu ile görüşüleceği ve TBMM Genel Kurulu'nda geçirilerek yasalaştırılacağı bilgisi aktarıldı. 

BEDELLİ ASKERLİĞİN TBMM'YE SUNULACAĞI TARİH KESİNLEŞTİ!

Bedelli Askerlik konusuna ilişkin getirilen yeni düzenleme 18 maddelik torba yasa ile Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunulacağı tarih kesinleşti. Bu doğrultuda TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'yla 23 Temmuz 2018 Pazartesi günü saat 13:00'da görüşüleceği açıklandı. Bedelli Askerlik hususuna dair yeni düzenleme ile 31 Aralık 1993 tarihi ve öncesinde doğanların 15 bin TL bedel ve 28 gün zorunlu askerlik eğitimini koşuluyla Bedelli Askerlik uygulamasından faydalanabilecektir.

BEDELLİ

BEDELLİ ASKERLİK 28 GÜN KOŞULU KALKTI MI?

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu'nda 23 Temmuz Pazartesi, yani bugün saat 13:00'da ''Bedelli Askerlik'' sistemine dair düzenlemelerin yer aldığı kanun teklifi görüşülecek. Öte yandan Bedelli Askerlikte 28 günlük verilecek temel eğitimin, milletvekili üyeleri tarafından kaldırılması talebinde bulunma ihtimali doğdu. Bugün mecliste Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan son noktayı koyarak gündemi meşgul eden ''Bedelli Askerlik 28 gün koşulu kalkacak mı?'' sorusuna kesinlik kazandıracak.

BEDELLİ ASKERLİKTE 28 GÜN BOYUNCA VERİLECEK TEMEL EĞİTİMİN DETAYLARI BELLİ OLDU!

AK Parti Grup Başkanı Naci Bostancı tarafından bedelli askerlikte 28 gün boyunca verilecek temel eğitime ayrıntıları hakkında önemli açıklamalar gerçekleştirdi. Naci Bostancı, "Bu bedellinin öncekilerden farkı, 28 gün askerlik eğitimi olması. Bu eğitimi de askeri eğitim olarak değil, daha çok teorik eğitim olarak görmek gerekir. Askeriyeyi, askerlikten uzak bir şekilde sadece para verilerek geçilen bir aşama olarak görmüyoruz. 28 günlük eğitim sürecinde; askeriye, toplumsal hayat, Türkiye'nin jeopolitiği, tarihi ve geleceği konusunda yetkin hocalar dersler verecek" dedi. Bostancı, OHAL'in kaldırımlasına ilişkin de, "OHAL bittikten sonra bir süre daha, bu mücadeleyi sürdürenlerin elinde, toplumun selameti ve barışı bakımından imkanların olması gerekiyor" şeklinde ifadelere yer verdi.

Aile Yanında Askerlik uygulamasından kimler faydalanabilecek?

bedelli

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan tarafından Bedelli Askerlik hususuna dair getirilen düzenlemenin Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na (TBMM) sunulacağını bildirerek, 31 Aralık 1993 tarihinden önce doğan kişilerin bedelliden faydalanabileceğini ifade etti. Askerlik hizmetinde ise 25 ya da 28 gün üzerinde durulduğunu aktaran Bülent Turan; "Bugün torba yasa gündeme geldi. Ekim ayında Meclis'in açıldığında gündeme geleceğini düşündüğümüz bedelliyi de bu yasaya ekleme kararı aldık. 25 yaş ve 15 bin TL ön görüsüyle beraber, 25 günlük bir askerlik hizmeti öngörülüyor. Çalışmalar takdir, komisyonundur. Bugün bir kaç saat içerisinde kanunu Meclisimize, Plan Bütçe'ye gönderiyoruz. Ümit ediyorum bir an önce toplanacaktır, bu hafta komisyon aşamaları biterse, haftaya da nihayete erecektir" şeklinde ifadelere yer verdi.

bedelli

YORUMLAR 43
  • halil 5 yıl önce Şikayet Et
    bence 1 y yapalım sonra seferberlik çıkınca yok ben asker olmadım felen demek yok....28 gün olsa gitmek lazım.... tatile gidiyon 2 ay sesin çıkmıyor al sana tatil.... ne biçim adamsınız...
    Cevapla
  • Guzel ulkem 5 yıl önce Şikayet Et
    Eski kumando subayi Aynen sozlerine sadece degil yuregine Katiliyorum. Yolun acik olsun. Koca yurekli insan Oglu
    Cevapla
  • cumali 5 yıl önce Şikayet Et
    28 gün kaldırılsın
    Cevapla
  • fatih 5 yıl önce Şikayet Et
    28 gün askerlik kalkmamalı. bende yararlanıyorum ama 28 gün dahi olsa gitmek isterim. okadarda gidemeyecek kadar aciz olmamamlıyız ki zaten devlet iş konusunda olsun çoğu hususuta kolaylık saglamıstır.
    Cevapla
  • Cimer 5 yıl önce Şikayet Et
    Beklemeyin lütfen CİMER ve TBMM E-dilekçe sitelerinden taleplerimizi iletmeye devam edelim. Yazmayanlar varsa lütfen yazsınlar. TBMM E-dilekçeye giriş yapınca konuyla ilgili imzalayabileceğim dilekçeler bölümünde bedelli bekleyen arkadaşlarımız çok sayıda dilrkçe yazmış. İmzalamamız yetiyor. Kaldırılsın şu 28 gün.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Murat Kurum, 'eş başkan' görünümlü danışmanı yerden yere vurdu: İşine baksın!
Hakan Fidan'dan yeni Kandil yapılanmasına uyarı: Hatadan dönün