İzmir'de büyük panik! Sayı 700'e ulaştı

İzmir’in Aliağa ilçesindeki bir sanayi tesisinin şantiyesinde, akşam yemeğinin ardından fenalaşıp hastaneye kaldırılan işçilerin sayısı 700’e ulaştı.

İzmir'de büyük panik! Sayı 700'e ulaştı
İzmir'de büyük panik! Sayı 700'e ulaştı
GİRİŞ 18.07.2018 13:44 GÜNCELLEME 18.07.2018 13:44
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

İşçilerin bir kısmının dün akşam yemeğinin ardından hemen hastaneye kaldırıldığı, bir kısmının da bu sabah işe gelince fenalaştığı öğrenildi. İşçilerin midibüs ve otobüslerle hastaneye kaldırılmasına devam ediliyor. Zehirlenme olayının daha önce birkaç defa daha tekrarlandığını belirten işçiler, "Ya bu yemek şirketi değişecek ya da hepimiz öleceğiz" diyerek duruma tepki gösterdi.

’HEPİMİZ ÖLECEĞİZ’

İşçilerden Ömer Kaplan, iki ay önce yemekler kötü olduğu gerekçesiyle eylem yaptıklarını hatırlatarak, "Bu kaçıncı zehirlenme, bıktık artık. İki ay önce eylem yaptık yine değişen bir şey yok. Ya bu yemek şirketi değişecek ya da hepimiz öleceğiz. İnsan hakları diye bir şey yok. Akşam yemeği yedikten sonra çok yorgun olduğumuz için eve gidip doğrudan uyuyoruz. Sabah kalkıp işe geldiğimizde herkes bir yerde yatıyor, tuvaletlerde kusuyordu. İş yeri hekimliğinde yer kalmamıştı. Aliağa Devlet Hastanesi’ne gittik, orası da tıklım tıklım doluydu" dedi. Bir diğer işçi Hasan Sapa ise daha önce de tavuk dönerden zehirlendiklerini belirterek, "Ölmemiz mi bekleniyor? Artık sesimizi birileri duysun" diyerek tepki gösterdi. 

Akşam yemek yedikten sonra fenalaşmaya başladığını, sabah olunca şikayetlerinin arttığını belirten işçilerden Abidin Durmaz ise, "Ben yetkilileri göreve davet ediyorum. İşçilerin sağlığı hiçe sayılıyor. Kimler bize sahip çıkacak? " dedi. Seyit Kocabaş ve Abdullah Ceren adlı işçiler de daha önce 3-4 defa gıda zehirlenmesi şüphesi yaşadıklarını ancak gelişme olmadığını belirterek, yetkililerden yardım istedi. İl Sağlık Müdürlüğü ve şirket yetkilileri, işçileri midibüs ve otobüslerle hastanelere kaldırmaya devam ediyor.

YORUMLAR 5
  • izmirli 5 yıl önce Şikayet Et
    bu yemek firmalarında standart ve denetleme yok yediğimiz içtiğimiz ne kadar doğru bilmiyoruz,at etimi köpek etimi yediriyorlar bilinmiyor ,kullandıkları kıyma ya her türlü et veya hayvanın artık yerleri karıştırılıyor kesin eminim,YEMEK FİRMALARI CİDDİ ANLAMDA DENETLENMELİ
    Cevapla
  • dadaş 5 yıl önce Şikayet Et
    başkannn nerdesin kes cezalarını patron çakllarının
    Cevapla
  • hakkı 5 yıl önce Şikayet Et
    patronlar ekmek yediriyor, ekonomiye katkı sağlıyor, istihdam sağlıyor falan filan. yani patronlara ceza pek kesilmez hele büyükbaşlara çok zor
    Cevapla
  • muhammet 5 yıl önce Şikayet Et
    nerde bu devlet bukadar nasıl bekleniliyor illa 10 20 kişinin ölmesi yuvasının yıkılmasımı lazım bişeyler yapılması için çok yavaş bir sistemimiz var çok
    Cevapla
  • Yaren 5 yıl önce Şikayet Et
    İşçilerin sırtından Mirlyarlarca dolar para kazanırlar ama işçilere verdikleri yemekte gözleri kalır ne kadar ucuz yemek firması bulursak okadar iyi der kar yaptıklarını sanarlar, iş veren , işçi olmadığı zaman bir hiçtir , bilmezki çalışanlarımız sayesinde buralardayız , ama patron işçiyi bir köle gibi görüp kullanıyor ne yazıkki !
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ünlü yorumcu canlı yayında yere yığıldı!
Teleferik faciasından önceki 5 dakika ortaya çıktı! Her ne olduysa 25 saniye sonra oluyor