Kediler onun yolunu gözetliyor

Konya Karapınar'da yaşayan muhtar Yaşar Karabacak, 5 yıldır mahalledeki sokak kedilerini her gün kasaptan aldığı ciğerle besliyor.

Kediler onun yolunu gözetliyor
Kediler onun yolunu gözetliyor
GİRİŞ 18.07.2018 17:27 GÜNCELLEME 18.07.2018 17:34
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Konya Karapınar'da Zafer Mahallesi Muhtarı Yaşar Karabacak'ın, iş dönüşü otomobilini sesinden tanıyan ve koşarak bir anda aracının etrafını saran yaklaşık 35 kediyle kurduğu sevgi bağı, mahalle sakinlerinden de büyük takdir görüyor.

Aynı zamanda çay ocağı işleten Karabacak, kedilerle arasındaki dostluğun 5 yıl önce bir anne kedinin üç yavrusunu evinin önüne bırakması ile başladığını söyledi.

 

 

İŞ DÖNÜŞÜ SOKAKTA KEDİLER YOLUMU GÖZLÜYOR

Kedileri beslemeye başladığını, zamanla baktığı kedi sayısının arttığını anlatan Karabacak, "Evimin önünde kedi sayısı sürekli arttı. Sokakta kedilerin sayısı 35’i buldu. Onlarla yakından ilgilendiğim için hiç pişman değilim. Çok mutlu oluyorum" dedi.

Karabacak, her gün kasaptan 15-20 liralık ciğer alıp kedilere getirdiğini belirterek, "Kediler her akşam aynı saatte evimin bahçe duvarına çıkarak beni bekliyor. Otomobilin sesini duyunca yola çıkıp beni karşılıyorlar. Araçtan iner inmez de çevremi sarıyorlar. İnip yiyeceklerini ellerimle veriyorum. İşin garip tarafı, başka bir kimsenin yiyeceğini de yemiyorlar. Belli bir saatim var, o saatte bütün sokak kedileri yolumu gözlüyor. Sabah erkenden işe gidiyorum, etrafta bir tane kedi yok ama akşam iş dönüşü sokakta kediler yolumu gözlüyor" diye konuştu.

"İmkanım olsa bütün sokak hayvanlarını beslemek isterdim" diyen Karabacak, son zamanlarda medyada gördüğü hayvanlara kötü muamele haberlerinin kendisini çok rahatsız ettiğini vurguladı.

ARAMIZDA KARŞILIKLI BİR İLETİŞİM VE SEVGİ VAR

Hayvanlara bu tür davranışta bulunanları kınadığını dile getiren Karabacak, şöyle devam etti:

"Sokak hayvanları da Allah'ın yarattığı varlıklar. Onlara sevgi ile yaklaşmalıyız. O kedilerin beni karşılamaları, otomobilin çevresinde beni beklemeleri mutluluktan öte bir duygu. Bunları öğretmedim ve eğitmedim. 'Bunları yapın' demedim. Sanırım aramızda karşılıklı bir iletişim ve sevgi var. 5 yıldır kedilere bakıyorum. Yaz kış sürekli besliyorum.

Kedilere bakmaya başladıktan sonra sanırım çok dua aldım. Çay ocağı işletiyorum. Bu kedilere bakmaya başladıktan sonra işlerim açıldı, 24 saat çalışmak bile az gelmeye başladı. Ömrümün sonuna kadar sürdüreceğim. Elimde olsa ilçenin tüm kedilerine yiyecek dağıtacağım ama imkanım bu kadarına yetiyor."

AİLESİNDEN DE DESTEK GÖRÜYOR

Karabacak, kedilere sahip çıkmasına ailesinin de büyük destek verdiğine işaret ederek, "Eşim ve çocuklarım bana hep destek oldu. 'Niye böyle yapıyorsun' diye tek cümle serzenişleri olmadı. 'Doğru yapıyorsun' diye bana moral verip yanımda oldular" ifadelerini kullandı.

Mahalle sakinleri de muhtar Karabacak’ın örnek davranışını memnunlukla karşıladıklarını dile getirdiler.

YORUMLAR 6
  • isimsiz 5 yıl önce Şikayet Et
    aranızda sadece boğaza dayalı bir ilişki var seni sevselerdi sabah yanında olurlardı
    Cevapla
  • Elif 5 yıl önce Şikayet Et
    Ne olacakti bașka. Bu zamanda insanin kendi çocugu babasini vurup öldürurken,bu kedilerin göstermiș oldugu ilgi senin gibi cahillere ibret olmazken ,kediden daha fazla șeyler beklemen senin çok büyük bir cahil cuhela oldugunu göstermektedir
    Cevapla
  • SERPİL 5 yıl önce Şikayet Et
    :D başlarını okşamadığı için olabilir. Benim kedim sabah akşam dükkanımın önünde beklerdi.
    Cevapla
  • Ali 5 yıl önce Şikayet Et
    Allah razı olsun ve rızkını artırsın inşallah.
    Cevapla
  • Eyyubi 5 yıl önce Şikayet Et
    Bravo adama . Durumu iyi olup cebinde akrep olanlar utansın.
    Cevapla
  • hayvansever 5 yıl önce Şikayet Et
    Keşke tüm muhtarlarımız bu kıymetli muhtarımız gibi olsa
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Murat Kurum: İstanbul artık yeni dönem için gün saymaktadır
Kötü haberi duyurdular: Fenerbahçe o ligde oynayamaz! İşte sebebi