İzdivaç ablasının cezası belli oldu!

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) içinde "izdivaç ablalığı" yaptığı ve ByLock kullandığı gerekçesiyle hakkında "silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçundan dava açılan avukat Özge Elif Hendekçi, 7 yıl 11 ay hapisle cezalandırıldı.

İzdivaç ablasının cezası belli oldu!
İzdivaç ablasının cezası belli oldu!
GİRİŞ 20.07.2018 13:56 GÜNCELLEME 20.07.2018 14:01
Bu Habere 30 Yorum Yapılmış

İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, mahkeme heyeti  dosyayı karara bağladı.

Kararda, sanık Hendekçi'nin FETÖ'nün şifreli haberleşme programı  ByLock'a giriş sayısı, programı kullanma sıklığı ve yazışma içeriklerinde  örgütsel yazışma içeriklerinin bulunduğu belirtilerek, sanığın 2015'te  İstanbul'da avukatların kaldığı evin sorumlusu olduğuna dair tanık beyanlarının  olduğuna vurgu yapıldı.

 

 

Üniversiteden yeni mezun olan avukat adayları ile kariyer toplantıları  yapmasını ve örgüte bağlılık derecesini göz önünde bulunduran mahkeme heyeti,  sanık Hendekçi'ye, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 7 yıl 11 ay hapis  cezası verilmesini kararlaştırdı.

Mahkeme heyeti ayrıca, sanığın tutukluluk halinin devamına hükmetti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, "izdivaç  ablası" olduğu belirtilen ve ByLock kullandığı tespit edilen avukat Elif Özge  Hendekçi'nin, "terör örgütüne üye olmak" suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar  hapisle cezalandırılması istenmişti.

HAMİLE KALMAK İÇİN EVLENMİŞ

Örgütün insani ve vicdani bir durum olan hamilelik olgusunu kullanarak, evli olanlara, soruşturma ve kovuşturma süreçlerinden kurtarmak yahut daha hafif şekilde atlatmalarını sağlamak amacıyla hamile kalmaları talimatı verdiği vurgulandı. 

Sanık Hendekçi'nin gözaltına alındığında hamile olduğunun anlaşıldığı belirtilen iddianamede, şüphelinin nüfus kaydı incelendiğinde 22 Ocak 2017'de  evlendiği, 10 Mart 2017'de ise yaklaşık 1,5 ay sonra boşandığının tespit edildiği  anlatıldı.

YORUMLAR 30
  • Haydar 5 yıl önce Şikayet Et
    Hamile kalmak için mi 1,5 ay evli kalmış.. Testlerde hamilelik çıkınca da ayrılmış mı? Bunlar acayip iş yapıyor ya.. nasıl olsa size helal herşey..
    Cevapla
  • şlaaaak 5 yıl önce Şikayet Et
    dee geeeet hain yat uyu
    Cevapla
  • Canan 5 yıl önce Şikayet Et
    Hangi hakla avukatlık yapacak artık. Avukatlık diploması iptal edilmeli, yoksa yine birilerinin sırtında yaşamaya devam eder. Suça karışanların avukatlık yapmaması lazım bana göre. birçok ppk destekçisi avukat var, hepsi iptal edilmeli.
    Cevapla
  • d21 5 yıl önce Şikayet Et
    papazlara ablaları peşkeş çekiyorlar... bu ne ki!
    Cevapla
  • Ohal Obası 5 yıl önce Şikayet Et
    Ekmek mi çalmış!! Ceza çok az bu manukyana.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ceketin güzel diyen kişiye alev silahıyla saldırdı: Görenlerin kanı dondu
Şoke eden görüntüler: Gazetecileri tekme tokat dövdüler