Tek isteğimiz var: Kandil’e bayrağı dikin

Adları Güneş ve Zeliha. Türkiye onları 2007’de tanıdı. Şehit babalarının cenazesinde, amcalarının kucağındalardı. Yırtık çoraplı ve yalın ayak görüntüleri tüm ülkeyi ağlatmıştı. Şimdi biri lise, öteki ortaokula giden genç kızların tek isteği var: Kandil’in temizlenip zirveye Türk bayrağının dikilmesi.

Tek isteğimiz var: Kandil’e bayrağı dikin
Tek isteğimiz var: Kandil’e bayrağı dikin
GİRİŞ 21.07.2018 06:53 GÜNCELLEME 21.07.2018 06:53
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Kuzey Irak’a yönelik 7 Ekim 2007 tarihinde düzenlenen kara harekatında Şırnak’ın Gabar Dağı’nda 12 arkadaşıyla birlikte şehit düşen Piyade Onbaşı Kasım Aksoy’un kızları Güneş 14, Zeliha ise artık 12 yaşında. Babalarının cenazesine amcalarının kucağında getirilen çocukların görüntüsü tüm Türkiye’yi üzmüş, derinden etkilemişti. Şehidin kızları Güneş ve Zeliha’nın yırtık çoraplı ve yalın ayak görüntüleri tüm ülkeyi ağlatmıştı.

KANDİL’İN ZİRVESİNE BAYRAĞI DİKİN

Güneş bu sene lise birinci sınıfa başlayacak, Zeliha ise babasının isminin verildiği Beşat Kırsal Mahallesi’ndeki Şehit Piyade Onbaşı Kasım Aksoy Ortaokulda 7’nci sınıfa gidiyor. Terör örgütü PKK yüzünden babasız büyüyen Güneş ve Zeliha, Kandil’e operasyona giden askerler için her gün dua ediyor. Türk askerinin Kandil’in teröristlerden temizleyip babalarının kanını yerde bırakmayacağını söyleyen kızlar, dağın zirvesine ise Türk bayrağı dikilmesini istedi.

BABAMIZIN KANI YERDE KALMAYACAK

Şehidin kızı Güneş, “Benim babam Kandil, Irak operasyonu düzenlendiğinde şehit düşmüştü. Şu anda Türk askerleri Kandil’de operasyon yapıyor. İnşallah bayrağı dağın en tepesine koyar babamın da kanını yerde bırakmazlar. Bütün teröristleri temizleyeceğiz. Allah yardımcıları olsun” dedi. Zeliha da “Bayrağımızı dağın en tepesine koyduklarında biz o zaman rahatlayacağız. Babamızın kanını yerde bırakmayacaklar” diye konuştu.

Operasyona Güneş ismi verilmişti

Şehit kızlarının Türkiye’yi derinden etkileyen görüntülerinin ardından Türk Ordusu Kuzey Irak’a 21 Şubat 2008’de bir kara harekatı başlattı. Operasyona Şanlıurfalı Şehit Kazım Aksoy’un 3 yaşındaki kızı Güneş’in adı verildi.

YORUMLAR 10
  • bjk reis57 5 yıl önce Şikayet Et
    inşallah abisi oda olcak sen dua et yeter..
    Cevapla
  • yüz yılda bir 5 yıl önce Şikayet Et
    Allahım yariniz ve yardımcınız olsun.
    Cevapla
  • 04- 65 5 yıl önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin Tüm Sehitlerin mekanı cennet olsun. Ateş düştüğü yeri yakar. Suriye sınırına yapılan duvar betonların aynısını iran ve ırak sınırına acilen yapılmalı ve dağ lık bölgelere beton dökülerek sınır geçiş lerini kapatmış oluruz.
    Cevapla
  • mustafa laz 5 yıl önce Şikayet Et
    sehit çocuklarını okutup onlari yeteneğine göre görevler verilsin hiç olmazsa vatanina ihanet etmezler
    Cevapla
  • TOPRAK 5 yıl önce Şikayet Et
    Dünya geçicidir. Allah sizinle babanızı Cennette kavuştursun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dünyanın gözü bu görüşmede! Heniyye Türkiye'ye geliyor
 O maçtan sevindiren haber! Türkiye'ye ülke puanı müjdesi