O bakıcı serbest kaldı

Amasya'da Çelebi Ekim'in 3 yaşındaki torunu K.B.B.'ye şiddet uygularkan suçüstü yakalayıp, cep telefonu kamerasıyla o anları kayda almasının ardından tutuklanan bakıcı Fadime Y., 'Çocuğa karşı eziyet' suçlamasıyla hakkında açılan davada hakim karşısına çıktı

O bakıcı serbest kaldı
O bakıcı serbest kaldı
GİRİŞ 21.07.2018 16:18 GÜNCELLEME 21.07.2018 16:18
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Savunmasında, annesi işe giderken küçük çocuğun ağlayınca terlikle eline vurduğunu öne süren Fadime Y., tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildi. K.B.B.'nin ailesi, tahliye kararına tepki gösterip bakıcının en ağır şekilde ceza almasını istedi.

Olay, geçen Nisan ayında Merzifon ilçesinde meydana geldi. Bir fabrikada işçi olarak çalışan 5 yıllık evli Özgür B. (35) ile ilçe belediyesinde işçi olarak çalışan Alev B.'nin (33) çocukları K.B.B.'ye (3), geçen yıl Ekim ayından itibaren Fadime Y. (54) evde bakıcılık yapmaya başladı. Hafta sonu evinde temizlik yapan Alev B.. çocuğunun mama sandalyesi altında bir tutam saç buldu. Çocuğunun saçının çekilip koparıldığından şüphelenen Alev B. ertesi gün bakıcıya saç tellerini sordu, ancak 2 çocuk annesi Fadime Y. kaçamak cevaplar verdi. Bunun üzerine Alev B., ertesi gün eve ses kayıt cihazı yerleştirdi. Kaydı dinlediğinde çocuğunun ağlama seslerini duyan anne şüphelerini babası Çelebi ve annesi Nurhayat Ekim'e anlattı. Alev B., sabah işe gittikten sonra anne ve babasına anahtarı vererek dış kapıdan evi dinlemelerini, çocuğun ağlaması halinde de içeri girmelerini söyledi.

 

 

Kapıda evi dinlemeye başlayan Çelebi Ekim, gelen seslerden bakıcının torununa şiddet uygulandığını anlayınca, cep telefonunun kamerasını açarak içeri girdi. Bakıcı Fadime Y.'yi torununu terlikle döverken yakalayan Çelebi Ekim, o anlar kayda aldı, ardından da kızı ve damadına haber verdi. Aile kamera görüntüleriyle birlikte polise şikayette bulundu. Gözaltına alınan Fadime Y. Merzifon Adliyesi'nde çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak Amasya E Tipi Cezaevi'ne gönderildi.

'ÇOCUĞA ÖYLESİNE VURDUM'

Fadime Y. mahkemedeki ifadesinde, "K.B.B.'nin 6 aydır bakıcılığını yapıyorum. Daha önce çocuğa yüksek sesle hitap etmiştim, ancak herhangi bir şekilde kendisini darp etmedim. Bugün ise terlik ile eline vuruyordum. Çocuğa öylesine vurmuştum. Annesi işe giderken çocuk arkasından ağladı. Bende terlik ile eline vurdum. 'Böyle yapma, sen böyle yapınca ben de üzülüyorum' dedim. Sonra çocuğun dedesi geldi" dedi.

Fadime Y. hakkında Merzifon 2'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde 'Çocuğa karşı eziyet' suçundan dava açıldı. 4 gün önce görülen duruşmada mahkeme, Fadime Y.'yi tutukluluk halinde geçirdiği süre ve delillerin büyük oranda toplanmış olmasını dikkate alarak tahliye etti.

'EN AĞIR CEZAYI ALMALI'

Fadime Y.'nin en ağır şekilde cezalandırılması gerektiğini söyleyen anne Alev B. "Oğluma daha önce de bakıcılar baktı. Hiçbirinde böyle bir durumla karşılaşmadık. Oğlumun vücudunda morluklar görüyordum, ama hep düştüğünü söylüyordu. Hiç böyle bir olay yaşanabileceğine ihtimal vermedim. Son olarak ise önce dudağı patladı. Beni arayıp çocuğun dudağının halıya sürttüğünü söyledi. Sonrasında ise mama sandalyesi altında bir tutam saç bulunca çocuğumun saçının çekildiğini düşündüm. Şüphelendim. Önce ses kaydı yaptım. Oğlumun ağlama sesleri vardı ve başka şüpheli sesler de geliyordu. Bunun üzerine kendi babam ve annemden yardım istedik ve oğlumu tam döverken bakıcıyı yakaladık. Bu kadın önce tutuklandı ama şimdi salıverildi. Yaptığı canilik. El kadar bir çocuğa bu nasıl yapılır. Biz dokunmaya kıyamazken, o günlerce oğlumu darp etmiş, eziyet etmiş, tehdit etmiş, terlikle dövmüş. Yaptığı psikopatlık" dedi.

'OĞLUM 'VURMA CİCİ ANNE' DİYE SAYIKLADI'

Oğlunun büyük bir travma yaşadığını söyleyen Alev B. "Çocuğuma olay sonrası sorduğumda bize hiç cevap vermedi. Sadece 'O bir daha gelmeyecek değil mi anne, o gelmesin anne' dedi. Oğlum hala yaşadıklarını atlatamadı. Uykusunda sürekli sayıkladı. 'Vurma cici anne' diyerek ağlayıp uyandı. Küçücük bir çocuk kendi içinde aylarca bunu yaşamış. Bunu yapana insan denilemez. Kesinlikle tahliye edilmemeli, cezaevinde kalmalı ve en ağır şekilde cezalandırılmalı" diye konuştu.

DEDE TAHLİYE KARARINA TEPKİ GÖSTERDİ

Dede Çelebi Ekim ise ses kaydını dinlediklerinde yapılan aşağılamalar ve eziyetleri duyduklarını ve dayanamadıklarını belirterek, "Ertesi gün eşimle birlikte gelip cep telefonu ile kamera kaydıyla bu kadını yakalayabildik. Eğer bu görüntü olmasaydı, belki hiç cezaevinde bile kalmayabilirdi. Bu kadının tutuksuz yargılanması da bizim için şok edici bir karar. Ağır bir ceza alması gerekiyor" diye konuştu.

YORUMLAR 16
  • Anne 5 yıl önce Şikayet Et
    Bencede bir kadın ya anne olmasin anne olmayı göze alıyorsa o babada annede fedakarlık etsin.paraymis.hangi para bir anne sevgi ve sefkatini satın alır.devlet artık anneleri caslistirmask için bu kadar teşvik teşvik diye tutturmasin.babanin maaşına biraz çalışmayan kadın ve çocuğa ek maaş versin 500 tl bilr yeter.bakin o zaman ailelerde ferahlar.
    Cevapla
  • YAZIK 5 yıl önce Şikayet Et
    sokullu paşam din kafaya göre yorumlanmaz rüya görme!araştır biraz.bir kadının sahibi yok ise ona lafım yok ör:eri yok akrabası yok , utanmamız gereken nokta bu işte, kadın çalıştırılmaz bizim şeriatımızda, şeriat kadına değer verir sahip çıkar, ayrıca ben o bakıcıyı savunmadım, annelik yapmayan annesine kızdım onu çalıştıran zihniyete kızdım, içim o yavruya parçalandı, biz evladımızı kimseye terk etmemeliyiz, biz dinin şeriatın hükmüne bakarız, yok şöyle böyle zor zar bilmem ne bahane geçtik biz bunları, tabi olunan dünya yok olucudur, 60 70 yıl yaşa sonrası peki? değermi şeriatı dünya uğruna bahanelerin ardına koymaya, hiç değmez, bu çürümüş kokuşmuş dünyaya
    Cevapla
  • merve 5 yıl önce Şikayet Et
    Küçük aciz yavrularin tuyune dokunana en ağır ceza gelecek çünkü bu insanlar merhamet yoksunu garip varliklar acize zulm edenden adam olmaz at içeri ncikamasin
    Cevapla
  • YAZIK 5 yıl önce Şikayet Et
    kadının tek bir işi var oda yuvasının işi ile, kadın böyle bir sistemde çalışamaz, okuyamaz, ancak okur medrese ve ilim, hz fatıma annemizden daha mı kabiliyetliler şimdikiler, o, islam ile şereflenince o bilince ulaşınca tüm ticaretten el çekti, bu din islam dini, erkek ile kadın tokalaşamaz bakışamaz konuşamaz,kattiyen haramdır, şimdi türlü türlü işlerde kadın kadın kadın, sonra ise battın, kadın erkeğe amir emir olamaz, şayet olaydı kadın peygamber olurdu, bu sözlerim müslümanlığı hakikilere dir, ebu cehil gibi kibir nefis inat edenlere itirazcılara değil, kim ne derse desin hakikat bu.
    Cevapla
  • sokullu mehmet pasa 5 yıl önce Şikayet Et
    dayi sen ne diyosun ya insanlar gecinmek icin cocugunu buyutebilmek icin calisiyor, kazandiklariyla fabrika aciyolar felan saniyosun herhalde kadinlarda calismassa bi ev nasil gecinir haberin var mi, dini kendi kafanizdan yorumlamayin o kadar cokbiliyosan yaz bi kitap okusun millet yada vaiz felan ol bilip bilmeden calisan kadini suclayip cocuga vuran kadini melek yapicaksin neredeyse
    Cevapla
  • ömer 5 yıl önce Şikayet Et
    önce idam gelmeli adamlar katillere 10 yıl verince cezada denge unsurunu gözeterek daha fazlası verilemiyor vicdanı rahatlatmayan ceza da nasıl bir adalet olabilir ki...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yılmaz Tunç: İki kulübün de sporcuları tarafından karşılıklı arbedeler söz konusu
MİT'ten nokta operasyon: Rojda Bilen etkisiz hale getirildi