Kolunda alçı olduğu için KPSS'ye alınmadı

Sivas'ta, kolunun alçıda olduğunu Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezine (ÖSYM) bildirmeyen aday sınava alınmadı.

Kolunda alçı olduğu için KPSS'ye alınmadı
Kolunda alçı olduğu için KPSS'ye alınmadı
GİRİŞ 22.07.2018 12:36 GÜNCELLEME 22.07.2018 12:40
Bu Habere 40 Yorum Yapılmış

Öğretmenlik ve kamudaki A ve B grubu kadrolar için 4 oturumda gerçekleştirilecek Kamu Personel Seçme Sınavı'nın (KPSS) birinci oturumuna Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) yerleşkesinde girecek adaylar, giriş belgelerini göstererek ve arama yapılarak içeriye alındı.

Birçok aday yanlarında getirdiği araba anahtarı, çanta, cüzdan, telefon, kent kart, koltuk değneği gibi eşyalarını salon girişinde bıraktı.

 

ÖSYM'YE BİLDİRMEDİĞİ İÇİN ALINMADI

Adaylardan Furkan Uzunoğlu, kolunun alçıda olduğunu ÖSYM'ye bildirmediği için sınava alınmadı. Uzunoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Alçılı olarak sınava alınmayacağımı bilmiyordum. Zaten alçıya alınalı 3 gün oldu, alçılı girmek de yasakmış. Giriş belgesinde de yazmıyor, bize de bilgilendirme olmadı." diye konuştu.

Kimi adaylar ise sınavda kabul edilmeyen kimlik belgesi getirdiği veya geç kaldığı için sınava giremedi.

YORUMLAR 40
  • MUAMMER G. 5 yıl önce Şikayet Et
    kolunu kullanabiliyorsun alçıyı sökmek o kadar zor değil al eline bir bıçak ıslat 5 dakıkada sökersin. bu durum senin hatan kusura kalma. sınav güvenlığini görevliler almak zorunda göz yumulamazdı.senın masum bir insan olduğunu bilemeyız.
    Cevapla
  • Şah Mat 5 yıl önce Şikayet Et
    Beyler bayanlar bu sınav yılda bir kez yapılıyor. Aynı ÖSYM sınavları gibi. Yılda 1 kez gireceğin sınavı kendin düşünmüyor tedbirini almıyorsan , durumunu bildirmiyorsan, zamanında sınava giremiyorsan bırak o kişi memur falan olmasın. Kendi işini düzgün yapmayan milletin işini mi düzgün yapacak?
    Cevapla
  • Yüksel 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu bir zulümdür.
    Cevapla
  • MUAMMER G. 5 yıl önce Şikayet Et
    kural herkes için geçerlidir.alçıyı söküp gireydin.alıçıyı sökmek zor değil 2 dakikanı alır ıslat al bıçağı eline kes.gir sınava.eli sağlam göründüğüne göre.
    Cevapla
  • AnadoluÇobanı 5 yıl önce Şikayet Et
    Bilip bilmeden konuşmayın. Kurallar açık. İlaç kullanan, protez kullanan, alçı takan vb. herkes durumunu yaşadığı yerdeki ÖSYM bürosuna bildiriyor. ÖSYM gerekli izni veriyor. Aksi takdirde görevlilerin sınava almak gibi bir inisiyatifi kesinlikle yok. Alırsa görevli suç işlemiş oluyor, ÖSYM görevliden şikayetçi oluyor, hukuki işlem başlıyor. Geç geleni dakika da olsa içeri almamak bundan kaynaklanıyor. Kural kuraldır herkes uyacak.
    Cevapla
  • Erciyes 5 yıl önce Şikayet Et
    kelimeler kifayetsiz kalıyor artık kimsenin kimseye güveni kalmadı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye'nin kanser haritasını TÜİK açıkladı
Etiketlerde bir devrin sonu, Erdoğan duyurmuştu! Artık fiyatları onlar belirleyecek