Nejat Uygur'un sağlık durumunda son durum

Ünlü tiyatro sanatçısı Nejat Uygur (82), sabah saatlerinde beyninin sağ tarafındaki tıkanıklığa bağlı olarak kısmi felç geçirdi.

Nejat Uygur'un sağlık durumunda son durum
Nejat Uygur'un sağlık durumunda son durum
GİRİŞ 10.09.2007 18:10 GÜNCELLEME 10.09.2007 18:10
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Ufuk Üniversitesi Dr. Rıdvan Ege Hastanesinde tedaviye alınan Uygur'un sağlık durumuna ilişkin basın toplantısı yapıldı.

Toplantıya, Ufuk Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Rıdvan Ege, hastanenin Nöroloji Ana Bilim Dali Başkanı Prof. Dr. Mehmet Zülküf Önal, Beyin Cerrahisi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hamit Ziya Gökalp ve Uygur'un tedavisinden sorumlu diğer doktorlar ile sanatçının oğulları Behzat, Süheyl ve Ahmet Uygur katıldılar. Prof. Dr. Ege, durumun sanıldığı kadar kötü olmadığını söyleyerek, sabah kendisine telefon edildiğini ve Uygur'un "kendini kaybettiğinin" söylendiğini aktardı.

Uygur'un, sabah erken saatlerde hastaneye getirildiğini belirten Ege, "Gerekli bütün hocalar, nöroloji, beyin cerrahi, dahiliye hocaları baktılar, gerekli filmler çekildi" dedi. Prof. Dr. Önal da, Nejat Uygur'un "inme" teşhisiyle hastanede yattığını kaydederek, beyin damarlarında tıkanıklık oluştuğun ifade etti.

Uygur'un daha önce de bu tür sorunlar yaşadığını, kalbinde sorunlar olduğunu dile getiren Önal, şu anda kalple ilgili bir sorun yaşanmadığını belirtti. "Yorgunluk, uykusuzluk ve aktif hayata bağlı stresle birlikte böyle bir olayla karşılaştık" diyen Önal, sabah hastaneye getirildiğinde Uygur'un tansiyonunun yüksek olduğunu kaydetti.

Önal, "Ortaya çıkan tablonun buna bağlı olduğunu düşünüyoruz. Konuşuyor, hepimizi tanıyor" dedi. Önal, beynin sağ tarafındaki tıkanıklığa bağlı olarak, vücudun sol tarafında kan akımında yavaşlama olduğunu aktararak, Uygur'un sol kolunu hareket ettiremediğini, yüzünde kayma olduğunu, bacağında biraz hareket olduğunu, konuşmasının ise düzgün olduğunu ifade etti.

Önal bu durumu, kısmi felç olarak nitelendirdi. Prof. Dr. Gökalp de, şu an için cerrahi müdahaleye gerek olmadığını söyledi. Basın toplantısına katılan Behzat, Süheyl ve Ahmet Uygur'un üzgün oldukları görüldü. Uygur kardeşlerin, babalarının durumlarını İstanbul'da haber aldıkları ve Ankara'ya kısa süre önce geldikleri öğrenildi.

Basın mensuplarınını geçmiş olsun dileklerine teşekkür eden Behzat ve Süheyl Uygur, doktorların açıklamalarının yeterli olduğunu belirterek, herhangi bir açıklamada bulunmadılar.

AA

YORUMLAR 1
  • hakan yılmaz 16 yıl önce Şikayet Et
    Geçmiş olsun. Değerli sanatçı büyüğüm ve hemşehrime acil şifalar diliyorum.geçmiş olsun.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Anadolu Ajansı 31 Mart'ta nasıl bir mesai yapacak?
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması