KPSS soru ve cevapları yayımlandı

Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) soruları ve cevapları yayımlandı.

KPSS soru ve cevapları yayımlandı
KPSS soru ve cevapları yayımlandı
GİRİŞ 24.07.2018 16:55 GÜNCELLEME 24.07.2018 18:34
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM), 22 Temmuz tarihinde uygulanan 2018-KPSS Lisans Genel Yetenek-Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri Temel Soru Kitapçıklarının sınava başvuran adayların sınav sorularını inceleyebilmeleri amacıyla erişime açıldığını bildirdi. 

ÖSYM'den yapılan duyuruda, 22 Temmuz'da uygulanan 2018-KPSS Lisans Genel Yetenek-Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri Temel Soru Kitapçıklarının sınava başvuran adayların sınav sorularını inceleyebilmeleri amacıyla ÖSYM’nin Aday İşlemleri Sistemi üzerinden erişime açıldığı belirtilerek, "Sınava başvuran adaylar, 10 gün süreyle ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile soruların tamamına erişebileceklerdir. Sorular, Temel Soru Kitapçığı dizilimindedir" denildi. 

2018- KPSS Lisans Genel Yetenek-Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri Temel Soru Kitapçıkları ile cevap anahtarlarına http://www.osym.gov.tr/ adresinden ulaşılabilecek. Duyuruda, yapılan sınavlarda okuyucu yardımı alan görme engelli adaylara şekil, grafik, tablo, resim gibi görsel verilerin yer aldığı sorular ile karmaşık ifade içeren soruların sorulmadığı vurgulanarak, Genel Yetenek alanında 42. ve 59. soruların yardımcılı görme engelli adaylara sorulmadığı ifade edildi. Duyuruda, soruların Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu kapsamında eser niteliğinde olduğuna, telif haklarının ÖSYM'ye ait olduğuna, ÖSYM'nin yazılı izni olmadan hiçbir şekilde çoğaltılamayacağına, dağıtılamayacağına ve yayınlanamayacağına da dikkat çekildi. 

KPSS SORU VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYINIZ

 

 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 5
  • Abdurrahman 5 yıl önce Şikayet Et
    84 net
    Cevapla
  • ahmet 5 yıl önce Şikayet Et
    İnsan bir tane göl, ova, dağ, körfez falan sorar. Sorular resmen saçmalık. Zaten KPSS tamamen hamallık. Tarih, Coğrafya ve Vatandaşlık dersleri tamamen ezber. Hepsini sular seller gibi ezberlesen bile yine saçma sapan sorular geliyor.
    Cevapla
  • alanya 5 yıl önce Şikayet Et
    tamamını şifrenizle göreceksiniz
    Cevapla
  • Ferhat06 5 yıl önce Şikayet Et
    yayınlanmış da boş soru kitapçığı yayınlanmış :)) soruların ancak bi kaç tanesi var gerisi yok :)
    Cevapla
  • Biruni 5 yıl önce Şikayet Et
    Aday işlemleri sisteminde tamamını yayınlıyorlar..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Uzmanından bomba iddia! Türkiye petrol üretiminde Orta Doğu ülkelerine ortak olacak
Fiat Topolino Türkiye’de 449 bin TL’den satışa çıktı! İşte özellikleri...