Antalya'da keşif heyecanı: Bunu beklemiyorduk

Antalya'nın Gazipaşa ilçesindeki Antiocheia Ad Cragum Antik Kenti'ndeki kazılarda hamam içerisinde mozaik zemin bulundu. Kazı Başkanı Prof. Dr. Michael Hoff, "Beklenilen bir şeydi ama bu kadar güzeli beklenmiyordu. O dönemki insanların, halkın refah seviyesini ortaya koyan bir buluntu" dedi.

Antalya'da keşif heyecanı: Bunu beklemiyorduk
Antalya'da keşif heyecanı: Bunu beklemiyorduk
GİRİŞ 24.07.2018 18:50 GÜNCELLEME 24.07.2018 18:50
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Gazipaşa'nın Güney Mahallesi'nde bulunan Roma ve Bizans dönemlerinden kalma 2 bin yıllık tarihe sahip Antiocheia Ad Cragum Antik Kenti'nde kazı çalışmaları sürüyor. ABD'nin Nebraska Üniversitesi'nden Prof. Dr. Michael Hoff başkanlığındaki kazılarda ABD'li ve Türk öğrencilerin yanı sıra akademisyen ve arkeologlar birlikte çalışıyor.

Kazı çalışmalarının 3 Ağustos'ta sona ereceği antik kenti ziyaret eden Gazipaşa Belediye Başkanı Adil Çelik, Kazı Başkanı Prof. Dr. Michael Hoff'tan bilgi aldı. Antik kente her seferinde farklı umutlarla geldiklerini anlatan Prof. Dr. Hoff, "Her geçen sene bu bölgenin, Gazipaşa'nın, Antiocheia Ad Cragum'un tarihiyle ilgili veriler elde etmek için çalışıyoruz. Bu da bizi heyecanlandırıyor" dedi.

Elde edilen tarihi buluntuları birleştirerek tarihsel süreci tamamlamaya çalıştıklarını kaydeden Prof. Dr. Michael Hoff, "Kazı çalışmaları sırasında bulduğumuz her parça seramik, sikke, cam buluntular ya da mimari yapıların hepsi oluşturmaya çalıştığımız pazılın bir parçası. Her geçen gün bulduğumuz buluntularla bu tarihsel süreci tamamlamaya çalışıyoruz" diye konuştu.

YORUMLAR 2
  • hakkı 5 yıl önce Şikayet Et
    kazıları bile yabancılara yaptırıyoruz. çok güvenilir insanlar
    Cevapla
  • Mehmet Fatih 5 yıl önce Şikayet Et
    çünkü adamlar bu işin uzmanı maalesef biz de bu işi yapacak profesör yok. bunda da hepimizin suçu var.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Turgut Altınok, Antalya'da 600 dairesi olduğu iddialarına resmi belgelerle cevap verdi
Yeniden Refah Partisi’nde aklın yolu bir: “Büyükşehirlerde destek Cumhur’a!”