Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan G.Afrika'ya kritik uyarı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BRICS Zirvesi'ne katılmak üzere gittiği Güney Afrika Cumhuriyeti'nde Türkiye'nin Pretorya Büyükelçiliği hizmet binasının açılışında konuştu.

GİRİŞ 26.07.2018 13:53 GÜNCELLEME 26.07.2018 15:13
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Güney Afrika'da büyükelçilik binası açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "FETÖ'nün en çok faal olduğu ülkelerden biri ne yazık ki Güney Afrika. Daha önce belgeleri vermiştim, yeni gelişmeler ışığında bunları da vereceğim. FETÖ yarın Güney Afrika'nın da başına bela olabilir, bunu hatırlatacağım. FETÖ'nün burayı bir üs haline getirmesine izin vermeyeceğiz" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Güney Afrika'da büyükelçilik hizmet binası açılış töreninde konuştu.

 

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: 

Göreve geldiğimizde Afrika kıtasında büyükelçilik sayımız 12'ydi. Şimdi ise büyükelçilik sayımız 41 oldu. Nereden nereye geldiğimizi göstermesi açısından bu çok önemli. Türkiye bugün dünyanın en yaygın 6. diplomatik ağına sahip ülke konumunda. Vatandaşların menfaatlerini savunduğumuz kadar Afrikalı kardeşlerimizin de hak ve hukukunu savunduk. Küresel meselelerde sözü, tavrı duruşu merak edilen bir Türkiye varsa bu son 16 yılda verilen gayretlerin eseridir. En az gelişmiş ülkelere yardımda 8,2 milyar dolarla Türkiye birinci sırada. 

"FETÖ GÜNEY AFRİKA'NIN DA BAŞINA BELA OLABİLİR"

Güney Afrika ile ikili işbirliğimizi geliştirmek istiyoruz. Ne gibi yeni formüller ortaya koyarız, bunun üzerinde duracağız. 15 Temmuz darbe girişiminin aktif düzenleyicisi konusunda olan FETÖ terör örgütüyle ilgili beklentilerimizi kendilerine dile getireceğim. FETÖ'nün en çok faal olduğu ülkelerden biri ne yazık ki Güney Afrika. Bunu kendileriyle görüşeceğim. Daha önce belgeleri vermiştim, yeni gelişmeler ışığında bunları da kendine vereceğim. FETÖ yarın Güney Afrika'nın da başına bela olabilir, bunu hatırlatacağım. FETÖ'nün burayı bir üs haline getirmesine izin vermeyeceğiz. Son dönemde burada yaşananlar FETÖ ile mücadelenin sadece Türkiye değil diğer ülkelerin güvenlikleri için de önemini ortaya koymuştur. Türkiye nasıl yurtiçinde örgütün belini kırmışsa yurtdışında da FETÖ'nün karanlık yüzünü ifşa etmiştir. Son FETÖ'cü terörist hesap verene kadar mücadelemiz sürecek. "

YORUMLAR 8
  • heval 5 yıl önce Şikayet Et
    Fetö ve Adnan gibi gizli terör örgütleri Yahudilerin dinleri tahrif etme mücadelesidir.
    Cevapla
  • Ömer 5 yıl önce Şikayet Et
    Doğru söze ne denir? Anlatmaya gerek yok, biz gördük, siz de aynı tecrübeyi bizim gibi çok acı bir şekilde yaşamayın.
    Cevapla
  • nusri 5 yıl önce Şikayet Et
    Sizden uyarması BAŞKAN'ım. Gerisini onlar düşünsün.
    Cevapla
  • yorum 5 yıl önce Şikayet Et
    Başkan bizi faiz belasindan kurtaracak inşallah, faizler düşecek
    Cevapla
  • Tarafsız 5 yıl önce Şikayet Et
    Sakarya eski stadyumun yan tarafı kent park. bahsedilen alanlar burada mevcut zaten. BENCE Sakarya için ( yapılması düşünülen konum olarak ) başka yerler düşünülmeli
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Seçime günler kala 3 parti, AK Parti ve Murat Kurum'a desteğini açıkladı
İrlanda, Güney Afrika'nın İsrail'e karşı açılan soykırım davasına müdahil oluyor