Erdoğan'dan Zambiya'da "12 anlaşma" vurgusu!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Zambiya'da heyetler arası görüşme öncesi konuştu.

GİRİŞ 28.07.2018 15:38 GÜNCELLEME 28.07.2018 16:56

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Zambiyalı mevkidaşı Edgar Lungu heyetler arası görüşme öncesi konuştu.

İşte Erdoğan'ın konuşmasının  satır başları:

 

 

- Bugün imza atacağımız 12 anlaşma bizim için farklı bir anlam taşıyor. Zambiya Ulusal Meclisi'nde bir dostluk grubu oluşturmalıyız.

- Yaklaşık olarak söylüyorum, 17 milyon sizlerin nüfusu var. 81 milyon da bizim nüfusumuz var. Toplamda da 98 milyonluk bir nüfusa her iki ülke sahiptir. Bu önemli bir potansiyeli oluşturuyor. Yüzölçümlerimiz birbirine çok yakın. Bu alanlarda bizler çok şeyler yapabiliriz.

- Ticari ilişkilerimize ivme kazandırmak amacıyla çabalarımızı sürdürmeliyiz. 7.Ulusal Kalkınm Planı Çerçevesinde öncelik verdiğimiz alanlarda iş birliğini ilerletebiliriz. Aralık başı gibi Zambiya uçuşlarını başlatacağız. Bu Zambiya'nın turizmde bir patlama yapmasını sağlayabilir. Türkiye ile Zambiya'nın iş birliği potansiyeli yüksektir. Tarım teknolojisi konusunda iş birliği için kararlı adımlar atabiliriz.

- Askeri ve güvenlik iş birliği konusunda askeri makamların teması devam etmelidir. Zambiya'nın savunma sanayinin ihtiyaçlarını karşılanmasında iş birliği yapabiliriz. Emniyet Teşkilatlarımız arasındaki iş birliği memnuniyet vericidir.

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Elektrik ve doğal gaz fiyatlarında nisanda değişiklik olmayacak
Canlı yayında itiraf etti! 'Kılıçdaroğlu'na İmamoğlu önderliğinde kumpas kurduk'