Erdoğan onayladı! Kritik yasa yürürlükte

Cumhurbaşkanı Erdoğan, OHAL sonrası döneme ilişkin düzenlemeleri içeren yasayı onayladı. Yasa, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Erdoğan onayladı! Kritik yasa yürürlükte
Erdoğan onayladı! Kritik yasa yürürlükte
GİRİŞ 31.07.2018 09:40 GÜNCELLEME 31.07.2018 10:13
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Terörle mücadelede yeni düzenlemeler içeren "Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun" Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Terörle mücadelede yeni dönem başladı.

Kanun ile valiler, kamu düzeni veya güvenliğinin olağan hayatı durduracak veya kesintiye uğratacak şekilde bozulduğu ya da bozulacağına ilişkin ciddi belirtilerin bulunduğu hallerde, 15 günü geçmemek üzere ildeki belirli yerlere girişi ve çıkışı kamu düzeni ya da kamu güvenliğini bozabileceği şüphesi bulunan kişiler için sınırlayabilecek. 

Valiler, belli yerlerde veya saatlerde kişilerin dolaşmalarını, toplanmalarını, araçların seyirlerini düzenleyebilecek veya kısıtlayabilecek, ruhsatlı da olsa her çeşit silah ve merminin taşınması ve naklini yasaklayabilecek. Devletin güvenliğine, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine, milli savunmaya karşı suçlar ile Terörle Mücadele Kanunu kapsamına giren suçlar bakımından gözaltı süresi, 3 yıl boyunca yakalama anından itibaren 48 saati, toplu olarak işlenen suçlarda ise 4 günü geçemeyecek; delillerin toplanmasındaki güçlük veya dosyanın kapsamlı olması nedeniyle gözaltı süresi en fazla 2 defa uzatılabilecek.

YORUMLAR 2
  • VARTO 5 yıl önce Şikayet Et
    Başkanımız, bunu memleketimizin iyiliği için yapmıştır bundan hiç şüphemiz yok.Allah, ona daimen aldığı kararlarda doğru isabet versin
    Cevapla
  • 0ooo 5 yıl önce Şikayet Et
    Ortulu ohal isleme koyuldu simdi yarimci bunu yermi gorecegiz
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Fahiş fiyata sivil boykot! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni talimat
ABD ve İsrail'den kanlı anlaşma! Hamas'ı öne sürüp el sıkıştılar