Skandal hamle! ABD yaptırım kararlarını açıkladı

Beyaz Saray, rahip Brunson davasıyla ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'e yaptırım uygulama kararı aldı.

GİRİŞ 01.08.2018 20:27 GÜNCELLEME 02.08.2018 08:38
Bu Habere 480 Yorum Yapılmış

Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders, düzenlenen basın toplantısında Türkiye'ye yaptırımlara ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, ''Türk İçişleri ve Adalet Bakanı'na yaptırım uygulanacak'' ifadesi kullanıldı. 

YAPTIRIM GEREKÇESİ

 

Sanders, ''Yaptırım gerekçesi Brunson'un tutuklanmasındaki rolleri'' dedi.

Bakanların ABD'ye girişinin engellenmesi sözkonusu. Beyaz Saray sözcüsü daha fazla bilgi için Hazine Bakanlığı ile irtibat kurulmasını söyledi.

 ABD tarafından F-35'lerin Türkiye'ye iletiminin geciktirilmesi ve Türkiye'ye uluslararası finans kurumlarında yaptırım uygulanması konusunda Senato'da teklifler yer almıştı. 

ABD HAZİNE BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

ABD Hazine Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada ise Hazine Bakanı Steven Mnuchin'in, ''Brunson'ın haksız tutukluluğu ve Türk yetkililerce süren yargılaması kabul edilemez'' dediği aktarıldı.  

KÜSTAH SÖZLER!

Hazine Bakanlığı'nın gerekçeli kararında Brunson'ın ev hapsine alınmasında Türk İçişleri Bakanı ve Adalet Bakanı sorumlu tutuluyor. İki Bakan, Türk Hükümeti'nin örgütsel işleyişinde liderler olarak tanımlanıyor. Bu iki bakan insan hakları ihlalleri ile suçlanıyor. Yine her iki bakanın iştiraki olan ticari yapılar ile ilişkide olan şirketlere de yaptırım öngörülüyor.

YORUMLAR 480
  • cilingir 5 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye ' ye uygulanan bu yaptırımlara karşı devletimizin ,hükümetimizin ve Başkanımızın arkasında durmamız gerektiği için ; bizlerin de misliyle onlara karşılık vermeliyiz. sivil toplum kuruluşları bu konuda öncülük etmelidir. Onların mallarını boykot ederek kullanmamak suretiyle bir karşı yaptırım gündeme getirilmelidir.Burada fert olarak hepimiz sorumluluk altında olduğumuzu unutmamalıyız... STK ların bu konuda harekete geçmesini bekliyorum.Kurbanlık konusundan daha az önemli olmayan bu konuda birleşerek yaptırım nasıl olurmuş gösterelim bu alçaklara....!
    Cevapla
  • Bremenli 5 yıl önce Şikayet Et
    vatandas olarak halen utanmiyorsak abd mallari tüketmeye devam
    Cevapla
  • cccc 5 yıl önce Şikayet Et
    yandaş kardeşler siz hiç rusyayı sevmezdiniz yoksa başınıza tamı düştü
    Cevapla
  • insan 5 yıl önce Şikayet Et
    rahibi öldürelim
    Cevapla
  • TÜRKMENOĞLU 5 yıl önce Şikayet Et
    Tüm bunların altında fetö olduğunu biliyormuyuz acaba..?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başkent'te kazanan çıkmadı! İlk finalist Dolmabahçe'de belli olacak
Aliyev planı deşifre ederek 3 ülkeyi işaret etti: Ciddi önlemler almak zorunda kalacağız