Bedelli askerlik ücreti hangi bankaya ne zaman ödeneceği belli oldu!

2018 yılı itibariyle TBMM'ye sunulan gün sayısı, yaş ve ücrete ilişkin yasa tasarısı kabul edildi. Peki, Bedelli Askerlik 15 bin TL ücreti ne zaman hangi bankaya ödenecek? 1 milyon 340 bin askerin yararlanması adına meclis tarafından onaylanarak hayata geçirilmesi planlanan Bedelli Askerlik ücreti nereye yatırılacak?

Bedelli askerlik ücreti hangi bankaya ne zaman ödeneceği belli oldu!
Bedelli askerlik ücreti hangi bankaya ne zaman ödeneceği belli oldu!
GİRİŞ 04.09.2018 12:26 GÜNCELLEME 04.09.2018 12:26

TBMM (Türkiye Büyük Millet Meclisi) Genel Kurulu tarafından, yaklaşık 5 milyon asker adayının büyük umutlar biriktirerek beklediği Bedelli Askerlik uygulamasıyla ilgili arz edilen gün sayısı, yaş ve ücretle ilgili maddeler kabul edildi. Milyonlarca asker adayını yakından ilgilendirecek onaylanan yasa tasarısı doğrultusunda; Bedelli Askerlik gün sayısının 21 olmasında karar kılınırken, yaş sınırının ise 25 olduğu açıklandı. Öte yandan Bedelli Askerlik ücretinin ise 15 bin TL olarak kabul edilmesinin hemen ardından, belirlenen ücretin ne zaman ve hangi bankaya ödeneceği ağırlıklı olarak sorgulamaya alınan konular arasında yer almaya başladı. Peki, 400 bin civarında başvuru beklenen Bedelli askerlik 15 bin TL ücreti ne zaman ve hangi bankaya ödenecek? Yasalaşarak yürürlüğe girmesi için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da onay verdiği Bedelli Askerlik ücreti nereye yatırılacak? İşte, yakın takibe alınan en yeni gelişmeler...

Bedelli Askerlik başvuru şartları belli oldu! MSB başvuru detayları...

Bedelli Askerlik başvuru tarihi açıklandı mı? Bedelli başvuru ne zaman?

 

2018 BEDELLİ ASKERLİK 15 BİN TL ÜCRETİ NE ZAMAN VE HANGİ BANKAYA ÖDENECEK?

Bedelli Askerlik ücretinin 15 bin TL olarak belirlenmesinin akabinde, uygulamaya alınacak yeni sistemden yararlanmak için başvuru işleminde bulunacak asker adayları, Bedelli Askerlik ücretinin ne zaman ve hangi bankaya ödeneceği hususuna ilişkin ayrıntılı bilgiye sahip olmak istiyor. Cumhurbaşkanı ve Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın onay vermesinin hemen ardından; TBMM Genel Kurulu tarafından da kabul edilen Bedelli Askerlik yasa tasarısı; karar kılınan gün sayısı, yaş sınırı, ücreti ve tüm koşullarıyla birlikte Resmi Gazete aracılığıyla yayımlanarak yürürlüğe girdi. Bedelli Askeri sisteminden faydalanmak isteyen asker adayları, hayata geçecek yasanın Resmi Gazete aracılığıyla yayımlanmasından itibaren 3 ay içinde yurt dışı temsilciliklerine yahut askerlik şubelerine başvuru fırsatına sahip olacaklar. Öte yandan Bedelli Askerlik 15 bin TL ücreti ödemelerinin de Resmi Gazete’de yayımlanmasının sonrasında Ağustos ya da Eylül ayı içerisinde başlaması beklenmektedir.

Bedelli Askerlik yerleri açıklandı! Bedelli eğitim verilecek birlikler!

ASKERLİK

Tüm bunların yanı sıra bir önceki Bedelli Askerlik ücreti Ziraat Bankası, Vakıflar Bankası ya da Halk Bankası'na yatırılmıştı.  Milli Savunma Bakanlığı (MSB)’nın konuya ilişkin gerçekleştirdiği açıklamalar doğrultusunda, Bedelli Askerlik Ücretinin yatırılacağı hesapların IBAN Numaraları'nın da duyurusunu yapmıştı. Şu anki dönemde ise 15 bin TL'nin Ziraat Bankası ve Halkbank'a yatırılacağı açıklandı. Bedelli askerlik başvuru formuna erişmek isteyen ve yeni sisteme dair akıllarını kurcalayan bütün detayları askerlik şubesi başkanlığı aracılığıyla yahut veya www.asal.msb.gov.tr adresinden öğrenebilme imkanı elde edebileceklerdir.

Bedelli Askerlik 21 günlük eğitim kaldırılacak mı? Açıklama yapıldı mı?

2018 BEDELLİ ASKERLİK ÜCRETİ NEREYE NASIL YATIRILACAK?

Bedelli Askerlik başvuru işleminde bulunan kişiye, ödemesi lazım gelen miktar ve ödemenin gerçekleştirileceği banka bilgilerini içinde barındıran bir belge verilmektedir. Sonrasında, Bedelli Askerlik Başvurusunda bulunan kişi, kendisine teslim edilen bu belge ile birlikte bankayı ziyaret edip ödemesini yapmalıdır. En son aşamada ise ödeme işleminin tamamlandığına dair bir asıl olmak üzere toplamda üç nüsha dekontu, Bedelli Askerlik başvuru işleminin gerçekleştirildiği merkeze teslim edilmelidir. 

9 Aylık Tek Tip Askerlik sistemi gelecek! Yeni sistemde askerlik...

ASKERLİK

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Sarıyer'de korkunç olay! Taksiciyi öldürüp aracını gasbeden zanlı yakalandı
Ronaldo eski takımını borçlu çıkardı! Servet değerinde tazminat