Çocuk asker için PYD’ye ABD fonu!

İnsan Hakları İzleme Örgütü, ABD’yi, terör örgütü PYD’nin çocukları zorla silah altına almasına engel olmadığı için uyardı. Rapordaki tanıklıklar, terör örgütünün çocuk yaşlardaki askerleri savaştırırken Washington desteği aldığını da ortaya koydu.

Çocuk asker için PYD’ye ABD fonu!
Çocuk asker için PYD’ye ABD fonu!
GİRİŞ 05.08.2018 07:42 GÜNCELLEME 05.08.2018 07:51
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Terör örgütü PKK’nın Suriye’deki kolu PYD henüz 18 yaşını doldurmamış çocukları bazen zorla bazen de beyin yıkayarak silah altına almayı sürdürüyor. Bu konuda bir rapor yayımlayan İnsan Hakları İzleme Örgütü, PYD’nin, aileleri ve çocukları mağdur ederken de ABD desteği aldığını ortaya çıkardı. Örgüt, rapor için YPG’ye zorla ya da vaatle dahil edilen bazı çocukların aileleriyle konuştu. 13 yaşındaki bir kız çocuğunun annesi “Biz yoksuluz, kızıma para ve giysi vereceklerini söylediler” bilgisini verirken, başka bir anne de PYD’den ayda 300 dolar aldıklarını ama terör örgütünün engellemeleri nedeniyle çocuklarıyla iletişime geçemediklerini söyledi. Terör örgütünün ABD fonuyla suç işlediğini ortaya koyan raporda kullanılan ifadeler şu şekilde: “Bu grubun mülteci kamplarında kötü durumdaki ailelerden çocuklarını alıp nerede olduklarını bile söylememesi özellikle korkunç”. 

DOLARLA MAAŞ 

 

 

İnsan Hakları İzleme Örgütü, terör grubu PYD’ye hem silah hem de teknik destek sağlayan ABD’nin çocuk askerler konusunda da parmağı olduğu ortaya çıkınca Washington’a bir çağrı yaptı. Örgüt, gene yayınladığı raporda “Suriye Demokratik Güçleri’ni destekleyen ABD, bu gruba çocuk asker kullanımına son vermesi için baskı yapmalı” denildi. Washington’a daha önce yapılan uyarılara rağmen YPG ile YPJ’nin 2017’de 224 çocuğu kadrolarına aldığını, bu sayının 2016’dakinin beş katı olduğu açıklandı. ABD’ye yine uyarı olarak “Çocuklar aile içi şiddetten veya yoksulluktan kaçıyor olsa bile, YPG onları kadrolarına alarak korumuyor. Eğer bu çocuklara yardım etmekte ciddilerse, verdikleri vaatleri yerine getirip çocukların geleceklerini ve hayatlarını kaybetmemesini sağlamak için alternatifler üretmeli” ifadeleri kullanıldı.

YAŞ SINIRI YOK! 

İnsan Hakları İzleme Örgütü 2016 yılının aralık ayında da, Irak’ın Suriye sınırında yer alan Sincar bölgesinde PKK uzantılı YPG ve YBŞ adlı grupların yerel halktan çocuk savaşçılar devşirdiğini açıklamıştı. Ayrıca ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı’nın (CENTCOM) 2017 yılında Twitter hesabından “Savaş için hazır” ifadesini kullanarak YPJ saflarına alınmış çocuk yaştaki kızların fotoğraflarını paylaşmıştı. Fotoğraflar üzerine bir Pentagon yetkilisi El Cezire’ye verdiği bilgide “istihdam edilecek savaşçıların belirli bir yaşta olması gibi bir koşul yok” diyerek işlenen suçu itiraf etmişti. 

YORUMLAR 4
  • adige TR60 5 yıl önce Şikayet Et
    şuradan resimlere bakınca ben şunu gördüm bu kızlar her ne sebeple dağa çıkmış bilmiyorum ama hepsinin yüzündeki ifade poz verme kaygısı tipik güzel etkileyici çıktım mı düşüncesi gördüm. Ne kadar garip deyilmi içine girdiği kanlı terör örgütünün hiç farkında deyiller.Daha dimağları dar temiz masum... belki 1 belki 2 yıl sonra neyin içinde ve neye hizmet ettiklerini anlayacak ama iş işten geçmiş olacak. Dağda tecavüzle aşağlanmayla cinayetle ve bir sürü çirkin şeye mâruz kalacak ve hala böyle poz verecekmi diye düşünmeden edemiyor insan...
    Cevapla
  • aslan 5 yıl önce Şikayet Et
    sonunda otekiler gibi gebercekler ya da sikistiginda teslim olacaklar abd ab usaklari satilmislar
    Cevapla
  • Kılıç 5 yıl önce Şikayet Et
    Savaşacak kadar büyüksen ölecek kadarda buyumussun demektir
    Cevapla
  • oraloğlu 5 yıl önce Şikayet Et
    nasihat: bu kişiler ahirette yandı. sebebide dinlerini adam gibi öğrenmemelerindn kaynaklanıyor. yaptığınız işlerden hesap kitap olmıyacak. sorgu ve sual dini islamdan olacak. yaptıklarınız dini islama ters ise yandınız. nitekimde öyle. vay sizin halinize. bilmemeniz sebep değil. haberiniz olsun. küfrü cehil diye bir konu vardır. iyi okuyun. yakin ehlinden
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bakan Bolat: Kamu kurumları İsrail firmaları ile ticaret yapmıyor
Siyonist barbarlar sivilleri öldürüp dozerle taşıdı!İşte soykırımın kanıtı o anlar