Brunson, CIA'den fırçayı yedi: Beceriksiz

FETÖ ve PKK adına casusluk yaptığı iddiasıyla 35 yıla kadar hapisle yargılanan Brunson’a 15 Temmuz sonrası CIA’den ‘Türkiye’den ayrıl’ talimatı geldiği ortaya çıktı. Ancak Brunson bu çağrıya uymakta geç kalınca yakalandı. Yaşanan bu gelişmelerin ardından CIA’in Brunson’a olan kızgınlığını, “Beceriksiz, ikinci sınıf ajan” olarak yorumladığı belirtiliyor.

Brunson, CIA'den fırçayı yedi: Beceriksiz
Brunson, CIA'den fırçayı yedi: Beceriksiz
GİRİŞ 06.08.2018 08:00 GÜNCELLEME 06.08.2018 09:18
Bu Habere 42 Yorum Yapılmış

ABD yönetiminin uğruna Türkiye'yi karşısına aldığı hatta skandal kararla İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'e yönelik yaptırım kararı uyguladığı Papaz Brunson'a 15 Temmuz sonrası CIA'dan talimat geldiği ortaya çıktı.

ABD'YE DÖN ÇAĞRISI

 

 

Papazlık kılıfında Türkiye'de terör örgütleri FETÖ ve PKK ile ilişki kuran hendek döneminde Kobani'ye giden Brunson'a hain darbe girişimi başarısız olunca CIA tarafından "Türkiye'den çık ve hemen ABD'ye dön" şeklinde çağrı yapıldığı öğrenildi.

YAKALANACAĞINI BİLİYORLARDI

Emrin Brunson'a verilme nedeni ise 15 Temmuz sonrası kirli ağları ortaya çıkan FETÖ'nün ABD'deki bağlantılarının deşifre olması kaygısı olarak değerlendiriliyor. CIA'nın Brunson'un yakalanması halinde tüm oyunu deşifre edeceğinden endişelenip bu hamleyi yaptığı ifade edildi. Ancak Brunson bu çağrıya uymakta geç kalınca yakalandı.

CIA KIZGIN: BECERİKSİZ

Akşam gazetesine konuşan kaynaklar, yaşanan bu gelişmelerin ardından CIA'in Brunson'a olan kızgınlığını, "Beceriksiz, ikinci sınıf ajan" olarak yorumladığını belirtti.

TÜRKİYE'YE GELİP AJANLIĞA BAŞLADI

Papaz Andrew Brunson'a ilişkin konuşan kaynaklar Brunson'ın ABD'den Türkiye'ye ajan olarak gitmediğini ancak Türkiye'deki FETÖ, PKK bağlantıları nedeniyle CIA'nın radarına girdiğini belirtti. CIA'nın Papaz Brunson'un bağlantılarını kullanmak için onu ajanlık faaliyetlerine yönlendirdiği öğrenildi. FETÖ ve PKK ile oldukça yakın olan Brunson'ı, Brunson Türkiye'deyken ekibe dahil etti.

YORUMLAR 42
  • Murat 5 yıl önce Şikayet Et
    Allah sizi deşifre ediyor.Garkad ağacının arkasına sakalanacağınız anda Allah sizi ifşa edecek.Sizden ebedi ve sonsuz beceriye sahip ALLAH var.
    Cevapla
  • karsis 5 yıl önce Şikayet Et
    CİA mi söylemiş ? nerden duydunuz? kaynak kim?
    Cevapla
  • Selçuk 5 yıl önce Şikayet Et
    MİT'in başarısını gölgelemeye çalışıyorlar! 2.sınıf diyerek...
    Cevapla
  • samet 5 yıl önce Şikayet Et
    yaahu bu adama birseyler yedirip icirip bülgbül gibi konusturup kayita alinip terörüst amerikanin önüne atip ( simdi konus len klles amerika bunlar ne oluyor ) diyemicekmiyiz
    Cevapla
  • Ahmet 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu millet zmaninda putini bile ajan olarak yakalamis millet.bu kim ki.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Macron: Karşımızda çok büyük riskler var Avrupa ölebilir
Japon deprem uzmanından yeni uyarı! 'Asıl fay daha kırılmadı'