Bedelli askerlikte 2 günlük rakam açıklandı

Bedelli askerlik için 2 günde yaklaşık 200 bin başvuru oldu.

Bedelli askerlikte 2 günlük rakam açıklandı
Bedelli askerlikte 2 günlük rakam açıklandı
GİRİŞ 07.08.2018 13:02 GÜNCELLEME 07.08.2018 14:21
Bu Habere 85 Yorum Yapılmış

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın talimatıyla bedelli askerlik uygulamasına ilişkin çalışmalar hızlandırıldı. Düzenlemenin yasalaşmasının ardından iki gün içinde 200 bine yakın başvuru yapılırken Bakan Akar, "Hedefimiz gençlerimizin bedelli askerlik uygulamasından en kısa zamanda ve sorunsuz bir şekilde yararlanmasını sağlamaktır" dedi.

Bedelli askerlik uygulamasına yönelik çalışmalar Milli Savunma Bakanlığı koordinesinde Genelkurmay Başkanlığı ve Kuvvet Komutanlıklarının ilgili birimlerinin katılımıyla yoğun bir şekilde devam ediyor. Sürece Jandarma Genel Komutanlığı yetkilileri de katkı sağlıyor.

 

 

Bakanlıktaki toplantılara zaman zaman Milli Savunma Bakanı Akar da başkanlık ediyor. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ile diğer ilgililerin de yer aldığı toplantılarda bedelli askerlik uygulamasının tüm detayları masaya yatırılıyor.

Milli Savunma Bakanı Akar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bedelli askerliğe başvuracak gençlerin ve ailelerinin beklentilerinin farkında olduklarını, bunların tam olarak karşılanması için yoğun mesai harcadıklarını belirtti.

Akar, bu kapsamda YÖK ile yapılan protokolle gençlerin öğrenimlerine devam ve sınavlarıyla ilgili oluşabilecek sorunların da ortadan kaldırıldığını ifade etti.

Bedelli askerlik uygulamasına yönelik Bakanlığın, Genelkurmay Başkanlığının ve Kuvvet Komutanlıklarının koordineli olarak çalıştığını vurgulayan Akar, "Hedefimiz gençlerimizin bedelli askerlik uygulamasından en kısa zamanda ve sorunsuz bir şekilde yararlanmasını sağlamaktır " diye konuştu.

Öte yandan bedelli askerlikten yararlanmak için iki gün içinde 200 bine yakın başvurunun yapıldığı belirtildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 85
  • metin 5 yıl önce Şikayet Et
    ben 20 ay jandarma eğitim çvş,luğu olarak yaptım,belki 5000 asker yetiştirdim,benim askerliği öğrenmem,ilk 3 aydı,gerisi hizmet,yani akıllı biri askerliğe ait her şeyi 3 ay da öğrenir,ben 3 ayda komando yetiştiririm.askerde hizmet sektörü devamlı kadrolu olmalı askerlik 3 veya 4 ay olmalı yeterli.
    Cevapla
  • P. Er 5 yıl önce Şikayet Et
    200000*15000=3000000000TL 21günlük masrafları düş iyi para. Demek ki milletimizde para var :) Gelelim şu patates soğan soydular diyenlere ; Evladım! Bence sen sessizce paranı öde o hayta hayatına devam et. Vatan diğer askerlere emanet. Merak etmene ne gerek...
    Cevapla
  • Ramo 5 yıl önce Şikayet Et
    Millette para var da ne demek? Sadece TL bazında 1 trilyon lira mevduatı var milletin..Döviz cinsinden ise 120 milyar Dolar dolayında mevduatı var milletin bankalarda. Altın'da da buna benzer görünüm var..Bedelli,beleşe gitti.En az 25 bin TL olmalıydı.babalarının gelirine göre bu kademe kademe arttırılmalıydı.
    Cevapla
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Vatanın için ne yaptın ?ailen ,sevdiklerin ,onurun, şerefin, namus borcun için ne yaptın ?PARA VERDİİİİİMMM .Çok şükür paramda vardı askerliğimide yaptım hududta vatan nöbeti tutmak nasip oldu.Sırası gelen herkesin bu şerefi tatması dileğiyle.
    Cevapla
  • by dereli 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu haber hakkında ne düşünüyorsakin ol dostum sen bedelliden yararlanamadın sanırım paran olabilir ama o dönemde bedelli varmıydı acaba ? bidaha gönderelim deseler gider misin ? klavyeden kesin gidersin.Suan için herkes biliyor isin vatan millet sakarya olmadığını .Bedelli askerlikle hem devlet para kazanıyor hem gereksiz yoğunluktan bi su damlası kadarda olsa kurtuluyon(geniş kapsamlı bir sistem olması lazım.herkes icin) cehaleti askerlikle değil kendini yetiştirerek okuyarak öğrenebilirsin(okumak üni mezunu olmak değildir) saygılarımlasunuz?
    Cevapla
  • vataner 5 yıl önce Şikayet Et
    bedelliye iyi diyen adam vatanını nasıl savunmayı düşünüyor acaba vatanını düşünmeyen sadece kendini düşünmeyen biridir .
    Cevapla
  • Devam 5 yıl önce Şikayet Et
    Gelde bunu anlat eski kafalar anlamaz adam oturduğu yerden indiriyo günümüz silahı teknoloji
    Cevapla
  • adamentor 5 yıl önce Şikayet Et
    Savaş eline silah al cepheye koş mantığıyla yapılmıyor artık 1800'lü yıllarda değiliz.İsterse 10 milyon komando olsun elinde teknolojin yoksa sen bir hiçsin.
    Cevapla
  • tatvanlı 5 yıl önce Şikayet Et
    18 ay 15 ay ya da 12 ay askerlik yapanlar askerde ne yaptınız patates soğan dpgramaktan baska ne ettiniz mintika temizliği tuvalet temizliği iki atış iki mekik vs bunun dışında devlet senin yemegini içeceğini kamuflajini a dan z ye bütün her şeyini karşıladı bu tamamıyla devlet icjn bi külfet masraf bedelli ise devlete bi destek..
    Cevapla
  • eskifoçalı 5 yıl önce Şikayet Et
    kırkağaç ve eski foçadan sonra güneydoğuda adam gibi askerlik yaptık. bu yeterli mi?
    Cevapla
  • Abdülhamit han... 5 yıl önce Şikayet Et
    17 ay dağlarda gezdik teröristlerle çatıştık,şehit verdik.Bunu yapmayanlar da verilen görevleri yaptılar...Ne yaparsan yap bedelli mi bedelsiz mi bilmem bizi karıştırma;bizim ismimizi ağzına alma...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ali Koç'tan flaş açıklamalar! "Futbolcularımıza ceza vereceklermiş..."
Yine başladılar! Seçime 2 gün kala anket operasyonu