ABD'den YPG'ye 200 araçlık konvoy

ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri YPG ile samimiyetini sürdürüyor. ABD uzun bir aradan sonra yeniden teröristlere silah yardımı yaptı, hem de 200 araçlık bir konvoyla.

GİRİŞ 08.08.2018 10:16 GÜNCELLEME 08.08.2018 11:52
Bu Habere 76 Yorum Yapılmış

ABD, müttefiki ve PKK'nın Suriye kolu YPG ile olan samimiyetini tüm tepkilere rağmen sürdürüyor. Özellikle Türkiye'nin gösterdiği tepkilerin ardından bir süre silah ve mühimmat yardımına ara veren ABD, YPG'ye konyolarla yardım götürdü.

200 ARAÇLIK KONVOY

 

 

Uzun zamandır YPG'ye silah ve mühimmat desteği yollamayan ABD, terör örgütüne yeni bir parti malzeme gönderdi. 200 araçtan oluşan kamyonlarla Kobani'ye giden silah ve cephaneler YPG'nin kullanımı için bölgeye gönderildi.

​Gönderilen konvoyda ise askeri mühimmatın bulunduğu öğrenildi.

ABD-YPG İŞ BİRLİĞİ

ABD, 2014 yılından beri düzenli olarak YPG'ye yüklü miktarda askeri yardımlarda bulunuyor. Söz konusu yardımlar, Türkiye  başta olmak üzere çeşitli ülkeler tarafından tepkiyle karşılanıyor. Özelliklee Türkiye'nin müttefikliğini sorguladığı bir dönemde ABD'nin bu eylemi gerçekleştirmesi, ortamı daha da gerecek bir hamle olarak yorumlandı.

200 araçlık konvoya ilişkin Washington'dan henüz bir açıklama da gelmedi.

YORUMLAR 76
  • İdris 5 yıl önce Şikayet Et
    O konyoyu neden vurmuyoruz yerle yeksan etmiyoruz ?????? eninde sonunda o silahlar bize doğrulacak
    Cevapla
  • isa 5 yıl önce Şikayet Et
    Akillari sira gece nakil yapinca kimse görmeyecek mi saniyorlar. Fakat her ne olursa olsun bu ABD liler rüzgara karsi tükürüyorlar. Rüzgar da bütün tükürügü yüzlerine carpyor. Bir soru; ABD liler bu Kürt orduyu Türkiye icin besliyorlarsa cok kücük kalir. Bir soru daha ozaman kim icin besliyorlar.
    Cevapla
  • ali 5 yıl önce Şikayet Et
    VURUN bir daha sınırımızda böyle bir olay yaşanmaması için VURUN F-16 lar Obüsler İha lar neden var böyle eylemleri önlemek için
    Cevapla
  • aylin 5 yıl önce Şikayet Et
    bi elini çek artık ortadogunun üzerinden ...git artık ABD...
    Cevapla
  • cevahir 5 yıl önce Şikayet Et
    gözü kör olasıca amerika boyları posları devrilsin cehennemin ta dibine giderler inşallah amerikamıdır usa mıdır ne zıkkımsa vurun gitsin konvoylarınıda üslerinide gevurun adamları
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması
Yeniden Refah Partisi’nin arkasındaki güç kim! İstanbul’da oyun oynuyorlar…