Ali Nesin kimdir? Aslen nereli ve kaç yaşındadır?

Habertürk TV'de Kübra Par'ın Açık ve Net programında çarpıcı açıklamalarda bulunan Ali Nesin kimdir? Başkan Erdoğan'ın seçimi kazanacağını biliyordum ama Facebook'ta yalan söyledim diyerek gündem alan Ali Nesin aslen nereli ve kaç yaşındadır?

Ali Nesin kimdir? Aslen nereli ve kaç yaşındadır?
Ali Nesin kimdir? Aslen nereli ve kaç yaşındadır?
GİRİŞ 09.08.2018 10:55 GÜNCELLEME 09.08.2018 10:55
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

ALİ NESİN KİMDİR?

Ali Nesin 1956'da İstanbul'da dünyaya geldi. Paris VII Üniversitesi'nden matematikten "maitrise" derecesini aldı. Daha sonra ABD'de Yale Üniversitesi'nde matematiksel mantık ve cebir konularında doktora yapan Ali Nesin, 1985-1986 arasında Kaliforniya Üniversitesi Berkeley Kampüsü'nde öğretim üyesi olarak çalıştı. 1987-1989 arasında Notre Dame Üniversitesi'nde yardımcı doçent, ardından 1995'e kadar Kaliforniya Üniversitesi Irvine Kampusü'nde doçent ve daha sonra profesör olarak görev yaptı. 1993-1994 öğretim yılını Bilkent Üniversitesi'nde misafir öğretim görevlisi olarak geçirdi.

 

AZİZ NESİN'İN OĞLUDUR

Babası Aziz Nesin'in 1995'te ölümü üzerine yurda kesin dönüş yaptı ve Nesin Vakfı yöneticiliğini üstlendi. 1996'dan beri Bilgi Üniversitesi Matematik Bölümü Başkanı olan Ali Nesin dört çocuk sahibidir. Kasım 2004'ten beri de Nesin Yayınevi genel yönetmenliğini yapmaktadır ve 2011 yılından itibaren Hrant Dink Vakfı danışma kurulu üyesidir.

2003'ten beri üç ayda bir yayımlanan ve Türk Matematik Derneği'nin sahibi olduğu Matematik Dünyası adlı derginin sorumlu yazı işleri müdürüdür.

NESİN MATEMATİK KÖYÜ'NÜN KURUCUSUDUR

Matematik araştırmaları, bölüm başkanlığı ve Nesin Vakfı yöneticiliğinin yanı sıra yağlıboya resim, desen ve portre çalışmaları da yapmaktadır. Türkiye İnsan Hakları Kurumu (TİHAK) kurucu üyesidir. Nesin Matematik Köyü'nün kurucusudur.

YORUMLAR 1
  • Arif 5 yıl önce Şikayet Et
    Matematik doğruları söyler sayın Hocam. Ama Siz gerçek olanı yalan söyledim diyerek okuduğunuz herseye ihanet etmişsiniz. Yazık. Evet insanlarımız ne yazikki Reise karşı çıkmayı bir hobi bir lobi edinmiş. Sonun da Siz de gerçeği gormuşsunuz. Saygilarimla
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Başkent'te kazanan çıkmadı! İlk finalist Dolmabahçe'de belli olacak
AK Parti ve MHP'li vekillerden AKPM'de dünyaya insanlık dersi