ABD'den görüşmelere ilişkin art arda açıklamalar!

Türkiye ile ABD arasındaki mevcut sorunların çözümüne yönelik ABD'ye gelen Türk heyetinin, ABD Dışişleri Bakanlığı ve Hazine Bakanlığı'ndaki iki kritik görüşmesi sona erdi. Görüşmeler sonrası ABD'den art arda iki açıklama yapıldı.

ABD'den görüşmelere ilişkin art arda açıklamalar!
ABD'den görüşmelere ilişkin art arda açıklamalar!
GİRİŞ 08.08.2018 23:23 GÜNCELLEME 09.08.2018 00:54
Bu Habere 133 Yorum Yapılmış

Türkiye ile ABD arasındaki sorunların çözümüne yönelik ABD'ye gelen Türk heyeti, Hazine Bakanlığı yetkilileriyle görüşmelerini tamamladı.

Başkanlığını Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal'ın yaptığı 9 kişilik Türk heyetinin Washington'daki ikinci durağı Hazine Bakanlığı oldu.

Yaklaşık 1,5 saat süren görüşmenin ardından Bakanlıktan ayrılan Türk heyeti çıkışta herhangi bir açıklama yapmadı.

Sabah saatlerinde ABD Dışişleri Bakanlığında Amerikalı yetkililerle yapılan ve yaklaşık 50 dakika süren görüşmenin ardından Türk heyeti, Beyaz Saray'ın hemen yanında yer alan Hazine Bakanlığına gelmişti.

Türk heyetinde Dışişleri Bakanlığı, Adalet Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığından üçer temsilcinin bulunduğu kaydedilmişti. Türk heyetinin temaslarına Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç da eşlik etti.

 

 

ABD'DEN GÖRÜŞMELERLE İLGİLİ İKİ AÇIKLAMA GELDİ

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, Türk ve Amerikan heyetleri arasındaki görüşmeye dair ikinci bir yazılı açıklama yaptı.

Nauert, açıklamasında, "Bugün Dışişleri Bakan Yardımcısı John Sullivan, Türk Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Sedat Önal ile görüştü. İkili, Rahip Brunson da dahil ikili ilişkileri ilgilendiren birçok konuyu ele aldı." ifadelerine yer verdi.

Bu açıklamadan kısa süre önce görüşmelere dair ilk yazılı açıklamasını yapan ABD Dışişleri Bakanlığı, "Türk yetkililerle ilave görüşmeler yaptık. Görüşmeler devam ediyor." değerlendirmesinde bulunmuştu.

YORUMLAR 133
  • Fehmi 5 yıl önce Şikayet Et
    Sorun sadece papaz sorunu gibi degil turkiyenin batidan abd den natodan kopusu kendi ayaklari ustunde durabilme cabasi turkiyenin dogu blokuna kaymasi denizdeki yilan abd den kurtulma dolar emperyalizminden kurtulma mucadelesidir
    Cevapla
  • Hıdır BUDUR 5 yıl önce Şikayet Et
    BAKARA 120 : Dinlerine uymadıkça Yahudiler de Hristiyanlar da asla senden razı olmayacaklardır. De ki: Doğru yol, ancak Allah'ın yoludur. SANA GELEN İLİMDEN SONRA ONLARIN ARZULARINA UYACAK OLURSAN, andolsun ki, Allah'tan sana ne bir dost ne de bir yardımcı vardır !” .
    Cevapla
  • meraklı 5 yıl önce Şikayet Et
    İstediklerini alana dek durmayacaklar.
    Cevapla
  • kâmil 5 yıl önce Şikayet Et
    Üzücü bir durum ama inşaallah bir gün onların da ayağımıza geldiği günleri göreceğiz.
    Cevapla
  • Mnt 5 yıl önce Şikayet Et
    Hazine bakanligi ne alaka
    Cevapla
  • BOYKOTT ISRAEL 5 yıl önce Şikayet Et
    Takip etseydin bilirdin..!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tanju Özcan'dan, Mansur Yavaş itirafı! Emeklilere verdiği vaadi tutmadığı ortaya çıktı
Kulüpler Dünya Kupası'nda takımlar netleşti!