Meteoroloji bugün de Rize'yi uyardı

Rize için şiddetli yağış uyarısında bulunuldu. Kentin doğu ilçelerinde metrekareye saatte 76 ila 100 kilogram arasında yağış düşeceği tahmin ediliyor.

GİRİŞ 10.08.2018 10:31 GÜNCELLEME 10.08.2018 10:37
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Rize Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, Meteorolojiden alınan son değerlendirmelere göre, bölgede devam eden yağışların bugün öğle saatlerine kadar doğu ilçelerinde özellikle Ardeşen ve Fındıklı civarında şiddetli olacağı belirtildi.

Metrekareye saatte 76 ila 100 kilogram arasında yağış düşeceğinin tahmin edildiği vurgulanan açıklamada, "Taşkın riski bulunduğundan yaşanabilecek ani sel, su baskını, heyelan, ulaşımda aksama gibi olumsuzluklara karşı yetkililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir." ifadesi kullanıldı. 

DOĞU'DA 5 İL İÇİN UYARI

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, bölgede havanın parçalı yer yer çok bulutlu öğle saatlerinden sonra Kars, Ardahan, Iğdır, Ağrı ve Erzurum'un kuzeydoğusunun yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.Bölgede sıcaklığın mevsim normallerinde seyretmesi bekleniyor.

Gece en düşük hava sıcaklığı Iğdır'da 20, Tunceli'de 18, Erzincan'da 14, Ağrı'da 12, Erzurum ve Kars'ta 10, Ardahan'da 9 derece ölçüldü.Günün beklenen en yüksek sıcaklığının ise Tunceli'de 34, Iğdır'da 32, Erzincan ve Ağrı'da 30,  Erzurum'da 26, Kars'ta 24, Ardahan'da 22 derece olacağı öngörülüyor.Rüzgar, kuzeyli yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette esecek.

 

 

YORUMLAR 1
  • Erciyes 5 yıl önce Şikayet Et
    öncelikle geçmiş olsun. Allah yardımcıları olsun. nacizhane bir öneri sayın büyüklerim karadeniz bölgesi köprülerini iki ayaklı yapın ( boğaz köprüleri gibi) daha sağlıklı ve mantıklı
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Anadolu Ajansı 31 Mart'ta nasıl bir mesai yapacak?
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...