"Karadeniz Bölgesi için eylem planı hazırlıyoruz"

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Ordu'yu vuran sel felaketi sonrası Sel Felaketi Kriz Koordinasyon Merkezi'nde açıklama yaptı.

GİRİŞ 10.08.2018 11:08 GÜNCELLEME 10.08.2018 11:40
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Sel Felaketi Kriz Koordinasyon Merkezi'ni ziyaret ederek basın toplantısında konuştu. Kurum'un konuşmasından satırbaşları şöyle:

"Yapmamız gereken neyse yerinde tespitlerini yapacağız. Bundan sonrası için gereken tedbirler neyse tespitlerini yapacağız. 1 vatandaşımız hayatını kaybetti. Ailesine sabır diliyorum. Yaralanan vatandaşlarıma Allah'tan şifa diliyorum. Alınması gereken tedbirler neyse alacağız. Hasar gören tüm binalara, yollara ilişkin tüm tespitleri iki ay içinde belediyemize de gerekli kaynağı sağlayıp bunların inşaatını bitireceğiz. 

 

 

 

Bir iklim değişikliği söz konu. Yapılması gereken neyse tüm Karadeniz Bölgesi için stratejik eylem planı hazırlıyoruz. Yapılması gereken neyse sahada yapacağız. 20 yıl önce meydana böyle bir olay gelmiş. Altyapılar bu yağışlara göre hesap edilemez. Ancak bu afetlerden en az hasarla nasıl çıkabilirizin çalışmasını da yapıyoruz. 

YORUMLAR 2
  • Harun 5 yıl önce Şikayet Et
    "Dere Islahı" adı altında dere yatağının hacmi düşürülüp, taşım alanları imara açılıyor. Netice işte bu!!! Son pişmanlık fayda etmez... Muş ili Merkezdeki dere yatakları ve taşım alanları rant uğruna 8-10 katlı imara açılıp, inşaatlarla doldu. Ne bakanlık, ne de belediyenin umurunda değil. Şikayetlerimiz "bilinen makamlardan" duyulmuyor. Sayın bakanım buyurun, dere içi inşaatların konum bilgisi:38.735490, 41.503360
    Cevapla
  • ismail 5 yıl önce Şikayet Et
    SAyın Murat Kurum bey, Emlak konut Çekmeköy Taşdelen bölgesinin girişinde yer alan ormanlık araziye konut yapıyor, tabela asılmış. Oradan ger geçtiğimde içimde bir şeyler cız ediyor ama sizlerin hiç bir yeri sızlamıyor sanırım. Oraya konut yapılnca o orman yavaş yavaş gidecek.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
CHP'li aday Mesut Özarslan okul arkadaşı Murat Kurum'u anlattı!
Murat Kurum acil eylem planını açıkladı: 6 ayda 5 yıllık icraat - Gazete manşetleri