Türüt, Sedat Peker'e beste yapmış

Dink cinayetine övgü içeren şarkısı nedeniyle eleştirilen İsmail Türüt'ün, 10 yıl önce de Sedat Peker'i övmek için 'Reis' adında bir şarkı yaptığı ortaya çıktı. İşte şarkının sözleri:

Türüt, Sedat Peker'e beste yapmış
Türüt, Sedat Peker'e beste yapmış
GİRİŞ 17.09.2007 09:06 GÜNCELLEME 17.09.2007 09:06
Bu Habere 50 Yorum Yapılmış

Zülfikar Ali AYDIN'ın haberi

Hrant Dink cinayeti sanıklarına ima yoluyla övgüler dizen şarkısıyla büyük tepki çeken türkücü İsmail Türüt, siyasi bestelerine, radikal İslami söylemleriyle dikkat çeken Refah Partisi Rize Milletvekili Şevki Yılmaz ile başladı. Şevki Yılmaz için, 'İslamın Mareşali', onu eleştiren medya içinse 'kahpe' ifadelerini kullanan İsmail Türüt, Refah Partisi'nin iktidardan düşmesinin ardından MHP mitinglerinde boy gösterdi. Devlet Bahçeli için de şarkı yazan Türüt, bu dönemde yeraltı dünyasının tanınmış ismi Sedat Peker için de bir beste yaptı.

İNCELEME BAŞLATILACAK


1997 yılında piyasaya çıkardığı albümüne adını veren 'Reis' isimli türküde İsmail Türüt, 'Kendi ondörtlü taşır Anası barabelli (parabellum)' diyordu. Türüt, AK Parti iktidarından ise beklediğini bulamayınca, Mesut Yılmaz'ın yanında yer aldı. Bu arada İçişleri, Adalet ve Kültür ve Turizm Bakanlıkları da, söz konusu klip ve şarkı için harekete geçerek, inceleme başlatılması için düğmeye bastı. Olay yaratan klip de YouTube sitesinden kaldırıldı.

'MAFYA DEĞİLLER'


Hrant Dink'in katil zanlılarına övdüğü dizelerin yer aldığı şarkıya tepkiler büyürken sonra habercilerin sorularını yanıtlamaktan kaçınan İsmail Türüt ise, Sedat Peker ve Alaaddin Çakıcı'nın kendisi için mafya değil 'belirli bir siyasi düşüncenin lideri' olduğunu vurguluyor.

İşte Sedat Peker için yaptığı 'Reis'in sözleri

Reis reis deyiler, tam hemşeri canlısı
Yirminci asrın lider delikanlısı
Haksızları susturur, haklıyı konuşturur
Türkiye'ye yan bakan düşmana kan kusturur
Dinle 'reisim', dinle Türkülerim sanadır
Kapitalisti sevmez, garibandan yanadır
Fakire yardım ettin aç olanı doyurdun
Susmuştu Karadeniz sesimizi duyurdun
Bu reis bizim reis adaleti tertemiz
Bu reisin peşine yürüsün Karadeniz
Karadeniz uşağı hem delidir hem veli
Kendi 'ondörtlü' taşır anası 'barabelli'

Hukukçular: Suçluya ve suça övme var

İSMAİL Türüt'ün tepki çeken 'Plan yapmayın plan' adlı şarkısının sözlerinin hukuki açıdan bir unsuru içerip içermediğini sorduğumuz uzmanlara göre, şarkı sözeri suça, suçluya övme taşıdığı ve suça tahrik ettiği için kovuşturma açılması mümkün. Hukukçular buradaki kriterin 'Sıradan bir vatandaşın sözleri okuduğunda çıkardığı sonuç'olduğuna dikkat çekiyor.

Emekli Bakırköy Cumhuriyet Başsavcısı Celil Demircioğlu:

SÖZLERİ cinayeti düşünerek okuyorsanız, Dink suikasti ile örtüşüyor. Bana göre kovuşturulması gerekir. Eğer sözler Dink suikasti kastedilerek yazıldıysa, suç ve suçluyu övme ve suça tahrik var. Ben böyle bir niyetle yazılmış olabileceğine inanmıyorum.

Emekli Ağır Ceza Hâkimi Yavuz Abbasoğlu:

ŞARKININ sözlerinden kastedilen Hrant Dink suikastıysa tabii ki suç olur, tahriktir. Her ne kadar bu sözlerin suikast ile alakasının olmadığı söylense de, ilk çağrışım bu yönde oluyor. Savcılar konuyu inceler, eğer suç unsuru tespit edilirse dava açılır.

Emekli Basın Savcısı Cevat Özel:

BURADA sıradan vasat bir okuyucunun ne sonuç çıkardığı önemlidir. Sözleri okuduğu zaman bu sonucu çıkarıyorsa, fail hedefine ulaşmış demektir. Gaye vatandaşlara mesaj göndermektir. Yasalara göre cürüm sayılan bir fiili ya da faili övmek suçtur.

YORUMLAR 50
  • Bumilletin Birferdi 16 yıl önce Şikayet Et
    HANGİSİ HA, HANGİSİ SÖYLER MİSİNİZ?. onların mutluluğunu sağlayan, sağlakmakla mükellef bir devletiyin olmasını istiyorsan sen Türksün. Adam Türk, ama DHKP-C üyesi. Adam Türk MLKP bilmem ne üyesi. Adam Türk ama 8 tane akrabasını birden katlediyor. Adam Türk, ama tarihten, inançtan gelen değerlerin hiç birisine sahip değil. Namaz yok, yardımseverlik yok, içki gırla, tembellik diz boyu, palto bir omuzunda, tesbih diğer elinde. Hilekarlık onda, rüşvet onda, riyakarlık onda. Her yanı pislik içinde ama Türk. Adam gibi Türk mü, yoksa kanı Türk mü?
    Cevapla
  • Bumilletin Birferdi 16 yıl önce Şikayet Et
    SEN İŞTE O ZAMN TÜRKSÜN, BÜYÜKSÜN. Osmanlı\'yı okudun da onların yolundan gidiyorsan, Fatih\'i, Yavuz\'u, Kanuni\'yi tanıyorsan Türksün. Atatürk\'ü tanıyor, Kurtuluş Savaşı\'nı biliyorsan Türksün. \"Ben Türkiye topraklarında doğdum, burada yaşayacağım, burada öleceğim. Askerliğimi de yapacak, vergimi de ödeyeceğim\" diyeni 1. sınıf vatandaş sayıyor, bu sınırlar içinde kalan herkese \"ne mutlu Türk olana\" değil, ne mutlu Türk\'üm diyene\" düsturunda hareket ediyorsan sen de Türksün. Bu topraklar içinde Türk olan da, Ermeni olan da mutlu olabilir.
    Cevapla
  • hakan er 16 yıl önce Şikayet Et
    gündemde olmak. türkiyede gündemde olmak çok basit işte örneği iki kelimeyi bir araya getiremiyen bu zavallı bize örnek olmaları gerekirken bizlwr onlardan utanır hale geldik utanmak sıkılmak bilmiyen bu zavalılara açıyorum
    Cevapla
  • hakan er 16 yıl önce Şikayet Et
    Ayhan Aslan\'a. türklüğün tanımı adam öldürmekle olmaz sevgili kardeşim belliki bilgiden mahrumsun ama ülkemde senin gibilerin bolluğu hiç bir ülkede yok sizler için sadece üzülüyorum
    Cevapla
  • abbas yolcu 16 yıl önce Şikayet Et
    ..takva... bırakın boş işleri..ramazan ramazan..zayi etmeyin ibadetleri..\"üstünlük ancak takvadadır\" emri gereği islamın ahkamının hakim olması için çalışın..esas delikanlılık budur..yoksa milliyetçiliğin ..etnikçiliğin..laikçiliğin ahirette kimseye yararı yok..zararı çok..benden söylemesi..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Çimler yer altına girdi! Kullanılan teknoloji şaşkınlık yarattı
Nefes kesen şampiyonluk yarışında tarih "Galatasaray" diyor!