Köy diken üstünde! Silahlarla nöbet tutuyorlar

Bursa’da köylüler tarlalarını talan eden domuzlara karşı silahla nöbet tutuyor. Köylüler domuzları vurmayıp, sadece havaya ateş ederek korkutuyor.

GİRİŞ 11.08.2018 09:42 GÜNCELLEME 11.08.2018 11:02
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Büyükorhan’ın Sarnıç köyü sakinleri bugünlerde uyku uyuyamıyor. Köylüler tarlalarına ektikleri sebze ve meyvelerine domuzların dadanması üzerine sabahlara kadar silahla nöbet tutmaya başladı. Uludağ yamaçlarında sürüler halinde gezen domuzlar, girdikleri tarlada hiçbir mahsul bırakmayıp, hepsini talan ediyor. Domuz sürülerinin ekili alanlarına zarar vermesinin önüne geçemeyen köylüler, son çare olarak, ellerine silah alıp köyün farklı yerlerinde gruplar halinde nöbet tutmaya başladı.

Köylüler, ellerindeki silahlarla domuzlara hiçbir zarar vermeyip, sadece havaya ateş edip, kaçmalarını sağlıyor. Domuzların köyün dibine kadar gelmeye başlamasıyla köylülerin tedirginliği bir kat daha arttı. Köyün belli noktalarına ses çıkartan düzenekler kuran köylüler, “Büyük zarar ediyoruz. Sabahlara kadar nöbet tutarken uyku da uyuyamıyoruz. Ne yapacağımızı şaşırdık. Bizim gelirimiz bu ektiğimiz sebzeler. Bunların bir kısmını satıyor bir kısmını da saklayıp kışın tüketiyoruz. Bu işe bir çare bulunmasını istiyoruz” dediler.

 

 

YORUMLAR 13
  • ahmert 5 yıl önce Şikayet Et
    kardesim çakalı zevk olsun dıye avladığın surece domuz senı boyle perişan etmeye devam etsin inşallah ... (çakal domuz yavrularını çalıp yer çakal popülasyonun olduğu yerde domuz durmaz )
    Cevapla
  • hakan 5 yıl önce Şikayet Et
    aman vurmayın 10 sene sonra hiç bişey ekemeyecek hale gelin. onların nesli insan neslinden çok hızlı çoğalıyor. bence vurun yoksa evinize bile girerler.
    Cevapla
  • zafer gülten 5 yıl önce Şikayet Et
    öyle nöbet tutana kadar,başka çözümler yok mu...devlettende yardım isteyip tarlaların etrafını telle çevirip,bu tellere öldürücü olmayıp,sadece sersemletici,caydırıcı dozda hafif voltta elektrik verseler olmaz mı,domuzlar zaten birkaç seferde elelkrik şokunu yedilermi bi daha uğramazlar.
    Cevapla
  • Muaz 5 yıl önce Şikayet Et
    Domuz avlamak serbest bırakılması lazım
    Cevapla
  • mmet 5 yıl önce Şikayet Et
    vaşak nesli çoğaltılıp salınmalı bunların nüfusunu kontrol edecek yırtıcı hayvan kalmadı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsmailağa Cemaati lideri Hasan Kılıç son yolculuğuna uğurlandı
Ancelotti inadını kırıyor! Real Madrid'de Arda Güler gelişmesi