Erdoğan, ABD'nin küstah tehdidini açıkladı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Rize İl Danışma Meclisi Toplantısında ABD'nin papaz Brunson tehdidini açıklayarak çok sert cevap verdi. Erdoğan toplantı öncesi de dışarıda halka seslendi.

Erdoğan, ABD'nin küstah tehdidini açıkladı!
Erdoğan, ABD'nin küstah tehdidini açıkladı!
GİRİŞ 11.08.2018 17:31 GÜNCELLEME 11.08.2018 18:29
Bu Habere 192 Yorum Yapılmış

İşte Erdoğan'ın salondaki konuşmalarından satır başları; 

Biliyorsunuz dolar kuru üzerinden ülkemizin üstünde kara bulutlar dolaştırılmaya çalışılıyor. Bunlar ülkemize karşı başlatılan ekonomik savaşın füzeleridir, gülleleridir. Biz önlemlerimizi aldık alıyoruz. Önemli olan bunu ateşleyen elleri kırmaktır. Sanıyorlar ki bu millet döviz kurlarına teslim olacak. Biz birilerinin bize saldırısını anladık da, ey Kılıçdaroğlu sana ne oluyor? Sayın Genel Sekreter Hamzaçebi'ye teşekkür ediyorum. Genel Başkanı onu anlamamış.

KILIÇDAROĞLU'NA SERT SÖZLER

Sayın Kılıçdaroğlu ağzınla kuş tutsan avucunu yalarsın. Sen zannediyor musun, bu döviz baronlarının yanında yer aldığında sana pare verecekler. Bunca zamandır girdin kaybettin, girdin kaybettin hala koltuğu bırakamadın. Ama koltuk seni bıraktı. Şimdi de döviz baronları ile hareket ediyorsun, sana oradan bir şey mi gelecek? Biz yolumuza kararlılık ile devam edeceğiz. Cevaplarını yine vereceğiz. 

''BEDELİNİ ÖDEYECEKLER''

Türkiye'yi küçük hesapları için karşısına alanlar bunun bedelini ödeyeceklerdir. Ülkemize karşı tehdit politikası güdüp iflah olan bir siyasetçi yoktur. Bu milletin ahını alan belasını bulmuştur. Kim sabrederse zafere ulaşır. Sabredeceğiz, mücadelemizi sürdüreceğiz, zafere erişeceğiz. Saflarımızda delik açtırmayalım.  

''BURASI ÇADLADIKAPI ÜLKESİMİ, BİZ BESLEME DEĞİLİZ!''

Bu oyun önümüze geldiğinde biz, 'Ölürüz de böyle bir istiskale, aşağılanmaya rıza gösteremeyiz' dedik. Tehdit ediyor ya. 'Saat 18.00'e kadar, yarın akşam, göndereceksiniz.' Burası çatladıkapı ülkesi mi  Burası Türkiye Türkiye. Ne yapıyorsunuz  Biz besleme değiliz, ayakları üzerinde dimdik duran 81 milyonluk bir Türkiye'yiz. 

''ORTADA KRİZE GİREN, BATAN BİR ÜLKE YOK''

15 Temmuz'dan bir gün önce 2,8 olan dolar kurunun dün itibarı ile 6 lira üzerinde olamaz. Tüm büyük yatırımlarımızı gerçekleştiriyoruz, ortada krize giren, batan bir ülke yok. Ekonominin gerçek durumunu sıkıntıları ile, başarıları ile biliyoruz. İşadamları ile her gün konuşuyoruz. Benim işadamlarım Kılıçdaroğlu değil ki.

''BAHÇELİ'YE TEŞEKKÜR EDİYORUM''

Ben bu vesile ile Bahçeli'ye de teşekkür ediyorum. Yerli ve milli olanlar burada kendini ortaya koyuyor. Mesele bu. Millilik. Hedef ve istikamet aynı olunca konuştuklarınız uyuşuyor, örtüşüyor. Birileri bir yerlere hala çekmeye çalışıyorsa onlara diyecek bir şey yok. Hepimiz aynı gemideyiz ya. 

''NE YAPARSANIZ YAPIN GERİ DURMAYACAĞIZ''

Bir süredir süren kur oyunu dün zirveye çıkmış, milletimiz duruşunu göstermiştir. Ülkemiz bu oyunun sarmalından en kısa sürede çıkacaktır. Bu oyundan çıkışın yolu üretimdir, faizi minimize etmektir. Faiz zengini daha zengin, fakiri daha fakir yapan bir sömürü aracıdır. Ne yaparsanız yapın, ekonomideki hedeflerimizi gerçekleştirmekten geri durmayacağız. Terörle mücadele etmekten vazgeçmeyeceğiz. Irak ve Suriye politikamızdan geri adım atmayacağız. Bayrağımızın dalgalanmasına engel olamayacaksınız. 

******

TOPLANTI ÖNCESİ HALKA SESLENDİ

İşte Erdoğan'ın halka hitabından önemli kısımlar;

24 Haziran'ın ardından yeni bir dönem başladı. Parlamanter sistem sona erdi, Başkanlık Sistemi ikame edildi. Bu kararı siz verdiniz. Şimdi bu yolda yürüyoruz. Yeni dönemin adımlarını farklı atacağız. Türkiye'mizi muassır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkaracağız. Bu yolda imanımız var, kararlılığımız var. Bizi kimse bu yolda durduramaz. Yeter ki siz yanımızda, arkamızda durun. Gerisine karışmayın.

(Bir vatandaşın elindeki dolarları yere atması üzerine) Türkiye'de baya dolar var he. Doları yere atıyorsun. Sahte mi, hakiki mi? Sizlerin mekanı olsun. Rizeliye mekan yakışır. Yukarı tükürsen bıyık, aşağı tükürsen sakal. Bir yanda Rize, bir yanda Kasımpaşa. Akşam geleyim de birlikte izleyelim.

Kardeşlerim son zamanlarda bir şeyler oluyor. (Trump) Hepten boş vermişim onu. ABD stratejik ortağı olan Türkiye'ye, 81 milyonluk Türkiye'ye sırtını dönüyorsa kusura bakmasın ve bu Türkiye'yi bir tane papaza değişiyorsa kusura bakmasın. Biz bu yolda emin adımlarla yürüyoruz. Bu durum bizleri rahatsız etmiş bizleri üzmüştür. Öyle Türkiye'ye tehdit sökmez.  

''ABD İHA VERMEDİ ŞİMDİ BİZ ÜRETİYORUZ''

 


Yeter ki sizler gibi benim kardeşlerim olsun yeter ki sizler gibi inançlı bir milletimiz olsun. Azimli bir milletim olsun. Çalışır üretir ve dünya pazarlarına da gireriz. ABD bize İHA vermiyordu. Ne oldu şimdi biz üretiyoruz. Şimdi SİHA'ları da üretiyoruz.  

''HİÇ ENDİŞE ETMEYİN GÜZEL ŞEYLER OLACAK''

Biz geldiğimizde savunma sanayiinde yüzde 25 üretiyorduk. Şimdi yüzde 65 üretiyoruz. Ne oldu bize silah vermiyordu ABD? Biz kendimiz yaptık. Stratejik ortak ya. Bizi ev sahibi yaptılar. Artık üreten bir Türkiye'var. Biz şimdi tüketmenin yanında üreten olma yolundayız. Daha çok üreteceğiz daha çok kazanacağız. Hiç merak etmeyin. Hiç endişe etmeyin. Her alanda daha güzel şeyler olacak. Rize, Artvin havalimanını da yapıyoruz. Hem Rize, hem Artvin yararlanacak.

YORUMLAR 192
  • selim 5 yıl önce Şikayet Et
    trump tavırı verin eline
    Cevapla
  • Muhammed-2 5 yıl önce Şikayet Et
    Ey ABD şunu bil ki biz Allah’ın izniyle ortadoğuyu İsraile mezar yapacağız. Bu ülkede ve ortadoğuda şehid olmayı bekleyen milyonlarca müslüman var. BİZ DÜNYAYI KALBİMİZDEN SÖKÜP ATMIŞIZ. RECEP TAYYİP RASULULLAHIN ASKERİ VE FEDAYİSİDİR, BİZDE ONUN FEDAYİSİZ. BİZ DİNİMİZİN SELAMETİ İÇİN DEĞİL DOLARDAN, SENİN ECDADIN OLAN SİYONLARDAN KORKMAYIZ. BİZ MÜSLÜMANIZ BİR ÖLÜR MİLYON DİRİLİRİZ. HER SENE ŞEHİD ETTİĞİNİZ MÜSLÜMAN SAYISI KATLANIYOR, BİZİ BİTİRDİN Mİ HAYIR, BİZ BİTMEYİZ ÇOĞALIRIZ. MÜJDELER OLSUN SİZE EY SİYONİSTLER; ŞEHADET MAHŞERDE MADALYAMIZ OLACAK. SEKAR DA SİZİN OLACAK.
    Cevapla
  • abdullah 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu mesele çözülür ama kısa dönemde beklemek bence fazla iyimserlik olur. Dışa bağımlılık öyle çabuk halledilecek bir mevzu değildir. Pirincinden telefonuna kadar ithal kalemlerimiz olduğunu hatırlatırım. İç üretici ne zaman bunları kendi yapar ve iç piyasaya verirse o zaman tamam iş halloldu denebilir. Kısa süre içinde işimiz sıkıntılıdır vesselam. Hükümetin mutlaka b planı vardır ve sabırsızlıkla bekliyoruz.
    Cevapla
  • ENES 5 yıl önce Şikayet Et
    Sen öyle diyorsan öyledir Reis.
    Cevapla
  • Şüphe 5 yıl önce Şikayet Et
    Yerli ve milli damadımız bile var elhamdülillah. Hazine ve Maliye Bakanımız bu basit meseleyi en yakında düze çıkaracaktır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Uluslararası Adalet Divanı'ından kritik Gazze kararı!
Hamas’la ilgili en vahim iddiaydı! ‘Toplu tecavüz’ iftirasını İsrail de yalanladı