1 tonluk 'Gladyatör' satıldı! Fiyatı şaşırttı

Kurban Bayramı'a az bir zaman kala Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesinde hayvan pazarında kurbanlık satışları başladı. 1 tonluk 'Gladyatör' adlı boğa, 15 bin liradan alıcı buldu. Pazarda büyükbaş hayvan fiyatları 4 ile 15 bin lira arasında, küçükbaş hayvan ise 800 ile bin 500 lira arasında satışa sunuluyor

 1 tonluk 'Gladyatör' satıldı! Fiyatı şaşırttı
1 tonluk 'Gladyatör' satıldı! Fiyatı şaşırttı
GİRİŞ 12.08.2018 21:39 GÜNCELLEME 12.08.2018 21:39
Bu Habere 37 Yorum Yapılmış

Sandıklı'dan her hafta pazar günü açılan hayvan pazarı, bu hafta kurbanlık satışları için kuruldu. Çevre ilçe ve köylerden gelen alıcı ve satıcılar pazarda yoğunluk oluşturdu. Hayvan üreticileri satışlardaki durgunluktan şikayetçi oldu. 

'MÜŞTERİ ALMAKTAN ZİYADE PİYASA ARAŞTIRIYOR'

Yıllardır hayvancılık yaptığını belirten Kamil Türkavcı (36), "Kurbanlık satışları başladı. Her bütçeye uygun hayvan var. Ancak pazar durgun. Müşteri almaktan ziyade piyasa araştırması yapıyor" dedi.

'1 TON AĞIRLIĞINDA'

Pazarın en büyük kurbanlığını satışa sunan Kamil Türkavcı ise "Erkek büyükbaş hayvanımızı 15 bin liradan satışı sunduk. Canlı 1 ton ağırlığında. 'Gladyatör' adını verdiğimiz pazarın en büyük hayvanı" diye konuştu.

'PARALARI DOLARA YATIRMAYIN'

Müşteri beklediklerini belirten diğer bir satıcı Ali Sarı da "Kurbanlıkları yayladan getirdik. Müşterilerimizi bekliyoruz. Buyursun gelsinler, kurbanlıklar hazır. Parayı dolara yatırmasınlar. Bu sene kurbanlıklar ucuz" dedi.

Küçükbaş hayvan satıcısı Gökhan Oğuz da "Kuyruklu kuzu 1000- 1300 TL, keçi 800- 1300 lira arasında satılıyor. Fiyatların çok uygun" dedi.

YORUMLAR 37
  • 198000000000 5 yıl önce Şikayet Et
    ucuz satılmış,yazık olmuş
    Cevapla
  • Ethem erpolat 5 yıl önce Şikayet Et
    Kilosu 15 tl. Gecen haftaki tosunun kilosu 23 tl idi. Tosunu alan pahali
    Cevapla
  • zafer gülten 5 yıl önce Şikayet Et
    yalnız bu büyükbaş hayvanları keserken ,kolay olsun,hayvan direnemesin diye canlı canlı önce ayaklarını kesiyor bazı kasaplar,devletin bunu önlemesi lazım,hem kurbanda kabul olmaz.
    Cevapla
  • Sus 5 yıl önce Şikayet Et
    Sallama, hangi kasapmiș o ayaklarini kesen
    Cevapla
  • baboş 5 yıl önce Şikayet Et
    en fazla 16 bin olurdu...fiyatı güzel .bu arada kesenler kesemeyenlere dağıtsın 'ki anlamı yerini bulsun....Erzurum'dan hayırlı bayramlar....
    Cevapla
  • 44Abdullah44 5 yıl önce Şikayet Et
    Abi ne yaptin 15 bin yavrusunu veriyon herhal..Abi vekaletimi veriyom ben aldim bayramda benim adima kes .......
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Changan Lumin Corn Türkiye'ye geliyor! 450 bin liraya sıfır otomobil
Muhittin Böcek'in tek kozu CHP seçmenini bile irite ediyor