Dışişleri'nden Türkiye'ye yatırım açıklaması!

ABD'nin yaptırımlarına yönelik, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Her türlü algı operasyonuna, kampanyaya rağmen Türkiye dünyada yatırım yapmaya en uygun ülkelerdendir" açıklamasında bulundu. Çavuşoğlu, "ABD'nin yaptırım ve baskıyla bir şey elde edemeyeceğini" söyledi.

GİRİŞ 13.08.2018 11:17 GÜNCELLEME 13.08.2018 12:09
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 10.Büyükelçiler Konferansında konuştu. Programa Çavuşoğlu, Bakanlık Sözcüsü Hami Aksoy, Bakanlık personeli ve çok sayıda diplomat katıldı.

Çavuşoğu'nun konuşmalarından satırbaşları;

- Her türlü algı operasyonuna, kampanyaya rağmen Türkiye dünyada yatırım yapmaya en uygun ülkelerdendir.

 

 

- Büyükelçilerimizin milli ve menfaat ve politikalarımızı yurtdışında temsil etmeleri ülkemizi güçlendiriyor.

- Dış yatırımları artırmak için çalışıyoruz. Türk milletinin hizmetindeyiz.

FETÖ KONUSU

- ABD ile son dönemde arzu etmediğimiz ilişkilere geldik. ABD yönetimi yapıcı olmaktan uzak bir tavır sergiledi. FETÖ konusunda somut bir adım atmadılar,i biliyorlar ki 15 Temmuz sürecinin arkasında FETÖ var. Bizden dosyalar istediler, hepsini ilettik. Bu örgütün lideri hayatını çok rahat şekilde Pensilvanya'da sürdürüyor. Bu tavrı kesinlikle kendilerine yakıştıramıyoruz. Bu tavrı sadece Türkiye'de değil, tüm dünyada sürüdüyor. Genel dostluk ilişkilerimize, NATO ilişkilerine sadık kalmalarını bekliyoruz. İç siyasetle ilgili kafa karışıklığını sürdürüyor.

ABD'YE MESAJ

- Biz bunları ABD'ye söyledik. Tehditle, baskıyla Türkiye'den bir şey alamazsınız. Diplomasiye, uzlaşıya varız ama dayatmaları kabul etmemiz mümkün değil.

- ABD'nin geleneksel dostluk ilişkilerimize ve NATO müttefikliğimize sadık kalmasını bekliyoruz.

YPG MESELESİ

- Yine ABD, PKK/YPG konusunda da beklediğimiz adımları henüz sahada atmadı. Bu tavrı kesinlikle kendilerine yakıştıramıyoruz. Bu tavır sadece ABD düşmanlığını ve karşıtlığını, sadece Türkiye’de değil tüm dünyada artırıyor.

AB İLE OLAN İLİŞKİLER

- AB ile uzun, ince ve yokuşlu bir yolu 60 yılı aşkın bir süredir yürüyoruz. AB üyelik sürecimizin yeniden canlanmasını elbette ümit ediyoruz. Biz tam üyelik hedeflerinden hiçbir zaman vazgeçmedik. AB ülkeleri kendi içlerinde standartlarından geri adım atsalar dahi, biz standartlarımızda en yukarıya adım atacağız. AB ile vize serbestiyeti ile ilgili onların adım atmalarını bekliyoruz. AB ülkeleri kadar biz de Avrupa'da ev sahibiyiz. Bugün sorunlu bir aile olsa da, Avrupa bizim de ailemiz.

ORTADOĞU'DA YAŞANANLAR

- Çevremizde yangın var. Ortadoğu bugün üzüntü verici bir durumdadır. Özellikle Suriye ve Irak. Türkiye, 8. yılına giren savaşta 3.5 milyon Suriye halkına ev sahipliği yapıyor. Biz desteğimizi onlardan asla esirgemedik.

- DAEŞ ile mücadelede Iraklı kardeşlerimizle dayanışma sağladık, şimdi sıra PKK'da. Nerede yuvalanırsa yuvarlansın terör konusunda her türlü adımı atmaya devam edeceğiz. Irak'ın yeniden imarı bölgede istikrar için çok önemli bir kazanım sağlayacakltır. Nükleer anlaşmanın çok önemli olduğuna inanıyoruz. ABD'nin ayrılmasına rağmen, Avrupa ülkelerinin devam etmeleri olumludur.

- Ortadoğu denince akla kanayan yara Filistin gelir. 1967 sınırlarında başkentleri Doğu Kudüs olan başkentlerine kavuşmalılar.

YORUMLAR 7
  • Türk 5 yıl önce Şikayet Et
    Biz dualarımıza devam edilim.Unutmayın Allah müslümanların yanındadır. Türkiye ihracat yapmıyor hep satın alıyor diyip iftira atanlar da inanmayın lütfen. Bu sene geçtiğimiz yıllara göre ay bazında ihracat rekoru kırıyoruz. İthalatta azalma var. Lütfen dualarınızı eksik etmeyin. İç savaş çıkarmaya çalışanlara izin vermeyin.
    Cevapla
  • selim 5 yıl önce Şikayet Et
    abd ye nota verilmeli. derhal halk bank müdür yardimcisi evine yollanmali yoksa önce izmir sonra incirlik kapatılacak. ve gereğini yapmali. onlarin Ortadoğu'da ki askerlerne donuk bizim alakamız olmayan kisilerce saldirilar duzenlenmeli. bunlar eş zamanlı olarak yapilmali. bilmeli ama ispat edememeliler. mesajı almalilar
    Cevapla
  • aaa 5 yıl önce Şikayet Et
    Doğu Kudüs nedir? Her geri adımınıza yeni isim bulmayın. Esad Esed oldu ama Kudüs doğu olmayacak! Kudüs Filistin'in başkentidir. Filistinlilerin ve Arap dünyasının tüm hatasına, İsrailin vicdansız politikasına rağmen. Bir İsrailli olsam asla ülkem ile gurur duymazdım. İsrailin unutmaması gereken tek şey kutsal idealleri ile mutlu bir hayat yaşayamazlar. Oysa ibadet etmek istedikleri her yerde ibadet edecek özgürlükleri var. Nedir bu benim olsun aç gözlülüğü?
    Cevapla
  • biteceksiniz 5 yıl önce Şikayet Et
    herşey açık açık yapıldığına göre artık abd ile ipler kopmuş demektir. o halde bedelini ödetmemiz gereklidir. bunun için en uygun operasyon suriye ve münbiçtir. kardeşlerimiz bizi bekliyor.
    Cevapla
  • muhammed 5 yıl önce Şikayet Et
    ne güzel söylüyorsun kardeşim içimizden geçiyor amma bir hava savunma sistemimiz bile yok zalim gavur nükleer yada normal 2 füze atarsa nasıl karşılık veririz malasef biraz daha zamana ihtiyacımız var
    Cevapla
  • Deniz 5 yıl önce Şikayet Et
    İzmir aliağa,bergama,ayvalık,küçükkuyu metro hattı bitirilsin.ayvalık ve burhaniye OSB ler hemen yapılsın.işsizlik biter bu bölgede
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dünya Bankası, "Emtia Piyasaları Görünümü" raporunun Nisan 2024 sayısını yayınladı
Yazar Dursun Ali Taşçı hayatını kaybetti