Posta ve Telgraf Teşkilatı (PTT) sınavı soru ve cevapları yayınlandı!

Posta ve Telgraf Teşkilatı (PTT) personel alımı için 12 Ağustos tarihinde 17 ayrı merkezde yazılı sınav gerçekleştirdi. 2018/1 Gazisem tarafından yapılan sınavın tamamlanmasının ardından adaylar sınavın açıklanacağı tarihi merak ediyor. Peki PTT 5 bin memur alımı sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

Posta ve Telgraf Teşkilatı (PTT) sınavı soru ve cevapları yayınlandı!
Posta ve Telgraf Teşkilatı (PTT) sınavı soru ve cevapları yayınlandı!
GİRİŞ 20.08.2018 09:03 GÜNCELLEME 20.08.2018 09:03

Posta ve Telgraf Teşkilatı (PTT) tarafından Mayıs ayında yapılan duyuruya göre Gişe memuru, Büro memuru ve Dağıtıcı gibi pozisyonlarda çok sayıda memur alımı yapılmak üzere Gazisem tarafından yazılı sınav yapıldı. Yoğun ilgi gören başvuru sonucunda yazılı sınav giren adaylar sınav sonuçlarının açıklanacağı tarihi merak ediyor. İşte PTT 5 bin personel alımı için yapılan sınav tarihi...

SINAV SORU CEVAPLARI İÇİN TIKLAYINIZ...

 

5 bin PTT memur alımı sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? Baraj kaç puan...

GÖREVE BAŞLAMA TARİHİ NE ZAMAN?

Yazılı veya sözlü sınav sonucunda atanmaya hak kazanan adayların atama işlemlerine, yazılı ve/veya sözlü sınav sonucunun ilan edildiği tarihten itibaren belirli dönemler halinde en geç 1 (bir) yıl içinde başlanılacak. Yazılı sınav sonucunda müşteri ilişkilerinin ön planda olduğu gişe ve büro görevlisi ile postacı pozisyonlarına atanmaya hak kazanan adaylara uygun psikometrik inceleme yaptırılacak ve sonucuna göre atamaları yapılabilecektir. Ancak belirtilen testi yaptırmayan adayların atamaları yapılmayacak.

SINAVDAN KAÇ PUAN ALMAK GEREKİYOR?

Sınavda; Avukat, Mimar, Mühendis, PTT Uzman Yardımcısı ile Tekniker pozisyonlarına başvuranlardan yazılı ve sözlü sınav sonucunda 70 puan ve üstü alanlar; Gişe ve Büro Görevlisi (Sigortacılık), Gişe ve Büro Görevlisi (Bankacılık), Gişe ve Büro Görevlisi (Pazarlama), Gişe ve Büro Görevlisi (Lojistik), Gişe ve Büro Görevlisi, Gişe ve Büro Görevlisi (PTT’de çalışan firma elemanı), Postacı, Postacı (PTT’de çalışan firma elemanı) pozisyonlarına başvuranlardan yazılı sınav sonucunda 60 puan ve üstü alanlar başarılı sayılacak.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
31 Mart öncesi Ahmed Arif'in şiiriyle Kılıçdaroğlu'ndan manidar gönderme
Akşener’in çıldırmasının arkasındaki 'zorbalık'