Ölmeyi yasaklayan fenomen muhtar konuştu!

Manisa’nın Saruhanlı ilçesine bağlı Tirkeş Mahallesi’nde geçtiğimiz yıl ikinci bir emre kadar ölüm yasağı ilan eden, daha sonra ölüm yasağını kaldırdığını açıklayarak, sosyal medyada fenomen haline gelen Muhtar Bilal Arslan, mahallelerinde halen ölenin olmadığını söyledi.

Ölmeyi yasaklayan fenomen muhtar konuştu!
Ölmeyi yasaklayan fenomen muhtar konuştu!
GİRİŞ 14.08.2018 12:03 GÜNCELLEME 14.08.2018 12:04
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Manisa’nın Saruhanlı ilçesine bağlı bin 200 nüfuslu Tirkeş Mahallesi’nde geçtiğimiz yıl ikinci bir emre kadar ölüm yasağı ilan eden, daha sonra ölüm yasağını kaldırdığını açıklayarak, mahallesinde ilk ölene çeyrek altın takacağını belirtmesiyle sosyal medyada fenomen haline gelen Muhtar Bilal Arslan, mahallelerinde halen ölenin olmadığını ve altının ellerinde kaldığını söyledi.

Geçtiğimiz yıl Tirkeş Mahallesi’nde eskiyen camilerinin yıkılması sırasında tabut ve musalla taşının da kırılması üzerine mahallede ikinci bir emre kadar ölüm yasağı ilan eden ve ölüm yasağını kaldırdıktan iki gün sonra kayınbabası vefat eden Muhtar Bilal Arslan, samimi konuşması ve üslubu ile sosyal medyada fenomen olmuştu

 

 

Saruhanlı ilçesine bağlı bin 200 nüfuslu Tirkeş Mahallesi'nde geçtiğimiz yıl camilerinin yıkılmasından ve tabutlarının kırılmasından dolayı ikinci bir emre kadar ölüm yasağı ilan eden Muhtar Bilal Arslan, ölüm yasağını kaldırdığını ve Almanya'dan gelen tabuta girecek ilk kişiye çeyrek altın takacağını duyurmuştu. Sosyal medyada adeta fenomen olan Muhtar Arslan'ın ölüm yasağını kaldırmasından bu yana yaklaşık 1 yıl geçti. Aradan geçen zamana rağmen halen ölenin olmadığı mahallede çeyrek altın da muhtar Arslan'ın elinde kaldı.

"ÇEYREK ALTIN ELİMİZDE, TALİHLİSİNİ BEKLİYORUZ"

Camilerini bitirdiklerini ve Almanya'dan gelen tabutlarının da hazır olduğunu söyleyen Muhtar Arslan, "Camimizi bitirdik. Camimiz tamam, tabutumuz tamam. Ölen kişiye çeyrek altın kampanyamız vardı, halen devam ediyor. Şu anda çeyrek altın elimizde kaldı, ölen kişi yok. Kampanyamız devam etmektedir. Halen daha çeyrek altın elimizde, talihlisini bekliyoruz. Ölüm yasağını kaldırdık. Bir zamanlar ölüm yasağı koymuştuk. Tabut hala kullanılmadı. Tabutun bakımları temiz duruyor. Şu an talihlilerimizi bekliyoruz" dedi.

YORUMLAR 13
  • misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    muhtarlık gereksiz bir şey.köye köylülere ne faydası var.zaten parası olan kişiyi kişiyi muhtar seciyorlar.
    Cevapla
  • TOPRAK 5 yıl önce Şikayet Et
    Tasarruf tasarruf diyoruz ama hala hiçbir işe yaramayan ve milletin sırtında büyük bir kambur olan muhtarlığı kaldırmıyoruz. ~53.000 muhtar var. Aylık maaşları 1600₺ eşittir 84.800.000,00(seksen dört milyon sekiz yüz bin) Türk lirası. Sağlık giderleri ve ek ödenekleri hariç bunca masraf her ay gereksiz olarak cebimizden çıkıyor. Yazık günah değil mi? Çok gerekliyse İmamlara Muhtarlık yetkileri verilir. Bunca para da cebimizde kalır.
    Cevapla
  • Hüseyin 5 yıl önce Şikayet Et
    Kendi muhtarın adına konuş bence.
    Cevapla
  • Kadıoğlu25 5 yıl önce Şikayet Et
    Bilerek böyle şeyler söyleniyorsa çok sıkıntılı sonuçlar doğurabilir. Birincisi, ölüm yasağı vs. İslam inanç esaslarına aykırı beyanlar. İkincisi, ölümün kampanyası olmaz. İlla çok istiyorsan sen öl sana taksınlar muhtar efendi
    Cevapla
  • vatandas 5 yıl önce Şikayet Et
    Muhtar sen sunu 5 i 1 yerde yap, kesin gelen olur, ceyrek altina kimse kanmiyor.
    Cevapla
  • zafer gülten 5 yıl önce Şikayet Et
    bazen devletimizi anlamıyorum,böyle birine nasıl muhtarlık yaptırırlar ki.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Şifre Irak hükümet sözcüsünün sözleri mi?
Mısır: Arap dünyasında Filistin için hareketlilik var