Rusya'dan Türkiye için yeni hamle!

Türkiye, ABD ile ekonomik savaş yaşarken Rusya, Mersin-Akkuyu'da inşa ettiği nükleer santralde yeni bir hamle yaptı. İlk üniteyi 2023 yılına yetiştirmesi öngörülen Rusya, 1200 megavatlık ikinci ünite için lisans başvurusunda bulundu.

Rusya'dan Türkiye için yeni hamle!
Rusya'dan Türkiye için yeni hamle!
GİRİŞ 14.08.2018 18:02 GÜNCELLEME 14.08.2018 18:02
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin ilk nükleer santralinin temeli nisan ayında Akkuyu'da atıldı. Projeyi üstlenen Rus Rosatom, her biri 1200 megavatlık 4 üniteden oluşan nükleer santral inşa edecek.

Habertürk'ten Olcay Aydilek'in haberine göre, Akkuyu'da ilk ünitenin inşaatı, Rusya'da da nükleer santralin kritik parçalarının imalatı devam ediyor. İlk ünite, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. kuruluş yıl dönümüne yetiştirilecek. Santral, Türkiye'nin elektrik ihtiyacının yüzde 10'unu karşılayacak.

Rusya, ABD'nin yaptırımları nedeniyle ekonomik yönden kritik bir süreçten geçilirken ikinci ünitenin lisansı için resmi başvuruda bulundu. Nükleer Düzenleme Kurumu, mevzuat yönünden başvuruyu inceliyor ve kısa sürede lisansın verilmesi bekleniyor.

ÇİN DE DEVREDE

Habere göre Çin de Trakya-İğneada'da nükleer santral inşa edecek. Trakya santralını, Çin Nükleer Teknik Şirketi'nin (SNPTC) yapması beklenirken, santralin kurulu gücü, 4 bin 800 megavat düzeyinde olacak.

Santralin, Türkiye ve Çin arasında imzalanacak elektrik alım garantili anlaşmayla hayata geçirilmesi hedefleniyor.

YORUMLAR 5
  • bursalı vatandaş 5 yıl önce Şikayet Et
    durmak yok yola devammmm
    Cevapla
  • EVET 5 yıl önce Şikayet Et
    3 nükleer santrali aynı anda devreye alsak süper olur.
    Cevapla
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah 4. yü de kendimiz yaparız.
    Cevapla
  • Misafir Sanatçı 5 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye Cumhuriyeti nükleer enerji santrallerinde teknoloji transferini, inşaasını, uyğulamasını ve kullanmasını her 3 enerji santralini yapmış ülkelerin (Rusya,Japonya+Fransa,Çin,) teknolojilerinin harmanlanmasıyla 4. ve 5. daha fazlasını kendi milli nükleer teknolojimizle kurmalıyız, işletmeliyiz, artık yakın gelecekte, nükleer teknolojiyi inşa etmek ve kullanma aşamasına çoktan gelmiş bulunmaktayız.
    Cevapla
  • sahibi kontrolü? 5 yıl önce Şikayet Et
    Burda söyleyen yok ama bizim erişimimiz olmayacak bunlara. Biri bana açıklayabilir mi? Bu santralerin kontrolü hep yabancılarda ve normal elektrikten 4 kat daha pahalı. Bizim bu 120 milyar DOLAR lık santrallerden kazancımız ne? MAli olarak ruslar çin vs. büyük karda. Stratejik olarak tamamen onlarda kontrol. Neye yaradı şimdi bu 3 santral stratejik ve askeri kontrol bizde olmayacaksa?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Konya Büyükşehir ve Karatay Belediyesi’nden tarihi proje
Para sayma skandalı! Canan Kaftancıoğlu ifadeye çağrıldı! Bomba itiraf: CHP adına...