PKK'lı teröriste soğuk duş... Ağaç'ta yakalandı!

Tunceli'de gerçekleştirilen terörle mücadele operasyonları kapsamında turuncu listede yer alan iki terörist etkisiz hale getirildi. Van’ın Başkale ilçesinde düzenlenen operasyonda ağaca çıkarak saklanan bir terörist sağ, bir terörist ise ölü ele geçirildi.

GİRİŞ 15.08.2018 09:49 GÜNCELLEME 15.08.2018 10:45
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada; "Turuncu Listede bulunan iki terörist 14 Ağustos 2018 tarihinde  Tunceli’de gerçekleştirilen iç güvenlik operasyonunda etkisiz hale getirildiAranan Teröristler Listesinde ‘’Turuncu Liste’’de bulunan; sözde Dersim Saha ÖSB/YPS sorumlusu ‘Rezzan Mardin kod adlı Ömer Duran’ ve sözde Batı Cephe YJA STAR sorumlusu  ‘Jindar kod adlı Pınar Yıldırım’ 14 Ağustos 2018 tarihinde Tunceli’de gerçekleştirilen operasyonda etkisiz hale getirilmiştir. "denildi.

AĞAÇTA SAKLANIRKEN YAKALANDI

Van'ın Başkale ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda saldırı hazırlığındaki bir terörist yakalandı, bir terörist ölü ele geçirildi.Valilikten yapılan açıklamada, duyarlı vatandaşların, bir grup teröristin ilçeye bağlı Sallıdere Mahallesi'ne gelerek saldırı hazırlığı içerisinde olduğu yönünde ihbarda bulunduğu belirtildi.

 

İhbar üzerine İl Jandarma Komutanlığınca 14-15 Ağustos'ta Van Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin de desteğiyle "Şehit Jandarma Er Ekrem Kaygısız Operasyonu" düzenlendiği aktarılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"​Operasyon kapsamında icra edilen arazi araması faaliyetinde ağaca çıkarak saklanmış olan bir terörist tespit edilmiş ve ağaçtan indirilmek suretiyle sağ olarak yakalanmıştır. ​Tespit edilen başka bir terörist ise teslim olması yönünde yapılan çağrılara ateşle karşılık vermiş olup söz konusu terörist ölü ele geçirilmiştir. ​Yapılan aramada söz konusu teröristlere ait M-16 piyade tüfeği, tabanca, 4 el bombası, 8 AK-47 piyade tüfeği şarjörü, M-16 piyade tüfeği şarjörü, tabanca şarjörü, 122 M-16 piyade tüfeği fişeği, 119 AK-47 piyade tüfeği fişeği, 14 tabanca fişeği, termal dürbün ele geçirilmiştir."

Açıklamada, bölgede halkın huzur ve güvenliğini sağlamaya yönelik terörle mücadele faaliyetlerine aralıksız devam edileceği vurgulandı.

YORUMLAR 31
  • saydemir 5 yıl önce Şikayet Et
    Keşke vursaydınız diyecektim ama gerekli bileğileri aldıktan sonra halledilmesi daha uygun
    Cevapla
  • f.b. 5 yıl önce Şikayet Et
    ne güzel hedefmiş neden sağ yakaladınızki
    Cevapla
  • Gurbetci 5 yıl önce Şikayet Et
    bunlar türkiyenin düsmanlarina karsi savasmi yapiyorlarmisti cek kafasina
    Cevapla
  • Hasan 5 yıl önce Şikayet Et
    Kuş gibi avlasalardı, niye sağ elegeçiriyorlar. Askerimiz çok insancıl, kendisine kurşun atanın bile yaşam hakkını ihlal etmiyor.
    Cevapla
  • Kayyum 5 yıl önce Şikayet Et
    konuştur.sonra sık kafasına....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yeniden Refah Partisi’nde aklın yolu bir: “Büyükşehirlerde destek Cumhur’a!”
Canlı yayında itiraf etti! 'Kılıçdaroğlu'na İmamoğlu önderliğinde kumpas kurduk'