Emekli Maaşları ödeme işlemi bankalardan sağlanıyor! Resmi açıklama...

SGK'nın (Sosyal Güvenlik Kurumu) yaptığı açıklamalar ışığında milyonlarca emekli vatandaş tarafından sabırsızlık içerisinde beklenen Emekli Maaşlarının ödeneceği tarih kesinlik kazandı. Peki, erken tarihe çekileceği Emekli Maaşları ne zaman ödenecek? Kurban Bayramı öncesi beklenen Emekli Maaşları hangi tarihte yatacak?

Emekli Maaşları ödeme işlemi bankalardan sağlanıyor! Resmi açıklama...
Emekli Maaşları ödeme işlemi bankalardan sağlanıyor! Resmi açıklama...
GİRİŞ 21.08.2018 13:08 GÜNCELLEME 21.08.2018 13:08
Bu Habere 46 Yorum Yapılmış

Kurban Bayramı'na sayılı bir zaman kala pek çok kişiyi yakından ilgilendiren emekli maaşlarının ne zaman ve hangi tarihte ödeneceği hususu netliğe kavuştu. SGK (Sosyal Güvenlik Kurumu) tarafından 9 günlük Kurban Bayramı'na denk düşmesi nedeniyle emekli aylıklarının daha erken bir tarihte ödeneceğine ilişkin açıklamalar yapıldı.

2018 Kurban Bayramı mesajları! Anlam yüklü resimli bayram sözleri...

SGK'nın (Sosyal Güvenlik Kurumu) bu açıklamalarının sonrasında kamuoyu tarafından gündemde sık bir şekilde konuşulan ve emeklilerin/hak sahiplerinin gözü kulağının çevrildiği emekli maaşların ne zaman yatacağına dair sorgulamalar hız kesmeden yürütülmeye başlandı. Bayram ikramiyelerinin ödenmeye başlamasının akabinde emekli vatandaşların heyecan ve merak içerisinde bekleyişe koyulduğu emekli maaşları en zaman ödenecek? Kurban Bayramı öncesinde ödemelerin yapılmaya başlayacağı yönünde duyuru gerçekleştirilen emekli maaşları hangi tarihte yatacak?

EMEKLİ MAAŞLARI NE ZAMAN ÖDENECEK? EMEKLİ MAAŞLARI HANGİ TARİHTE YATACAK?

 

 

SGK (Sosyal Güvenlik Kurumu) Başkanlığı tarafından, emekli vatandaşların heyecanla gün saydığı emekli maaşlarının ne zaman ödeneceğine dair mühim açıklamalar gerçekleştirildi. SGK (Sosyal Güvenlik Kurumu) Başkanlığı'nın resmi duyurusu neticesinde, emekli maaşları için yapılacak ödeme günlerinin 9 günlük Kurban Bayramı tatiline denk düşmesi dolayısıyla daha erken bir tarihe alındığının bilgisine ulaşıldı. Buna göre emekli maaşlarının yatacağı tarihle ilgili; 18 Ağustos 2018 tarihinden itibaren ATM'lerden, 20 Ağustos 2018 tarihinde de bankalardan ödeneceği aktarıldı. Öte yandan Bağ-Kur ve SSK’dan emekli olan emekli/hak sahiplerine dün itibariyle ödenen emekli ikramiyeleri, bugünden itibaren emekli sandığı emeklilerinin hesaplarına geçeceğini ifade edildi. Emekli hak sahiplerinin bayram ikramiyesi ödemesi ise dosya başına 1000 TL olarak yapılmaktadır.

BİRDEN FAZLA EMEKLİ AYLIĞI ALAN EMEKLİLERE ÖDEME NASIL YAPILACAK?

Birden fazla dosyadan aylık alan emeklilere hisse oranı yüksek olan dosyadan tek bir ikramiye ödeniyor. Vefat eden sigortalılardan dolayı gelir ve/veya aylık almakta olan hak sahiplerine hisseleri oranında, iş kazası ve meslek hastalığı sigortasından sürekli iş göremezlik geliri almakta olanlara ise gelir bağlanmasına esas olan sürekli iş göremezlik derecesi oranında, ikramiye ödeniyor. Bu kapsamda 11.7 milyon kişiye 10.4 milyar TL ödenecek.

emekli maaşları