Bedelli askerlik için kaç kişi başvurdu?

Milli Savunma Bakanlığından, bedelli askerlik hizmeti kapsamında dün itibarıyla 357 bin 350 kişinin başvuru yaptığı belirtildi.

Bedelli askerlik için kaç kişi başvurdu?
Bedelli askerlik için kaç kişi başvurdu?
GİRİŞ 18.08.2018 18:16 GÜNCELLEME 18.08.2018 18:49
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

Bunlardan 61 bin 843'ünün paralarını yatırarak müracaat sürecini tamamladığı bildirilen açıklamada şunlar kaydedildi:

"Müracaat sürecini tamamlamış bedelli askerlik hizmetine tabi yükümlülerden yaklaşık 12 bin kişi, planlı üç celp döneminden ilki olan 15 Eylül 2018 tarihinde birliklerine sevk edilecektir. Eğitimlerin, Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlıkları ile Jandarma Genel Komutanlığı birliklerinin konuşlu olduğu belli merkezlerde yapılması planlanmıştır."

Eğitimler, Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri ile Jandarma Genel Komutanlığı'nda yapılacak.

 

 

Bedelli askerlik için 357 bin kişi başvuru yaparken 61 bin 843 kişi bedelli askerlik ücretini yatırdı.

İlk 3 döneme planlanmayan diğer yükümlülerin celp planlaması ise 3 Kasım'dan sonra yapılarak ayrıca duyurulacak.

YORUMLAR 25
  • isimsiz 5 yıl önce Şikayet Et
    yaklaşık 160 milyon dolar, iyi para toplanmış. Allah bereket versin.
    Cevapla
  • kütahya 5 yıl önce Şikayet Et
    yav askerlik yapanlar vazgeçin biz yaptık herkes yapsın düşüncesinden. bende yaptım askerlik ama profesyonel askerlik şart bu ülkede bence bedelli askerlik iyi birsey, he fiyat bence cook düşük birazdaha fazla olsa iyi olurdu bence. ben gidecegim zaman bedelli olsa bende bedelli yapardım muhtemelen. 357350×15000=5360250000 devlete iyi bir katkıdır ve bu insanlar emin olun askerliği yapsa devlete bu kadar faydalı olamazlardı.
    Cevapla
  • ... 5 yıl önce Şikayet Et
    @TheAzxtech Eminim askerliğin bol bol hakaret başarısızlıklarla geçmiştir.Selam vermeyi tekmili bile 1 ay da ancak öğrenmişsindir.Bu kadar tepeden konuşanların genelde içi boştur. Merak etme senin 1 yılda öğrendiğini bizim 3 hafta da öğrenecek zeka ve kapasitemiz var sen merak etme.
    Cevapla
  • TheAzxtech 5 yıl önce Şikayet Et
    Yarın öbür gün Çanakkale savaşına veya kurtuluş savaşı gibi bir savaş yaşanırsa bu savaşlar şehir içinde bile olur. Bedellilerin kaçı savaşır :) ? 3-4 hafta da ne öğrenecekler ? Asıl iş usta birliğindedir. Daha askerliğin tadı alınmadan askerlik bitecek. Savaşlarda düşman sızacak vs. Nöbet tutma sisteminde tecrübesi olmayan adamlarla mı savaşacaz bize faydadan çok zararları dokunur.
    Cevapla
  • leo 5 yıl önce Şikayet Et
    en az 30 bin olmaliydi
    Cevapla
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Başvuru yapan sayısı daha da artacak gibi. Bu da şunu gösteriyor. Temel askerlik eğitimi en fazla 3-4 haftada tamamlanır. İnsanlar hayatlarının işe giriş, evlilik gibi en önemli safhasında en az bir yılını askerliğe gidiyor. Ordu profesyonel ve kalıcı kadrolarla çok daha esnek ve etkili olur. Bu iş Osmanlı’da da benzer bir sistem ile yürütülüyordu. Barış zamanında geçici ve amatör askerlik için askere gidenler temel eğitim alıp sivil hayata geri döner. Sanırım hükümet yeni bir askerlik sistemi getiriyor.
    Cevapla
  • reis 5 yıl önce Şikayet Et
    arabaların arkasında o şimdi bedelli yazar :)))
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kassam Tugayları, İsrailli esir Goldberg-Polin'in açıklamasını yayınladı
Uzman isimden dikkat çeken faiz yorumu: ‘Merkez’ sürpriz yapabilir