Cezalar belli oldu! Taviz verilmeyecek...

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Kurban Bayramı’nda çevrenin korunması için geniş önlemler aldı ve çevreyi kirletenlere verilecek cezaları belirledi.

Cezalar belli oldu! Taviz verilmeyecek...
Cezalar belli oldu! Taviz verilmeyecek...
GİRİŞ 20.08.2018 07:39 GÜNCELLEME 20.08.2018 07:39
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Alınan önlemlerden bazıları şöyle: Bayram boyunca kurban satış ve kesim yerlerinde denetim ekipleri görev yapacak. Kapı önlerinde kurban kesip çevreyi kirletenlerin ihbar edilmesi için Alo 181 hatlı telefon bayram boyunca açık olacak. Kurban satışı ve kesimi, ilgili belediye tarafından gerekli alt ve üst yapının tesis edildiği veya ettirildiği yerlerde yapılacak. Ayrıca kurbanlık hayvanlar kasaplık belgesi olan veya kesim kursunu bitirenler tarafından kesilecek.

BİN 450 LİRA CEZA

Kurban atık ve artıkları belediyeler tarafından toplanacak. Kesime uygun alanlarda gerekli önlemleri almayanlara 232 lira ceza verilecek. Kurban kesim yerlerinde, yasaklara uymayan ve önlem almadan kurban atıklarını toprağa veren tesislere 58 bin 351 lira, konutlara da bin 450 lira ceza uygulanacak.

BOĞAZİÇİ'NE SIKI DENETİM

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, kurbanlıkların Boğaziçi ve çevresine yakın yerlerde kesilmemesi için tüm tedbirleri aldı. Zabıta Daire Başkanlığı ile Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı, Boğaz çevresi ve dere kenarlarını hem karadan hem de denizden sıkı denetime tabi tutacak. Uyarıları dikkate almayıp izin verilmeyen yerlerde kesim yaparak olumsuz görüntülere neden olanlara cezai işlem uygulanacak.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 5
  • halk 5 yıl önce Şikayet Et
    kurbanda olumsuz görüntülere 1450 lira ceza varsa ,pisliği içip çevreyi pisleten rahatsız edenlere neden bu ceza yok
    Cevapla
  • sadettin 5 yıl önce Şikayet Et
    bence vatandaşı faza yormamak lazım ne zaman avrupa standartlarını geçersek o zaman bu tür kurallar kendiliğinden işler
    Cevapla
  • hamidiye 5 yıl önce Şikayet Et
    bu ne yasaklar kardeşim millet rahat rahat kurbanini kesemeyecekmi herkes istedigi yerde kessin temiz birakmayanlara ceza yazin abd yi geçtiniz ha burasi müslüman ulke her sene farkli bir yasak getiriyorsunuz
    Cevapla
  • AYKIRI 5 yıl önce Şikayet Et
    kurbanlık alanda sigara içmekte yasakmı.
    Cevapla
  • İhsan oğlu 5 yıl önce Şikayet Et
    Konya da Hocacihan mah. de Kurbanlıklar sitelerin arasında insanların rahatsız olmasına bakmaksızın satılıyor. bunlara neden önlem alınmaz bilmiyorum. Güya kurban satış yerleri var ve kontrol ediliyor. Bu hayvanların kontrolleri var mı bilinmez?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
ABD'nin sır gibi sakladığı projesi 'C4ISRNET'
Dünyada eşi benzeri görülmemiş uygulama: Hakemler yalan makinesine bağlanacak