Cumhurbaşkanlığı'ndan saldırı açıklaması!

ABD Büyükelçiliği'ne yönelik silahlı saldırı sonrası Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'dan açıklama geldi. Kalın "Bu açıkça bir kaos yaratma girişimidir" dedi.

GİRİŞ 20.08.2018 12:48 GÜNCELLEME 20.08.2018 14:05
Bu Habere 54 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, ABD büyükelçiliğine yapılan saldırıyı Twitter adresinden kınadı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın: "ABD Büyükelçiliğine yapılan saldırıyı kınıyoruz. Bu açıkça bir kaos yaratma girişimidir. Türkiye güvenli bir ülkedir ve bütün yabancı misyonlar kanunların güvencesi altındadır. Olay soruşturulmaktadır ve en kısa sürede aydınlatılacaktır." dedi.

AK PARTİ SÖZCÜSÜ ÇELİK'TEN AÇIKLAMA

Can kaybı veya yaralanmanın olmadığını belirterek, bu saldırının açık bir provokasyon olduğunu vurgulayan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de, partisinin Adana İl Başkanlığından düzenlediği basın toplantısında, “Şundan hiç kimsenin kuşkusu olmaması gerekir; Türkiye'de görev yapan  yabancı misyonlar, büyükelçilikler, devletimizin güvencesi altındadırlar.  Diplomatik faaliyetini yürütenler, milletimizin misafiridirler. Her türlü  güvenliklerinin sağlanması konusunda azami hassasiyet gösterilecektir. Türkiye güvenli bir ülkedir” dedi.

ELÇİLİKTEN TEŞEKKÜR

ABD'nin Ankara Büyükelçiliğinden, "Bu sabahın erken saatlerinde ABD Büyükelçiliğinde bir güvenlik olayının gerçekleştiğini teyit edebiliriz. Herhangi bir yaralanmayla ilgili herhangi bir raporumuz yok ve ayrıntıları araştırıyoruz. Türk ulusal polisine hızlı yanıtları için teşekkür ediyoruz" açıklaması yapıldı.

 

 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 54
  • enver 5 yıl önce Şikayet Et
    abd şeytanının organize işi gibi geliyor. amaç problemleri çoğaltmak. onlarında seçimleri yaklaşıyor ya...
    Cevapla
  • Hakikatbin 5 yıl önce Şikayet Et
    Ucuz amerikan (fetö ) oyunları bunlar. Rus büyükelçisini alçakça katletdiniz. Kimi kandırabildiniz?
    Cevapla
  • tekin51 5 yıl önce Şikayet Et
    Yalan yanlış yorumlarda bulunmayın. Yok abd. yaptı, yok cıa yaptı diye. eylemi yapanlar adi sabıkalı kişi biride firariymiş. Bu kişiler Türkiye ve Milletin düşmanı kişiler apaçık belli. Amaçları Ülkemizi kötülemek. İnşaallah 20 yıl hapis cezası yerler.*
    Cevapla
  • Hamza 5 yıl önce Şikayet Et
    Arkasında % 1500 Amerika var
    Cevapla
  • ABD kadar alçak 5 yıl önce Şikayet Et
    Biz ABD kadar alçak değiliz,söyleyeceklerim izi Bizans oyunlarıyla değil direk yüzlerine söyleriz, ABD lanet bir devlet ama Türkiye elçileri bizim güvencemiz de,saldırıyı kiniyoruz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Büyükşehirlerdeki son durum belli oldu! O il de değişim kervanına katılabilir…
HDP’li Altan Tan’dan bomba itiraf! Demirtaş ve Zana'ya ayar: Eşini aday yapan...