Metin Temel Paşa'nın K.Irak'taki fotoğrafları ortaya çıktı

Son YAŞ ile orgeneralliğe terfi eden 2'nci Ordu Komutanı İsmail Metin Temel'in, 1990'lı yıllarda K.Irak'ta, Barzani ve Talabani arasında yaşanan çatışmada Türk askeri olarak elinde Kalaşnikofla çekilen fotoğrafları sosyal medyada dikkat çekti

Metin Temel Paşa'nın K.Irak'taki fotoğrafları ortaya çıktı
Metin Temel Paşa'nın K.Irak'taki fotoğrafları ortaya çıktı
GİRİŞ 04.09.2018 08:39 GÜNCELLEME 04.09.2018 08:47
Bu Habere 46 Yorum Yapılmış

Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekâtlarını yöneten İsmail Metin Temel, son Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısında ‘orgeneralliğe’ terfi etmişti. Teğmenlikten başlayarak bir kez hariç sürekli terör olaylarının olduğu bölgelerde görev yapan 2'nci Ordu Komutanı Orgeneral Temel’in peşmerge kıyafetli fotoğrafları ortaya çıktı.

1990'LARDA KUZEY IRAK'TA ÇEKİLDİ İDDİASI

 

 

Sosyal medyada, ‘özel görevde’ çekildiği yazılarak paylaşılan fotoğraflarda Temel Paşa’nın elindeki Kalaşnikof marka piyade tüfeği ve poşusu dikkat çekti.

Vatan Gazetesi'nde yer alan fotoğrafların ise 1990’lı yıllarda çekildiği ifade edildi. Özel Kuvvetler’de de görev alan Temel Paşa’nın, 1994 yılında Barzani ile Talabani arasında Kuzey Irak'ta çıkan çatışmalarda bölgede görev alan Türk askerleri arasında olduğu ifade edildi.

Türkiye’de ilk kez korgeneral rütbesiyle ordu komutanlığı görevini üstlenen Temel Paşa, son seçimlerde CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin ‘apoletlerini sökeceğim’ tartışmasıyla da gündem olmuştu.

YORUMLAR 46
  • Demedi deme 5 yıl önce Şikayet Et
    NE yazık ki fetöcüler pkk içerisinde ki mitçileri deşifre ettiler. Bu vatansızlar devletin başına gelmiş en büyük tehlike ve öyle olmaya devam edecek. Durmaksızın mücadele sürmeli. Şimdi sessizler ama düşününki yanlışlıkla CHP ülke başına geldi ve iadei itibar yapacağım dedi. O zaman işte yandık 5 senesi olur ülkenin sonrasında her yere yerleşip ilk te CHPlilerden başlarlar yok etmeye demedi demeyin. Bunun CHP si AKP si yok herkes için tehlike bunlar.
    Cevapla
  • enes 5 yıl önce Şikayet Et
    efsane B timine benzettim dağda yatar dağda kalkar terörist avlarlar REİS CEPHEDEN GEÇMEYENİ KUVVET KOMUTANI YAPMAM DEMİŞTİ İŞTE BUDUR SEVİYORUZ SENİ REİS
    Cevapla
  • nusri 5 yıl önce Şikayet Et
    Milleti için vatanı için çalışıp safını, haklı olduğu müddetçe ülkesinin tarafında seçen "TÜM YİĞİTLER BAŞIMIZIN TACIDIR".
    Cevapla
  • Türkoğlu 5 yıl önce Şikayet Et
    Bende diyorum paşamı niye çok seviyorum diye.Vatan böyle savunulur.Irakta peşmerge, Amerikada eğitmen,darbede aslan . Sen böyle olursan bu vatan bölünmez
    Cevapla
  • Vatan Anamız 5 yıl önce Şikayet Et
    Taşlar bir bir yerine oturuyor. Yükselen türk ordusunun önünde durmak artık cesaret ister.Temel paşalarımız gibiler kendileri gibi aslanlar yetiştirir.Artık bu okun önünde kimse duramayacak.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Öcalan'ın milletvekili yeğeninden skandal sözler!
Başkan Erdoğan'dan sert tepki: Bu iftirayı atanları asla ve asla unutmayacağız