Bakan Gül'den kritik 'Brunson' ve 'af' açıklaması

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, MHP'nin af talebiyle ilgili "Cezaevleriyle ilgili olarak doluluk oranı, yeni yapılacak cezaevleri hususunda çalışmalarımız devam ediyor. Cumhurbaşkanımızın söyledikleri belli, onun üzerine söyleyecek bir şeyimiz yok" dedi.

Bakan Gül'den kritik 'Brunson' ve 'af' açıklaması
Bakan Gül'den kritik 'Brunson' ve 'af' açıklaması
GİRİŞ 06.09.2018 11:20 GÜNCELLEME 06.09.2018 11:41
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, MHP’nin af talebine ilişkin, “Bu konuyla ilgili Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan önceki gün açıklama yaptı. Dolayısıyla o konuda tutum belli. Cezaevleriyle ilgili olarak doluluk oranı, yeni yapılacak cezaevleri hususunda çalışmalarımız devam ediyor. Cumhurbaşkanımızın söyledikleri belli, onun üzerine söyleyecek bir şeyimiz yok” dedi. 

BRUNSON AÇIKLAMASI

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül: Rahip Brunson davasının savcısının görev yerinin değişmesine ilişkin haberlere yönelik, "Brunson davasının savcısı değil iddianameyi hazırlayan savcının görev yeri değişti. Bu rutin bir iş bölümüdür. Bunlar ihtiyaç halinde yapılan şeyler. İzmir Başsavcılığının yapmış olduğu tasarruftur. Yargı kişilerle değil, sistem üzerinden yürür" dedi.

FETÖ DAVALARI

Gül, FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin açılan davalara yönelik için şöyle konuştu: "15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili açılan 289 dava var, 203'ü sonuçlandı. 86 dosya devam ediyor. Belki Akıncı Üssü davası ve bazı sanık sayısı fazla olan davalar sarkabilir. Onun haricinde tüm darbe yargılamalarının bu yıl sonuna kadar biteceğini ümit ediyoruz."

 

 

 

YORUMLAR 7
  • Haklılar 5 yıl önce Şikayet Et
    Af nedir ,suçluyu neden salarsın,akla mantığa uyar mı,kader mahkumu ne demek?Madurlar,ahirette af çıkaranları affedecekmi bakalım! Toplumda kabul görmeyen,faydası bulunmayıp; zararı, haksızlık ve maduriyetleri arttıran,taban bulmayan, oy amaçlı gündeme getirilen bir konudur nokta.
    Cevapla
  • Fatih 5 yıl önce Şikayet Et
    neler oluyor, brunson serbest mi kalacak???
    Cevapla
  • Ertuğrul Gazi 5 yıl önce Şikayet Et
    Brunsona af çıkarsa da oyum gene AK Partiye bilginiz olsun.. Ne dedik tam destek.. Devlet yönetimi neyi gerektiriyosa o olur.
    Cevapla
  • abdullah 23 5 yıl önce Şikayet Et
    kasten insan öldürenlere kısas uygulayın,vatan hainlerini ve uyuşturucu satanları ve üretenleri asın,hırsızların ve dolandırıcıların elini kesin sokağa salın inanın ki hapishaneler % 80 boşalır.adalet istiyoruz adalet, hikaye değil.bu adalet sisteminden sadece zalimler memnun,mağdurlar değil.
    Cevapla
  • ogges 5 yıl önce Şikayet Et
    ceza evi yapacaginiza suc oranlarini azaltmak iciN calisin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Bayraktar'dan müjde! 'Birkaç ay içinde kazacağız'
Bakan Yerlikaya duyurdu! Diyarbakır ve Mardin belediyelerine müfettiş görevlendirildi