İŞKUR'un uygulamaya aldığı sistem! Günlük Cep Harçlığı detayları neler?

İŞKUR (Türkiye İşçi Kurumu) bünyesinde çalışmayan yani işsiz konumunda gençlere dair verilen karar neticesinde, günlük 75 TL cep harçlığı imkanı sunulacak. Gençlerin meslek sahibi olmasını hedeflendiği İŞKUR günlük cep harçlığı projesinden kimler nasıl faydalanabilir, sağlanacak olanaklar ve şartlar nelerdir? İşte, detaylar!

İŞKUR'un uygulamaya aldığı sistem! Günlük Cep Harçlığı detayları neler?
İŞKUR'un uygulamaya aldığı sistem! Günlük Cep Harçlığı detayları neler?
GİRİŞ 03.12.2018 09:49 GÜNCELLEME 03.12.2018 09:50
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı ve Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın gerçekleştirdiği açıklamalar neticesinde, 2018 yılı itibariyle çalışmayan yani işsiz statüsündeki gençler için 75 TL günlük cep harçlığı verileceği bilgisi kaydedildi. Bu da İŞKUR (Türkiye İş Kurumu) bünyesinde düzenlenen ve kişilerin meslek sahibi olabilmeleri açısından uygulamaya alınan İşbaşı Eğitim Programı ''İşbaşı Eğitim Programı'' sayesinde mümkün kılınacak. Konuya açıklık getirilecek olursa, İŞKUR'un 18 ve 29 yaş arasında olan gençlere yönelik sunduğu İşbaşı Eğitim Programında; Kodlama, Yenilenebilir Enerji, Siber Güvenlik ve Bulut Bilişim alanlarında eğitim verilecek. Bu programlara katılmayı tercih eden gençler hem günlük cep harçlığı uygulamasından faydalanabilecek hem de bu sayede meslek sahibi olabilmenin önü açılmış olacak. 9 aya kadar sürelerde 75 TL tutarında cep harçlığı alacak gençler için başvurular toplanmaya başladı. Peki, işsiz olan gençleri iş sahibi yapacak 75 TL cep harçlığı nasıl alınır? İşte, İŞKUR günlük cep harçlığı projesine dair merak duyulan ve araştırmaya alınan bilgilerin tamamına haberimizden erişebilirsiniz.

e-Devlet uçuş bilgileri nasıl öğrenilir? Uçuş yeri sorgulama (2018)!

 

İŞKUR GÜNLÜK 75 TL CEP HARÇLIĞI NASIL ALINIR? GEREKLİ KOŞULLAR…

İŞKUR, işsizleri iş sahibi yapmak için pek çok eğitim düzenliyor. Bu eğitimlerden biri de “İş başı eğitim programı”. Bu programa katılabilmek için İŞKUR’un bazı şartları oluyor. İŞKUR tarafından hazırlanan İşbaşı Eğitim Programına 15 yaşından büyük herkes katılabiliyor. Ancak bu kişilerin İŞKUR’a kayıtlı ve işsiz olması gerekiyor.  Öte yandan programa katılmak isteyen kişilerin işverenin bir ve ikinci derece akrabası veya eşi olmayanlar katılabiliyor. Programa katılmak isteyen vatandaşların emekli de olmaması gerekiyor.

Bu bağlamda, İŞKUR Siber Güvenlik, Yenilenebilir Enerji, Bulut Bilişim ve Kodlama meslek alanlarında işbaşı eğitim programı düzenleyecek. Bu programlara katılan 18 - 29 yaş aralığındaki gençlere 9 aya kadar değişen sürelerde destek verilecek. Gençlere verilen bu destek tutarı ise 75 TL olacak. Bazı bilişim firmaları İŞKUR ilanıyla bulut bilişim alanında eğitimler için başvuru toplamaya başladı. 81 ilde bulunan Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlükleri ile hizmet merkezlerine istenildiği zaman başvuru yapılarak iş ve meslek danışmanlığı hizmetlerinden faydalanarak programa katılınabiliyor.

İŞKUR

Normalde bu programlara katılanlar öğrenci değilse günde 54 lira, öğrencilerse günde 40.5 lira, işsizlik ödeneği alanlarsa günde 27 lira cep harçlığı alıyor. Bu ödemelerin yanında programa katılanların iş kazası ve meslek hastalığı sigortası primiyle, genel sağlık sigortası primi ödeniyor.

Bunun yanında programın başlama tarihinden önceki üç aylık dönemde programa başvuru yapan işverenin çalışanı olmamak, program başlangıcından önceki son 1 ayda uzun vadeli sigorta kollarına ait primi yatırılmamış olma, iş ve meslek danışmanlığı hizmetlerinden faydalanmış olmak gibi şartlar aranıyor.

İŞVERENLERE ASGARİ ÜCRETİN YÜZDE 50’Sİ TUTARINDA DESTEK İMKANI!

Sağlanan teşvik programında yalnızca çalışan adayları ve gençler için avantaj sağlamayıp bununla birlikte işveren açısından da önemli derece bir yük hafiflemektedir. Tüm bunların yanı sıra genç işsizlikle mücadele kapsamında, işbaşı eğitim olanağı elde eden ve işbaşı eğitim programının ardından istihdamlarını sürdüren genç çalışanlar için 6 aya kadar asgari ücretin yarısı tutarında destek imkanı sağlanacak. Aynı zamanda yapılan istihdamın altıncı aydan sonra da devam etmesini taahhüt eden işverenlere asgari ücretin dörtte biri tutarında destek verilecek.

İŞKUR

YORUMLAR 5
  • gamze saglamak 5 yıl önce Şikayet Et
    Dersaneye gidiyorum olurmu
    Cevapla
  • enes söğüt 5 yıl önce Şikayet Et
    şübatta askerden geldim iş bulamadım bende faydalana bilirmiyim acıktan okuyorum
    Cevapla
  • pınar söğüt 5 yıl önce Şikayet Et
    oglum şubatta askerden geldi ve iş bulamadı başvura bilirmi.
    Cevapla
  • Mehmet Çetinkaya 5 yıl önce Şikayet Et
    Ben işsizi m isimyok nasıl başvurulur
    Cevapla
  • Ramazan akgoz 5 yıl önce Şikayet Et
    53 yasindayim sigorta baslagicim 1983 su an emekliligime 500 gun var ve issizim is bulamiyorumbu gidisle emekliligi gormeden olecegim benim durumum dakiler icin bagkurda oldugu gibi geriye donuk prim odemesi cikarilmasini bekliyorum
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İkinci Köksal vakası! CHP'li aday kapıyı DEM Parti'nin suratına çarptı: Şerefsizlere...
Irak'la uzlaşma sağlandı, PKK'ya en büyük darbe geliyor! 40 km. derinliğe inilerek...