Soylu 'kesin bitecek' demişti! Harekete geçildi

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, TEM Otoyolu giriş-çıkışlarında trafik denetimi yaptı.

Soylu 'kesin bitecek' demişti! Harekete geçildi
Soylu 'kesin bitecek' demişti! Harekete geçildi
GİRİŞ 08.09.2018 11:04 GÜNCELLEME 08.09.2018 11:04
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Denetimde 404 sürücüye emniyet kemerinden ceza kesilirken 103 sürücüye ise seyir halinde cep telefonuyla konuşmak ve kullanmaktan ceza kesildi.
 
TRAFİK DENETİMİNDE TOPLAM 54 BİN 756 TL CEZA KESİLDİ

Emniyet kemeri ve seyir halinde cep telefonu denetimi yapılan noktalardan birisi de Kurtköy TEM gişeleriydi.

Trafik ekipleri, 404 sürücüye "emniyet kemeri bulundurulması zorunluluğu olan araçlarda emniyet kemeri bulundurmamak ve kullanmamak"tan, 101 sürücüye ise "araçları kamunun rahat ve huzurunu bozacak veya kişilere zarar verecek şekilde saygısızca sürmek, araçlardan bir şey atmak veya dökmek, seyir halinde cep veya araç telefonu ile benzer haberleşme cihazlarını kullanmak"tan cezai işlem uyguladı. Denetimde toplam 54 bin 756 TL ceza kesildiği öğrenildi.
 
"TERLEDİĞİM İÇİN EMNİYET KEMERİ BİRAZ ÖNCE ÇIKARDIM"

Denetimde durdurulan bir sürücü polise "Terlediğim için emniyet kemerini biraz önce çıkardım" yanıtını verdi. Ancak bu yanıt sürücüyü ceza yemekten kurtaramadı. 

İÇİŞLERİ BAKANI SÜLEYMAN SOYLU TRAFİK İLGİLİ TALİMATLARİNİ İL VALİLİKLERİNE İLETMİŞTİ

Dün  bir projenin tanıtım programına katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu trafik kazalarının terör kadar can sıktığını belirterek, "Her vatandaşımızın emniyet kemeri takmasını kesinlikle ve kesinlikle temin edeceğiz. Direksiyon başında cep telefonu kullanımını kesinlikle ve kesinlikle bitireceğiz. Emniyet kemeri kullanımının yaygınlaştırılması, seyir halinde cep telefonu kullanımı, aşırı hıza ilişkin yapılacak iş ve işlemlerle trafik kazalarını önleme planı hazırlanmasına ilişkin talimatlar il valiliklerine gönderdim" diye konuşmuştu. 

YORUMLAR 9
  • Bekir 5 yıl önce Şikayet Et
    Trafik biraz sıkıştığında emniyet şeridine girip trafiği daha fazla tıkayan,kendilerini akıllı zannedip bundan gururlanan trafik eşkiyaları ve o kadar yoğun tarfikte bile makas atmaya çalışan maganda sürüleri içinde artık bir şeyler yapın
    Cevapla
  • adnan 5 yıl önce Şikayet Et
    trafikte sivil araçlarla seyir halinde denetim yapılmalı bütün yollar kamera sistemi ile donatılıp emniyet şeridi ihlalleri makas atanlar aşırı hız yapanlar cezalarını çekmeli bu magandaların yaptıkları yanlarına kaldıkça bu iş çözülmez
    Cevapla
  • Trafik 5 yıl önce Şikayet Et
    Eğer trafikte yapılan hatalar her birey için adil uygulanırsa, hiç kimse kimliklerinden dolayı uygulamacıları zor duruma düşürmezse, milletvekili olsa bile uygulama eşit şekilde yerine getirilir, uygulayıcı güven içinde olursa mesele kalmaz. Sayın bakan bu durumu da göz önüne alıp, uygulayıcıların sonuna kadar arkasında olduğunu basın aracılığıyla duyurursa bu iş çözülürrrrr. (Kanunlar çerçevesinde herkes eşitse hata yapana ayrım yapılmadan ceza kesilmeli)
    Cevapla
  • Hedef 2023 5 yıl önce Şikayet Et
    Acaba emniyet kemeri takmayan yada seyir halinde telefonla konuşan İstanbul milli eğitim müdürü olursa ve buna işlem yapan bir trafik polisi yine açığa alınacak mı alınırsa Çakar olayında olduğu gibi sayın iç işleri bakanımız sessiz kalacakmı bir vatandaş olarak merak ettim saygılarımı arz ederim
    Cevapla
  • Ozgur ata 5 yıl önce Şikayet Et
    Kanada da yasayan bir birey olarak sunu paylasmak isterim, burada emniyet kemeri herkese mecburi fakat polislerin arac kullanirken cep telefonu kullanmalari serbest, diger suruculer icin ise cezasi var
    Cevapla
  • halis 5 yıl önce Şikayet Et
    çok çok çok çoklkkl geç kalınmış uygulama. Sene 2019... yinede birileri yapmaya başaldı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kadıköy'de tur penaltılarla gitti! Fenerbahçe yarı finalin kapısından döndü
IMF'den küresel ekonomi açıklaması: Endişelenecek çok şey var