2 yılda kaç Suriyeli geri döndü? Bakan açıkladı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Suriyeli mültecilerin barındığı Hatay’ın Yayladağı ilçesindeki geçici barınma merkezini ziyaret etti. Bakan Soylu 2 yılda 255 bin Suriyelinin ülkelerine geri döndüğünü de açıkladı.

GİRİŞ 09.09.2018 13:05 GÜNCELLEME 09.09.2018 13:37
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Hatay’ın Suriye’ye sınır ilçesi Yayladağı’ndaki konaklama merkezini ziyaret eden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, burada mültecilerle bir araya geldi. Ziyarette Bakan Soylu’ya eşi Hamdiye Soylu, Hatay Valisi Erdal Ata ve askeri yetkililer eşlik etti. İçişleri Bakanı oylu, yaptığı açıklamada "255 bin 300 Suriyeli kardeşimiz 2 yılda geri döndü" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun açıklamalarından öne çıkanlar: 

 

 

Sosyolojik açıdan en önemli göç olaylarından birisi ile karşı karşıyayız. Bu millet tarihi başarının altına imza atmıştır. Bugün de yine aynı mesele, İdlib ve çevresinde oluşturulmaya çalışılıyor. Devletimiz bu konudaki tavrını hem toplantılarda hem dünyaya seslenmelerinde, hem de değerlendirmelerinde açıkça ortaya koymaktadır. Bizim derdimiz insaniyettir. Bundan vazgeçmeyeceğiz.

UMUDUMUZ ODUR Kİ VAZGEÇİLECEKTİR

Burada oradan başlayacak bir göç dalgasının da sorumluluğu bize ait değildir. Açık ve net... Gerekli tedbirlerimizi aldığımızı söylemek isteriz. İnanıyoruz ki artık bu dünyayı da Türkiye'yi de orada yaşayan insanları da zora sokan bu davranış modellerinden vazgeçilsin isteriz. Umudumuz odur ki vazgeçilecektir. Dünyada güç göstermek isteyen ülkelerin arenası mazlum insanların memleketleri olmamalıdır. Burada güç sadece silah ve para ile sağlanabilecek bir hadise değildir. Gücü veren Allah'tır. Sabırla üzerimize düşeni gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Başarılı bir göç yönetimi ortaya koyduk. Bunu istismar etmek isteyenler oldu. Ve biz kurtuluş mücadelesinde hangi milletlerin kollarındaki bilezikleri satarak gönderdiklerini biliyoruz. Geçmişimizi unutmadık asil bir milletiz. Yardım edenleri unutmayız.

BAŞLARI ÖNE EĞİKTİR

Gittiğimiz bütün uluslararası toplantılarda sözde büyük ülkelerin temsilcilerinin Suriye meselesi konuşulduğu zaman başları öne eğiktir. İşin tiyatrosundalar. Bunu herkes biliyor. Bizim tüm Avrupa neredeyse 5'te 1'imiz kadar tüm Avrupa topraklarına yayılmış olan Suriyeli göçmenler konusunda aldıkları tavırlar ortadadır. Bizim sadece kendi sınırlarımızda değil, sınır ötesinde ortaya koyduğumuz irade de ortadadır. Bu süreç elbette arzu ettiğimiz ölçüce neticelenecektir. Orada huzur ortamı olduğu itibaren nasıl Fırat Kalkanı bölgesinde geri dönüş söz konusu olmuşsa, aynı şekilde oradaki her huzura kavuşulan bölgede geri dönüş olacaktır.

YORUMLAR 7
  • Enigma 5 yıl önce Şikayet Et
    Ulkemizde suriyeli kardeslerimize yer verdik. Ama ulkemizin su durumunda artik ya avrupa destekleyecek. ya da artik kardeslerimize avrupanin yolunu gostermek lazim.
    Cevapla
  • murtaza 5 yıl önce Şikayet Et
    Valla bakanım bizim ilçede Suriyeli kardeşlerimiz ikiye katlandı, bir ailede çocuk sayısı 4 ten başlıyor artarak devam ediyor, baya bir çoğaldı lar doğuran, doğurana.
    Cevapla
  • misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Bayram için gitmiştir onlar. Bayram tatili sonrası geri gelmişlerdir.
    Cevapla
  • ismail orak 5 yıl önce Şikayet Et
    ben gelenleri gozumle goruyom ne anlatiyon bayram 2 sene surse nolur surmese ne olur
    Cevapla
  • Ahmet Ali Şahin 5 yıl önce Şikayet Et
    Iki yil mi suruyor bayram super zekali kardesim benim
    Cevapla
  • cangiz 5 yıl önce Şikayet Et
    bizim mahallede türkten çok suriyeli var ve hergün çantasıyla yenileri geliyor.hiç kimsenin döndüğü yok
    Cevapla
  • Haydoo 5 yıl önce Şikayet Et
    Öyle anlaşılıyor ki çoğu dönmeyecek.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP'li anketçi açıkladı! CHP kendi adayının kuyusunu kazıyor! O ilçe adayına çekil baskısı
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi