Hakan Dalkılıç haberine düzeltme

Referans gazetesinin gündeme getirdiği ve Sitemizde 30 Mart 2007'de yayımlanan 'Titan Saadet Zinciri' başlıklı haberimizle ilgili düzeltme metni gönderildi. İşte o metin:

Hakan Dalkılıç haberine düzeltme
Hakan Dalkılıç haberine düzeltme
GİRİŞ 26.09.2007 11:00 GÜNCELLEME 26.09.2007 11:00

CEVAP VE DÜZELTME
REFERANS GAZETESİ’NDEN ALINAN VE SİTEMİZDE YAYINLANAN, HAKAN DALKILIÇ İLE İLGİLİ İDDİA VE HABERLER TAMAMEN ASILSIZDIR.

30 Mart 2007 tarihli Referans Gazetesinin ilk sayfasında (sürmanşette) ve 11.sayfasının yarısına yakın bölümünde müvekkilimiz ve ortağı olduğu şirket hakkında ‘Saadet Zinciri Titan internette hortladı’ başlığı altında, ‘‘Eski Titancı Kurucu’ ‘Kuruculardan Hakan Dalkılıç’ın adı hem Titan skandalına hem de 1998’deki süpürge satışı ile saadet zinciri kurma olayına karıştı’, ‘….Hakan Dalkılıç bu kez bir grup arkadaşı ile sanal alemde yeni bir Titan saadet zinciri kurdu’, ‘Zincirin kilit isimlerinin Hakan Dalkılıç ve … olduğu ortaya çıktı’ ifadeleri ile verilmiş bulunan haberin hakikat ile hiçbir ilgisi bulunmamaktadır. Bu haber, müvekkilimiz ve yaptığı iş hakkında kamuoyunda gerçeğe aykırı düşünceler yaratacak ve ticari itibarına gölge düşürecek, halkın kin ve husumetine maruz bırakacak şekilde suç isnatları içeren bir karalama yayınıdır. Gerçekte ise, haberde yer aldığının aksine;

1.Müvekkilimiz Hakan Dalkılıç’ın, hayatının hiçbir döneminde kamuoyunda Titancılar olarak bilinen kişiler veya bunların faaliyetleri ile hiçbir bağlantısı olmamıştır. Hakan Dalkılıç pazarlama konusundaki uzmanlığı ile bugüne kadar, Cine 5 Televizyonu, Tatilya, Showpa Pazarlama, Rainbow ve Delphin gibi birçok saygın ve güvenilir şirket bünyesinde danışman ve firma temsilcisi olarak çalışmıştır.

Bu nedenle müvekkilimizin adının daha önceden dolandırıcılık ile itham edilmiş bir firma ile anılması ve aynı şekilde dolandırıcılık yaptığının iddia edilmesi insaf kaidelerine sığmayacak bir yargısız infazdır. Ne müvekkilimiz tarafından ne de ortağı olduğu Shop&Earn adlı firma tarafından, internet sitesinde, “200 € yatırın yılsonunda 10.000 € kazanın” şeklinde bir ifade kullanılmamış veya vaatte bulunulmamıştır. Bu iddialar tamamen asılsız ve gerçek dışıdır.

2.Müvekkilimizin ortağı olduğu firmanın internetten satış sitesinde, alış veriş yapsa da yapmasa da danışmanlara her ay 100 € ödemek zorunluluğu getirildiği iddiası da gerçeğe aykırıdır. Referans Gazetesi’nin haberi hazırlamadaki özensizliği o kadar barizdir ki, böyle bir şeyin ne teknik olarak ne de kanuni anlamda mümkün olamayacağı aşikardır.

Nitekim habere temel teşkil eden (müvekkilimizin ortağı olduğu) şirkete ait web sitesinden alıntı yapılarak verilen soru-cevaplar kısmındaki 6. sorunun cevabında “aktifliğin bir zorunluluk olmadığı sadece bir tercih olduğu” açıkça yazılmasına rağmen, bunun bir zorunluluk olarak ifade edilmesi, haberin yapılmasındaki kötü niyetli maksadı, haberin asılsızlığını ve özensizce hazırlandığını açıkça ortaya koymaktadır.

Müvekkilimizin ortağı olduğu internet sitesinde ancak ve ancak yapılan alış verişlerin bedellerinin talep edildiği aşikardır. Bu açıklığa rağmen gerçek dışı iddia ve çarpıtmalarla müvekkilimizi, insanlardan karşılıksız para toplayarak dolandıran ‘Titan’ adındaki şirket ile özdeşleştirerek karalamaya çalışılması anlamak mümkün değildir. Müvekkilimizin, yayında özleştirilmeye çalışılan firma ile herhangi bir bağı ve faaliyetinin de bir benzerliği bulunmamaktadır.

3.Herkes tarafından da bilindiği üzere, günümüzde insanların alışveriş alışkanlıkları hızla yön değiştirmekte ve insanlar artık alıverişte harcadıkları zamanı başka yerde değerlendirmeye yönelerek kendilerine bu konuda zaman kazandıran (müvekkil şirketin kurucusu olduğu şirket gibi) internet sitelerini kullanmaktadırlar. Tüm dünya ile paralel olarak bu kullanım ülkemizde de hızla yaygınlaşmaktadır.

Müvekkilimiz Hakan Dalkılıç’ın ortağı olduğu şirket, güçlü bilgisayar altyapısı ve her gün geliştirdiği ürün yelpazesi ve kendi üretimi olan ürünler ile bu iş kolunda faaliyet gösteren bir şirkettir. Ayrıca anılan şirket, haberde yansıtılmaya çalışılanın aksine geçmişleri başarılarla dolu, birçok saygın işyerinde üst düzey yöneticilik yapmış kişilerce yönetilmektedir.

Dünyada büyük bir hızla gelişen network marketing (çok katlı pazarlama) sistemi ile çalışan Avon, Oriflame, Anwam gibi son derece saygın bir çok yabancı sermayeli şirket ülkemizde müvekkilimizin ortağı olduğu firma ile aynı faaliyeti gösterirken, değerli bir çok tedarikçisinin ürününü ve kendi imalatı olan ürünleri internetten satışa sunan, % 100 Türk Sermayeli, tüm vergilerini kuruşuna kadar ödeyen ve 300.000.-YTL ödenmiş sermayesi bulunan, ciddi emeklerle kurulmuş bir Türk Şirketinin ve ortağının aynı hizmet ve faaliyetinin dolandırıcılık olarak lanse edilmesi, suç isnatları ile kamuoyu nezdinde karalanarak yıpratılmaya çalışılması, müvekkilimizin ticari itibarını yok etmeye yönelik hukuk dışı iddia ve ithamlardır.

Bu nedenlerle hiçbir gerçekliği bulunmayan haberler ile müvekkilimizi karalamaya çalışanlar hakkında tüm hukuki ve cezai başvuru haklarımızı kullanacağımızı ve bundan sonra da aynı dürüstlük ve hizmet kalitesi ile müvekkilimizin müşterilerine hizmet vermeye devam edeceğini kamuoyuna saygı ile duyururuz.

Hakan Dalkılıç
Vekili
Av. Neşet Açıkgöz

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türkiye nasıl diplomasinin merkez ülkesi oldu?
Son dakika haberi: Erdoğan'dan Alman gazetecinin sorusuna net cevap: O iş artık bitti