Haluk Bayraktar'dan heyecanlandıran sözler!

Yerli İHA ve SİHA'ları üreten Baykar'ın Genel Müdürü Haluk Bayraktar, katıldığı televizyon programında, lise ve ortaokul öğrencileri için hazırlanan Deneyap atölyeleri hakkında heyecanlandıran açıklamalarda bulundu. Atölyeler, Bakanlığın da desteğiyle 81 ile yayılacak.

GİRİŞ 12.09.2018 02:53 GÜNCELLEME 12.09.2018 09:07
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar, Şu anda İstanbul'da 10 merkezde faaliyet gösteren Deneyap atölyelerinin, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın da desteğiyle artık 81 ile yayılacağının müjdesini verdi.

TVNET'te konuşan Bayraktar projeyi şu şekilde anlattı:

 

Hedeflerimiz ortada. Ama toplumsal anlamda bir sorumluluğumuz olduğunu hissediyoruz ve diyoruz ki biz gençlerimizi de bu alana teşvik etmeliyiz, bu şuuru yaymalıyız. Ve milli teknoloji hamlesi başlığı altında, onları da bu altyapıya hazırlamalıyız.

AİLELERİ HEYECANLANDIRAN PROJE: DENEYAP ATÖLYELERİ

Bu düşünceyle Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı’nı kurduk. Bu vakfın en önemli projelerinden biri de Deneyap Teknoloji Atölyeleridir.

ÖĞRENCİLER 3 YIL ÜCRETSİZ EĞİTİM ALIYOR

İstanbul’da şu anda 10 tane Deneyap atölyesi var. Ve burada şu an 1500 lise ve ortaokul öğrencisi ücretsiz 3 yıl eğitim alıyor. Yazın haftaiçi, kışın da haftasonu eğitimleri sürdürüyoruz.

HANGİ DERSLER VAR?

Burada, robotik kodlama eğitimi, yazılım eğitimi, elektronik ve programlama eğitimi, nesnelerin interneti, yapay zeka gibi, gerçekten onların geleceğin teknolojisine hazırlanmada kritik olan bu alanlarda onlara eğitim veriyoruz.

VAKFIN BURS VERDİĞİ ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ DERS VERİYOR

Ders verenler ise bizim bursiyerlerimiz. Vakfımızın burs verdiği üniversite öğrencileri var. Onlardan rica ediyoruz eğitim için. Çünkü bizim amaçlarımızdan birisi üreticiyi girişimciyle eklemlemek, üniversite öğrencisini de lise-ortaokulla eklemlemek. Dolayısıyla, nesilden nesile bu geçişin sağlanmasını hedefliyoruz.

Burs verdiğimiz üniversite öğrencilerine diyoruz ki, “biz seni seçtik, burs veriyoruz ama senden ricamız, gel ortaokulda lisede ‘geleceğin yıldızları’ programı çerçevesinde bu öğrencilere ders ver. Proje geliştirin, ve o projeleri ele alın, bu şekilde usta-çırak ilişkisi de oluşmuş olsun.”

EĞİTİM SONUNDA ÖĞRENCİLER PROJE YAPIYOR

Bu program çok başarılı oldu. Çünkü biz her eğitim programı sonucunda öğrencilere birer proje yaptırıyoruz. O projeleri sergiliyorlar.

81 İLE YAYILACAK

Ve bu misyonu Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Mustafa Varank bu misyona sahip çıktı. Şu an, Bakanlık Deneyap projesini Türkiye’nin 81 iline yayacak. Yani her ilde, merkezler atölyeler açılacak ve buralarda bu eğitimler verilecek.

YORUMLAR 27
  • Hasan 5 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyenin yapacak tek işi kaldı ama hemen yapmalı! Hemen milli füze hava savunma sistemi yapması gerekiyor. Balistik uzun ve orta menzilli füzeler yapması gerekiyor.
    Cevapla
  • vatansever 5 yıl önce Şikayet Et
    memleketi kurtarırsa bunun gibi adamlar kurtarır. Allah yolunu, bahtını açık etsin Bayraktar.
    Cevapla
  • Uluğ Tarkan 5 yıl önce Şikayet Et
    Valla bende isterdim :) Yasimiz artik gecti ama :)
    Cevapla
  • nuh 5 yıl önce Şikayet Et
    Öğrenci seçimleri gerçekten çocukların yeteneklerine göre yapılır bilmem kimin yakını diye yapılmazsa (küçük şehirlerde bu tür işler fazlasıyla yaygın) harika bir proje
    Cevapla
  • harun 5 yıl önce Şikayet Et
    Düşüncelerimi anlatamıyorum dua ediyorum çıkış yolumuz bu olsa gerek
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
BMGK'de tarihi Filistin oylaması! ABD tarihe geçecek kararı veto etti!
Tokat'taki deprem kameralara böyle yansıdı