Tılsımlı gömlek ele geçirildi

İstanbul Kaçakçılıkla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Beşiktaş’ta bir kişinin padişahların giydiği tılsımlı gömleği satmaya çalıştığını tespit etti.

Tılsımlı gömlek ele geçirildi
Tılsımlı gömlek ele geçirildi
GİRİŞ 13.09.2018 06:49 GÜNCELLEME 13.09.2018 07:21
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Beşiktaş, Muallim Naci Caddesi üzerinde yapılan operasyonda V.Y. isimli satıcı gözaltına alındı. Zanlının üzerinde yapılan aramalarda 1 adet dua kompozisyonlu tılsımlı gömlek ele geçirildi.

PADİŞAHLARI KÖTÜLÜKLERDEN VE NAZARLARDAN KORUMUŞ

 

 

Ele geçirilen tılsımlı gömleğin, padişahların ve saray ehlinin normal kıyafetlerinin altına giydiği ve bu kişileri nazara ve kötülüğe karşı koruduklarına inanılıyor.

Osmanlı döneminde Cem Sultan gibi birçok saray ehlinin bu gömleklerden giydiği ileri sürülüyor. Üzerinde Fetih Suresi ve bazı ayetlerin yazılı bulunduğu tılsımlı gömlek, aynı zamanda tezhip sanatıyla ulaşılan mertebeyi gösteren ve gizemini koruyan dua ile şifreli bir gömlek niteliğinde.

ZANLI HAKKINDA ADLİ İŞLEM BAŞLATILDI

Habertürk'ten Nihat Uludağ'ın haberine göre; Tılsımlı padişah gömleğini satmaya çalışırken gözaltına alınan V.Y. hakkında 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanuna muhalefet suçundan adli işlem başlatıldı.

TILSIMLI GÖMLEĞİ UZMANLAR DA İNCELEYECEK

Operasyonda ele geçirilen tılsımlı padişah gömleğinin, tarihi eser niteliği taşıyıp taşımadığının tespiti için müze yetkililerine teslim edileceği öğrenildi.

YORUMLAR 15
  • belki 5 yıl önce Şikayet Et
    Belkide cin MALI OLABiLiR:)
    Cevapla
  • Merhaba 5 yıl önce Şikayet Et
    Adamın büyük büyük dede si sarayda bulunmuşsa, gömlek miras kalmıştır.
    Cevapla
  • sivas 5 yıl önce Şikayet Et
    yahu Dünya nereye gidiyor bizimkiler halla nuska nazarla uğraşıyoruz be fani dile dileğini Yüce Yaratandan şayet Yaradan sen hak ediyorsan verir neyle uğraşıyorsun gömlek nuska saçma işlerle kafanızı bi kaldırın artık.
    Cevapla
  • (!!) 5 yıl önce Şikayet Et
    Nuska değil muska.
    Cevapla
  • vatandaş 5 yıl önce Şikayet Et
    geçenlerde gümüşhane de sayın erdoğan a da hediye edilmişti,
    Cevapla
  • Ercan 5 yıl önce Şikayet Et
    İnsanlar neden Allah tan değilde bezden muskadan ağaçtan ölüden yardım isterler medet umarlar anlamak mümkün değil ... Aynı kişiler Allaha tevekkül eden insanları gerici kültürsüz diye tanımlar... Oysaki gerçek ortada
    Cevapla
  • Tuba 5 yıl önce Şikayet Et
    İnsanlar dediğiniz koca cihan padişahları. Onlardan daha çok bilginiz ve irfanınız olduğunu iddia edemezsiniz herhalde. Ayrıca tılsımlı gömleklerde neler yazdığını hiç merak edip araştırdınız mı?..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Keskin nişancı Gazze'de işgalci İsrail askerini böyle öldürdü
Dünyada en beğenilen havalimanları! İstanbul Havalimanı da listede yerini aldı...