Bedelli askerliğe zaman ayarı

Hükümetin bedelli askerlik düzenlemesinin ardından, bazı meslek ve eğitim gruplarındaki kişiler için ‘bedelli eğitimin dönemini ayarlamak’la ilgili talepler arttı.

Bedelli askerliğe zaman ayarı
Bedelli askerliğe zaman ayarı
GİRİŞ 15.09.2018 07:45 GÜNCELLEME 15.09.2018 07:47
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Profesyonel futbolcular devre arası ve sezon sonunda bedelli askerlik yapmak isterken, yurtdışında lisansüstü eğitim yapan 100 bin öğrenciden yaklaşık 25 bininin bedelli görevini eğitim kurumlarının izin verdiği zamanda yapma talepleri inceleniyor.

25 BİN ÖĞRENCİ
 
Yurtdışına devlet veya kendi olanaklarıyla giden 100 bin yüksek lisans öğrencisi bulunuyor. Bunlardan 25 bin civarında erkek öğrenci için Milli Savunma Bakanlığıbaşta olmak üzere YÖK ve hükümet düzeyinde girişim yapıldı. Bu öğrencilerin, eğitim programının uygun olduğu zaman diliminde, belli bir sürece yayılarak bedelli askerlik yapmalarına olanak verilmesi için taleplerin iletildiği belirtildi. Yeniden vize alma ve ders programlarının iptali gibi durumlara karşı ayrı program yapılması isteniyor.
 
FUTBOLCULAR DA BEKLEMEDE
 
Devlet olanaklarıyla lisansüstü eğitime giden öğrencilerin de ekonomik gerekçelerle sorun yaşayacağı iddia ediliyor. Profesyonel futbolculara sağlanması tartışılan olanak gibi bu öğrencilerin de uygun oldukları dönemde bedelli yapma olanağı getirilmesi bekleniyor. 
 

KAYNAK: HÜRRİYET
YORUMLAR 3
  • Selim 5 yıl önce Şikayet Et
    Millet mağdur Askere herhangi bir sebeple gidemeyen ve bedelli yaparak bu durumu giderecek kişilere 21 gün dayatması ile işten çıkarılmaları ve işe alınmama bununla birlikte maaş kesme yapıldı. Ekonomik olarak faizlerin ve fiyatların bu denli yükseldiği dönemde milleti bu kadar zorlamanın ne anlamı var
    Cevapla
  • GERGERLİ 5 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşım benim kardeşimde bedelli gidecek fakat bu mağdur edebiyatını bir bırakın artık , hükümet ağzıyla kuş tutsa size yaranamıyor bedelli çıkmasaydı da 12 ay yapsaydınız ne olacaktı, sizde buldunuz beğenmiyorsunuz bana sorsanız bedellide ki tek adaletsizlik herkesten aynı parayı almaları örneğin bir futbolcudan bedel olarak beşyüz bin alsınlar fakat asgari ücretliden ayda beşyüz tl toplamda 12 ay alsınlar bence bu daha adil olurdu ama yine de ALLAH Devletimizden ve devletimizi yönetenlerden razı olsun
    Cevapla
  • yavuz ertürk 5 yıl önce Şikayet Et
    Vatani görevini yapanların 21 değil 365 gün maaşı kesiliyor. 21 güne dayanamıyorlar nasıl bir vatansever milletiz. bazılarını anlayamıyorum.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Adliyede büyük yüzleşme! Polat ve Banu Parlak karşı karşıya
Hasan Öztürk'ten dikkat çeken Cumhur İttifakı yazısı