İzmir'de büyük panik: Dokunan hasta olur!

İzmir Sağlık Müdürü İzmir'deki kokuya ilişkin " "Normal değerlerin katbekat üzerinde kirlilik değerlerini tespit ettik. Denize dokunanlar hasta olabilir" uyarısı yaparken, AK Parti Meclis Üyesi Çağlar Haspolat da İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne tepki göstererek "Daha ne bekliyorsunuz" dedi.

İzmir'de büyük panik: Dokunan hasta olur!
İzmir'de büyük panik: Dokunan hasta olur!
GİRİŞ 15.09.2018 09:44 GÜNCELLEME 15.09.2018 09:53
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

İzmir Sağlık Müdürü Bediha Salnur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İzmir Körfezi Üçkuyular mevkisinde bulanıklık ve kötü koku olduğuna ilişkin ihbarlar üzerine ekipleri bölgeden su numunesi alması için görevlendirdiklerini söyledi.Su numunesinin halk sağlığı laboratuvarında incelendiğini aktaran Salnur, şöyle konuştu: "Normal değerlerin katbekat üzerinde kirlilik değerlerini tespit ettik. Orada olmaması gereken mikroorganizmaların ürediğini gördük. Eğer insanların bu mikroorganizmalarla teması olursa mide ve bağırsak hastalıklarına sebep olur. Burası denize girilen bir alan değil, içilen bir su da değil ama bu demek değil ki devam etsin. Buradaki kirlilik kokunun oluşmasına ortam oluşturuyor. Koku orada yaşayan insanları rahatsız ediyor ve günlük hayatlarını etkiliyor. İzmir'e yakışmayan bir durum olarak değerlendiriyorum."

Analiz sonuçlarını başta yerel yönetim olmak üzere ilgili kurumlara ilettiklerini ifade eden Salnur, halk sağlığı açısından bir an önce tedbir alınması gerektiğini kaydetti.

AK PARTİ'DEN TEPKİ: BELEDİYE NE BEKLİYOR?

AK Parti Meclis Üyesi Çağlar Haspolat da İzmir'deki kötü kokunun ardından açıklama yapan Sağlık İl Müdürü Bediha Salnur'un sözlerini hatırlatarak, "İl Sağlık Müdürü 'Denize dokunan hasta olur' diyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden bir açıklama gelmedi. Biz de vatandaş da bekliyor. Deniz kirliliğinin yanında koku da var. Çiğli'deki çamur arıtma tesislerinde buna benzer kokular var. Bu tesisler İzmir'in kapasitesini kaldırıyor mu, kaldırmıyor mu? Dere ıslahları yeterli mi? Bununla ilgili açıklama bekliyoruz. Bilim insanları ne bulmuş? İzmir Büyükşehir Belediyesi ne bekliyor" diye konuştu.

 

 

KÖRFEZ'DEKİ KOKU İLE İLGİLİ AÇIKLAMA

İzmir Körfezi'ndeki koku ile ilgili eleştirilere cevap veren Başkan Kocaoğlu ise şunları söyledi:

"Koku meselesiyle karşı karşıyayız. Çeşitli nedenler üzerinde çalışıyoruz. Tek bir neden yok. Sabaha karşı borular boşalınca artıyor. Biz çok yoğun bir çalışma gerçekleştiriyoruz. Ve su değerlerimiz hem Çevre İl Müdürlüğü tarafından hem diğer kurumlar tarafından hem İZSU tarafından sürekli denetlenmektedir. Bir problem söz konusudur.

YORUMLAR 6
  • duygusal 5 yıl önce Şikayet Et
    devlet yapmak zorunda ama sen devlete yetkiyi vermedikten sonra nasıl yapsın hala CHP diyenler görün artık İzmir gibi bir şehiri yok ediyorsunuz
    Cevapla
  • Devam 5 yıl önce Şikayet Et
    İzmirde konak tünellerini , karşıyaka bayraklı tünellerini , izbanı , yıllardır yarım kalan limanı , konak köprüsünü , gaziemir 3 tane alt geçit tünelini , belkahve otobanını ve devam eden altındağdan konak tünelini bağlayan otobanı kim yaptı bunlar hepsini chp belediyesi yapması gerekmiyor mu bu chp belediyesi 95 yıllardır bu altyapınını neden çözemiyor çok mu zor yollar çok genişya tramway yapıyor zaten yol yok 2 şerit birşerite düştü heryer kilit oluyor çok gereksiz sahil köprüsü ne işe yarıyor üstüne 17 trilyona yaptığı yeşillendirme neyin nesi yetkiymiş Allah size yetki vermesin Türkiyeyi işgal edersizsiniz siz
    Cevapla
  • Türkiye 5 yıl önce Şikayet Et
    Nediyon sen ! izmirin kanalizasyonunu denize ver milyonlarca canlıyı yok et insanlara çevreye zarar ver sonra devlet yetkiyi vermemiş hadi lan ordan zirzop aziz kocaoğlunun körfez geçiş köprüsü için medya önünde gülümseyerek destek verdiğini iş proje onayı gelince redetiğini iyi biliyoruz ulan siz bu ülkede karşı çıkmadığınız ne var siz ancak yıkanlara , köstek olanlara , parçalayanlara destek olursunuz
    Cevapla
  • sonra? 5 yıl önce Şikayet Et
    "Bir problem söz konusudur." belediye başkanı.
    Cevapla
  • tersinim 5 yıl önce Şikayet Et
    İşin ilginç ve üzücü tarafı hala bazı kişilerin partilerini koruma adına bu vahim olayı küçük ve önemsiz gösterme gayreti içinde olmaları. Onlar göre vahim olabilmesi için bir kaç bin kişinin ölmesi gerekir. Körü körüne particilik ne kötü..
    Cevapla
  • ayhan 5 yıl önce Şikayet Et
    adamlar alışmış herşeyi devletin yapmasını bekliyorlar.Hükümet boşu boşuna İzmire yatırım yapmasın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Harita paylaşıldı! 45 il için peş peşe uyarılar
Uzman isim tarih vererek açıkladı! '7,5'lik deprem bekliyoruz'