AK Partili başkana saldırıda korkunç detaylar!

ŞANLIURFA’nın Akçakale Belediye Başkanı AK Parti’li Abdülhakim Ayhan’ın da içerisinde bulunduğu makam aracı olarak kullanılan cipe, av tüfeği, taş ve sopalı saldırıya uğradı. Ayhan, yaptığı yazılı açıklamada, saldırının 8 araçla bir pusu kurulduğunu söyledi.

GİRİŞ 19.09.2018 16:46 GÜNCELLEME 19.09.2018 16:46
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Olay, saat 11.00 sıralarında Akçakale ilçe merkezinde meydana geldi. Ayhan ile beraberindekiler, yapılan çalışmaları inceledikten sonra mahalleden ayrılmak üzereyken aracın önünü bir grup araçlarla kesti. Araçlardan inen kimliği henüz belirlenemeyen kişiler, Ayhan'ın bulunduğu araca av tüfeği, taş, sopa ve baltayla saldırdı.  Korumaların müdahale ettiği olay sırasında Belediye Başkanı Ayhan'ın bulunduğu araç, bölgeden uzaklaştırıldı. Saldırı sırasında zırhlı aracın camları kırıldı ve hasar oluştu. Olayın ardan Ayhan, Akçakele İlçe Emniyet Müdürlüğüne giderek yaşanan saldırıyla ilgili ifade verdi.

Akçakale Belediye Başkanı AK Parti’li Abdülhakim Ayhan’ın makam aracına, 20 Ekim 2015 tarihinde, Şanlıurfa kent merkezinde taşlı saldırı düzenlenmiş, olayda yaralan olmamış, araçta hasar oluşmuştu.

"8 ARAÇLIK PUSU KURULDU"

Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinde, makam aracındayken, silahlı saldırıya uğrayan Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan, yazılı açıklama yaptı. Saldırının, kaçak yapı inşa etmek isteyen kişiler tarafından gerçekleştirildiğini belirten Başkan Ayhan, şunları kaydetti: "Bugün sabah saatlerinde maalesef içinde bulunduğum makam aracına kalabalık bir grup tarafından uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Bu menfur saldırı sonrası şükürler olsun ki, koruma ekibi arkadaşlarımın ve bendenizin sağlık durumu iyi. Sevenlerimizin ve çok kıymetli Akçakaleli hemşerilerimin duası bizleri korudu. İçinde bulunduğumuz zırhlı makam aracı olası bir faciayı ve yaralanmaları önlemiştir. Konu imar affıyla birlikte Adnan Menderes mahallemizde kaçak yapı inşa etmek isteyen bir grup tarafından öncelikle yıkım ekibimizin ve zabıta memurlarımızın olay yerinde darp edilip araçlara zarar vermesi ile cereyan etmiş; yaşanan bu olay sonrası ben ve koruma ekibi arkadaşlarım yarım saat sonra olay yerine intikal edip hem çalışma arkadaşlarımızı görmek hem de olayı sulh etmek istedik. Olay yerine varır varmaz 8 araçlık bir pusu kurulduğunu fark ettik. Araçtan inmeye fırsat bile olmadan bahsi geçen kişiler tarafından silahlarla araçlarımız tarandı. Bizim tek derdimiz Akçakale ve Akçakale halkıdır. Baskılar ve zorbalıklar ilçemize hizmet aşkımızı ve şevkimizi engelleyemez. Bu tür oluşumlara şimdiye kadar izin vermediğimiz gibi bundan sonra da izin veremeyeceğimizi belirtmek isterim. Olay adli makamlarca takip edilmektedir. Yüce Türk adaletine güvenimiz tamdır. Bu elim saldırısı sonrası bizleri ziyaret eden, arayan ve sosyal medyadan bize geçmiş olsun dileklerini ileten herkesten Allah razı olsun."

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 6
  • Fatih 5 yıl önce Şikayet Et
    idam etmeye başlasak artık
    Cevapla
  • Nefer 5 yıl önce Şikayet Et
    Alayını toplayıp çarmıha gereceksin.Terörit bunlar.Başkan dik dur bu millet seninle.
    Cevapla
  • E. Yalcin 5 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar alisti tehditle santajla is yurutmeye yeni Turkiye vizyonunda bunun gibilerine yer yok. Icisleri yetkilileri bunlara devletin kim oldugunu gosterir....
    Cevapla
  • HalitBinVelit 5 yıl önce Şikayet Et
    Pkk,nın Şehir eşkiyalarıdır.. zaten Seceresine kadar hepsi biliniyor ... sıra onlarada gelecek!
    Cevapla
  • TRakyalı 5 yıl önce Şikayet Et
    PKK lı değilse bir yöneticiye silahla saldırana bizim tarafta eşkiya derler. Size göre kan davası arazi. Meselesi gibi basit bir olaydır.
    Cevapla
  • akçakale 5 yıl önce Şikayet Et
    bilip bilmeden pkk deme akçakalede pkk diye bişey yok olay 2 akraba aiele arasında cerayan etti
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Merkez Bankası anketi açıkladı: İşte yıl sonu dolar ve enflasyon tahmini
Dilan Polat davasında yeni gelişme: Vergi suçundan tahliye edildiler