Gaziantep tanıtım günleri Maltepe'de final yapacak

İstanbul’un en büyük yemek şenliği 5. Gaziantep Tanıtım Günleri, Maltepe miting alanında final yapacak.

Gaziantep tanıtım günleri Maltepe'de final yapacak
Gaziantep tanıtım günleri Maltepe'de final yapacak
GİRİŞ 19.09.2018 12:43 GÜNCELLEME 19.09.2018 12:44

İstanbul Gaziantep Dernekleri Federasyonu tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Gaziantep Tanıtım Günleri 5. defa kapılarını aralıyor. Maltepe Sahili Etinlik alanında düzenlenecek şenliklerde 500’e yakın Gaziantep lezzeti davetlilerin beğenisine sunulacak.  

 

 

Geçtiğimiz hafta Kadıköy’de başlayan yemek şenliklerinin Maltepe’de Pazar akşamına kadar devam edeceği bilgisini veren Federasyon Başkanı Necati Göksu, “Her yıl Gaziantep kültürünü tanıtmak adına yemek şenlikleri düzenliyoruz. 

Gaziantep’in dünyaca meşhur gastronomi birikimini, kültürel zenginliklerini ve folklorünü İstanbullulara yakından tanıtmak için çalışıyoruz. Pazar akşamına kadar 100 binden fazla İstanbullu şenliklerimize katılmasını hedefliyoruz. 150 bin porsiyon yemek tüketilmesi bekleniyor” diye konuştu. 

ÜCRETSİZ HALK KONSERLERİ OLACAK

Şenlikte Türk Sanat Müziği’nin sevilen sesleri ve Gaziantep’li sanatçıların da yer alacağı bilgisini veren Başkan Necati Göksu, “Ücretsiz halk konserleri ile izleyenlere müzik ve folklor gösterileri sunacağız. Tanıtım günlerine gelenler Gaziantepin dünyaca meşhur yemeklerini tadarken halaylarla konserlerle doyasıya eğlenecek.  

Düzenlediğimiz performans gösterileri ile Gaziantep yemeklerini usta aşçıların nasıl yaptığını sergileyeceğiz. Şenlikte Analı kızlı, beyran aşı, ciğer kebabı, İçli köfte, mumbar, yuvarlama, firik pilavı, çiğ köfte, kuru dolma, yaprak sarması, yoğurtlu patates, kekik salatası, nohut dürüm, kebap, kelle paça, katmer, baklava, lahmacun  gibi Gaziantep yöresinin lezzetleri tadılarak katılımcılara güzel bir hafta sonu geçirme fırsatı sunulacak. Gaziantepten getirilen kuruluk, salça, peynir, domates kurusu, ve tereyağı gibi lezzetler de kışlık gıda hazırlıklarını yapan ev hanımları için büyük kolaylık olacak” diye konuştu. 


ETKİNLİK TAKVİMİ

5. Gaziantep Tanıtım Günleri: 20-23 Eylül 

Yer: Maltepe Miting ve Etkinlik Alanı (Maltepe Sahili)

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Irak'ta peş peşe patlamalar! Askeri üsse hava saldırısı düzenlendi
Uyarı yapıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesiyle dolandırıcılık girişimi